Kijker zapt weg als M begint, zapt terug als M klaar is

Geplaatst op vr 26 jun 2020 om 8:45

NPO 1 moet de brede volkszender van de publieke omroep voorstellen, maar tussen zeven en acht wordt uitsluitend het elitaire vriendinnengroepje van Margriet van der Linden bediend. Dag in dag uit oeverloos oreren over onderwerpen als inclusiviteit is leuk voor types als Halina Reijn, maar al die opgetrokken wenkbrauwen en verongelijkte gezichten leiden bij de massa tot flink zapgedrag. Inmiddels zorgt M structureel voor een wel héél flinke kijkcijferdip in het vooravondschema van de zender.

Als M begint, zapt men massaal weg. Zo hield M gisteren van de 782.000 kijkers van EenVandaag slechts 512.000 kijkers over. Pas als M afgelopen is, keert de kijker weer massaal terug: het Achtuurjournaal scoorde 1,9 miljoen kijkers (41 procent). En zo gaat het eigenlijk elke avond.

Eén ding is zeker: de kijker vindt M niet te pruimen. In het begin was het vooral slecht, nu is het vooral grachtengordel en saai. Highbrow, zoals haar vroegere fan Angela de Jong het onlangs noemde.

Waar Angela aanvankelijk nog ongelooflijk onder de indruk was van M, is ze er inmiddels helemaal klaar mee. “Ik vind M dit seizoen een moeizaam programma. Een hoop highbrow gefilosofeer, geforceerde negativiteit (…), weinig aansprekende gasten, gesprekken die je snel weer vergeet, optredens die je nog sneller wíl vergeten. Dat was vorig jaar wel anders“, bitchte ze onlangs in het AD.

De massa is het kennelijk behoorlijk eens met Angela, maar volgend seizoen zien we M gewoon weer terug in de uitzendschema’s: achter de schermen zijn de banden innig tussen Margriet van der Linden, haar producent Irene van den Brekel (de vrouw van D66-minister Kajsa Ollongren) en NPO-bazin Shula Rijxman.

GeenStijl omschreef dit viertal onlangs als een ‘lesbisch kwartet’. Ook Rob Goossens, tv-journalist van De Telegraaf, kijkt er met scepsis naar. “Bij M heeft nota bene nog de vrouw van de producent aan tafel gezeten voor een kritiekloos interview. Het is allemaal zo next level schaamteloos“, zei hij onlangs.

Na de zomer begint de opvolger van De Wereld Draait Door. Veel is daar op dit moment nog niet over bekend.

Foto: KRO-NCRV
127 Reacties op “Kijker zapt weg als M begint, zapt terug als M klaar is”


 1. HalloJumbo

  Joepie.

 2. Apfelflapf

  Bij M weet je gewoon vooraf dat je met linkse meningen om de oren word geslagen alsof het feiten zijn . Ik dacht toch dat indoctrinatie voornamelijk een rechtse bezigheid was .

 3. Harry

  M. heeft ingezet op eenzijdig aquasi intellectueel geleuter.

  Prima programma voor een verloren uurtje op een zieltogende radiozender…

 4. Bart

  Ik ben al lang afgehaakt

 5. Boxel Terror

  PSV!!!

 6. Penny Wise

  M. is een verademing in het heteronormatieve landschap.

 7. Woordkunstenaar Sjors van Kempen

  Een lesbisch kwartet is de natte droom van iedere rechtschapen man met de erecte penis fier in de wind.

 8. Huib

  Bij het zappen zie ik wel eens een fragment. Boze zwarten, boze vrouwen en boze homo’s. Ze zullen niet rusten voordat heel nederland links stemt. Dat doet immers iedereen in hun kleine wereldje ook. Onvoorstelbaar dat dit kan blijven bestaan.

 9. TON

  Komt door dat er STEEDS meer BLM aanhangers aan tafel zitten.

 10. Gerard Cocks

  M. Het dagelijks uurtje ‘woke’ grachtengordelgebabbel voor linksdraaiende Oud-Zuid-meisjes op leeftijd met jongenskapsels. Niet te harden, die kritiekloze Akwasi-fanclub.

 11. Curryworst

  En heel toevallig stemt Shula Rijxman ook D66.

  Toch knap dat de NPO de rode loper uitrolt voor D66 en dit partijtje nog maar 9 zetels in de peilingen heeft.

 12. Uuuh

  Dat krijg je met dat activistische toontje en met gasten die alleen maar mogen komen preken in de parochie van Margriet omdat privé-persoon Margriet hun ideeën ondersteunt. Met z’n allen een uurtje op de barricade. Iedere uitzending weer. Iedereen het gevoel geven dat er NU van alles gaat veranderen terwijl een kind kan zien hoe makkelijk het ‘maatschappelijke debat’ verschuift van racisme naar een ruzietje in een tv-programma. En morgen weer wat anders. De waan van de dag.

  Matthijs vertelde gisteren bij Beau dat hij pas na jaren volledige vrijheid had verworven om het dagelijkse uur van DWDD naar eigen inzichten in te vullen. Margriet heeft wat dat betreft te weinig uren gemaakt en is in geen enkel opzicht een autoriteit om deze weelde te dragen. Het zal allemaal wel goed bedoeld zijn, maar ook M blijft gewoon gebakken lucht.

 13. Siem

  Kijker zapt terug als RTL Boulevard klaar is. Als Ik weet er alles van begint zappen ze weer weg.

 14. Leo

  Wat een aannames maakt MC weer. “Zapt terug” kan ook zijn “Zet TV aan” (voor 20.00uur Journaal).

 15. Lonnie

  Waarom draagt zij mannenkleding?

 16. Peter van der Plas

  De redactie slaagt er wel in om de meest irritante gasten aan tafel te zetten, knap hoor.

 17. Richard de Bie

  Ik kijk haast geen npo meer omdat ze de verhalen niet goed uit lichten en een naar spel spelen ze woord als et ware naar een richting geduwd

 18. Fox Mulder

  Zoals zij sommige zaken zo goed kan verwoorden is het zap-gedrag “HELDER”.

 19. StefanV

  Ik heb laatst een gedeelte van een aflevering gezien. Echt bizar. Het is gewoon activistische televisie. Zo kan M bijvoorbeeld maar niet ophouden over racisme. Dag-in, dag-uit zitten er dat soort items in de show, om het onderwerp maar zo hoog mogelijk op de agenda te houden.

  In de begintijd dacht ik: M verdient een kans. Nu denk ik: dit is nog erger dan DWDD; en dat is zeker niet positief. Hopelijk verdwijnt dit programma snel van de buis.

 20. rooie Rinus

  Kijkers zijn klaar met dat oeverloze activistische geleuter waar iedereen met een kleurtje lief is, goed kan dansen, en zodra je een genderafwijking hebt je nog veel leuker bent.

 21. Bears’den

  Het is ook echt te bizar voor woorden hoe links dit M is!
  Tenenkrommend slecht, en steeds die lelijke scheve smoel van Margriet komt je toch ook je strot uit?
  Ze kán het gewoon niet, ook al probeert ze geïnteresseerd over te komen, de kijker prikt daar door heen!
  Heel snel stoppen met dit programma!

  Kijk liever RTL Boulevard of First Dates!!

 22. Bep

  De herhaling van Typisch Veluwe is vele malen leukere tv.

 23. Pieterke

  Wie?

 24. Stommy Teleshopping and the Glamgirls

  Ik heb gehoord dat de gasten worden geselecteerd op hoe gefrustreerd ze uit hun doppen kijken .

 25. Grace

  Weg er mee

 26. Jarno

  Die Irene v.d. Brekel maakt ook Lubach ontdek ik. Nu begrijp ik helemaal waarom dat programma al het geluid dat tegen het overheidsbeleid ingaat zo belachelijk maakt. Pure staatspropaganda verpakt in een jasje van satire.

 27. Wilfred Degens

  M. heeft voor de meest kots opwekkende golflengte gekozen. Zij is voortvarend bezig met de afbraak van haar programma. Inderdaad zodra zij met de meeste van haar enge gasten en onderwerpen in beeld komt, is onze afstandbediening de verlossing.

 28. Jules

  Ik vind haar vorige seizoen beter dan deze, terwijl die in het begin best slecht was. Ik ben links, maar trek het extreem links activisme gewoon niet. Ik word er gewoon misselijk van, heel apart. Ik keek trouwens DWDD ook zelden. Voor Pauw maakte ik wel uitzonderingen. Ik vind hele NL tv ruk, dus dat helpt ook niet. Ik mis intelligente, zelfs intellectuele, praatprogramma’s over de maatschappelijke onderwerpen die er spelen. Hoog nivo op de NL tv is helaas dood.

 29. Herman Hoogsteder

  M mag niet meer terugkomen.

 30. Frits

  Je zult er naast wonen!

  Arrogantie ten top die types.Accepteren geen andere meningen.Heel beperkt kringetje.
  Dus…… niets even overleggen.

 31. xandertje

  PUNT 1
  Door de manier waarop #ditism exposure geeft aan het racisme in Nederland zal het racisme alleen maar toenemen.

  PUNT 2
  Elke dag weer discriminatie en racisme (afgewisseld met LHGBTQXYZ) onderwerpen met een ‘zwarte’ tafel zonder dat er weerklank is van tegengeluid. Margriet stelt suggestieve en geeft in haar vragen al richting aan het antwoord (wat in principe niet nodig is want tegengeluid is niet aanwezig). Serieus feit: Bij het onderwerp ‘moet Halsema blijven’ zaten vijf gasten aan tafel, alleen PvdA, D66 een 1 jongerenvertegenwoordiger (ook links).

  PUNT 3
  Dit is M polariseert en stelt de Nederlander terecht: De Nederlander is fout. Margriet wijst met haar linkse vingertje naar de van geen kwaad bewust zijnde Nederlander. De afgelopen weken is mede dankzij dit is M en de onevenredige (van een kant komende mening) aandacht het racisme in Nederland toegenomen.

  Ik ben er van overtuigd dat een groot deel van Nederland de afgelopen minder positief over de mensen waar we samen een mooie samenleving mee moeten maken zijn geworden. En dat is jammer, want het was zo goed.

 32. Grote Grief

  De M… van Moeizaam. M.. is saai. ‘M.. aar om het nu linkse propaganda te noemen gaat ver.
  Geen idee wie ze hiermee bereikt.

 33. robert

  Ik vind niet dat M grachtengordel is. Wel dat het zuur en negatief is, navelstaarderig en te exclusief. Totaal geen urgentie en ook al helemaal niet om te lachen of verassend. Dt programma op NPO3 zetten of uit de programmering halen. Heeft op NPO1 niks te zoeken.

 34. OMG

  Geen wonder dat de kijker afhaakt. Als je een hele uitzending weet uit te zitten, ben je daarna bijna zó depressief dat je uit het raam wilt springen. Niet alles moet feel-good tv zijn, maar dit is wel heel erg donker, depri en belerend.

  Het wordt tijd dat de NPO jong talent een breder podium geeft. Al die senioren op primetime…

 35. X

  Ik ben behoorlijk links (En vind D66 nogal rechts), maar kijk ook geen M meer. Dat BLM komt me allang de strot uit na de optredens van Akwasi cs op de dam en bij Beau. Dus mensen, links betekent niet meteen dat men dan hier op zit te wachten.

 36. ton

  Die Margriet is een geamputeerde vent, daarom draagt ze mannenkleren, die hingen nog in de kast.

 37. xandertje

  Aantal politieke gasten per politieke partij ‘Dit is M’ in 2020:
  PvdA – 12
  D66 – 5
  CDA – 3
  VVD – 2
  SP – 1
  CU – 1
  GL – 1

  Beschamend eenzijdig (links) terwijl ‘Dit is M’ zegt zo voor de diversiteit te zijn!!!

 38. Sender

  Niet om populistisch in een rij aan te sluiten bij een aantal voorgangers hier..toch enk ik dat een vooravond zonder van der Linden een opluchting zou zijn.
  Van der Linden doet aan stemmingmakerij en zoekt niet echt de verbinding noch met gasten onderling noch met de kijker.
  Het ‘ Tante Hannie’ zwaai handje aan het einde van de uitzending doet dan niets meer, het kwaad is al geschied.

  KRONCRV, van der Linden op reportage dat kan mogelijk wel. We zagen haar een jaartje terug ongeveer over de coming-out belevenissen in verschillende landen.
  Maar haal haar van de vooravond af, dat inzicht zou de omroep sieren.

 39. Sender

  Moet zijn:

  Toch denk ik.

 40. Annoniemus

  Moslim activist Margriet v d Linden zit altijd te kwijlen aan tafel als er jonge vrouwen zitten , verder mag het clubhuis voor alle zielige lhbt’ers en alle andere zielepoten, en linkse schurken , wat mij betreft direct opgeheven worden .

 41. Dirk

  Het is allemaal heel simpel.
  De Nederlandse Publieke Omroep, alsmede vele Nederlandse TV zenders hebben allen een partijdige, vooringenomen linkse voorkeur.
  Je komt daar moeilijk “aan de bak” als je niet linkse bent.
  Zelfs Powned en Wakker Nederland ( die eens een ander geluid zouden laten horen) zijn al gesneuveld voor de linkse indoctrinatie in Hilversum. We worden in de maling genomen.
  Het gevaar ervan is dat al het nieuws in journaals,talkshows, nieuwsrubrieken altijd eenzijdig en vooringenomen wordt gepresenteerd. Voorbeelden te over.
  Het beste voorbeeld wat ik weet , zijn de leugens over de USA president Trump, toen in de talkshows van Jinek, avond, na avond door de “Amerika deskundigen”, Charles Groenhuijzen en die rare Twan Huys, dat de Russen verantwoordelijk waren, via hun internet maffia, voor de verkiezing van Trump en de nederlaag van mevr. Clinton.
  Na álle onderzoeken in Amerika, ook van onafhankelijke bureaus, is gebleken dat dit helemaal niet waar is en berust op kwalijke leugens en bedrog.
  Heeft U ooit een excuus gehoord van Jinek c.s. ?
  Dát is er mis met “onze”NPO, die de belastingbetaler ruim 1 miljard euro
  ( subsidie) kost, maar de propaganda machine is voor links Nederland.
  Het programma M, loopt zich intussen al warm om ons voor de komende verkiezingen in 2021 alvast te hersenspoelen.
  Want let maar op dan komt de linkse propaganda zender pas echt op dreef.
  Voor meningen van anders denkend is nooit ruimte, dan haat en afkeer kweken met een demoniserende werking.

 42. Cees

  Ben blij dat zelfs linkse mensen zich hier uitspreken tegen dit eenzijdige programma. Dat geeft hoop in deze gepolariseerde tijden.

 43. arie

  Toen ik die mevrouw M voor het eerst zag met dat gekke haar, dacht ik dat ze iemand in Hilversum hadden geïmporteerd uit de mormonen sekte uit Amerika.

  Maar, M kan het niet, is irritant in haar opvattingen en heeft de uitstraling van een konijnenhok.

 44. Anti-racist

  Deze nog net niet tot man gemaakte intersectionele nepfeminist ziet er gewoon niet uit. Daar kan ze weinig aan doen. Maar aan haar nasale, lijzige stem en het slome tempo kan ze wel wat doen. Net als Peter de Vries. De wereld is volgens haar zo verrot dat mensen die geregeld kijken en toch al niet goed in hun vel zitten, alleen maar depressiever worden. De hoogste tijd voor een nieuwe redactie en een vrolijke, intelligente, warme presentatrice die wel keurig Nederlands spreekt, hoger opgeleid is en objectief is.

 45. Wim

  Dat iemand het met M niet eens is en haar programma niks vind dat kan natuurlijk. Ieder zijn meug, maar dat er mensen zijn die reacties geven op haar geaardheid, kleding, en op haar kapsel, dat zijn echt zielige mensen.

 46. Henry

  Zo eens met Arie

 47. Merel

  Kijk er nooit meer naar.

 48. wim lubbers

  Margriet heeft 3 seizoenen de tijd gehad om wat van het programma te maken. Het 2e seizoen leek het de goede kant op te gaan, maar nu heeft ze het echt verprutst. Ze heeft het gewoon niet in zich.

 49. Ad

  @sender
  KRONCRV zou eens serieus moeten overwegen dit programma binnen boord te houden. Als je binnen dit rare publieke bestel een profiel moet laten zien, is M precies datgene wat KRONCRV niet is. Juist datgene waar deze omroep zich mee zou moeten profileren, kiezen zij voor het tegenovdrgestelde: polariseren. En dan nog klagen dat we elkaar niet meer willen begrijpen.

 50. William Raaf

  Hoogste tijd om de Orwelliaanse (Grachtengordel-)Staatsmedia af te schaffen en er een betaaldienst van te maken.

 51. Cobweb

  Logisch

 52. 2C

  Volkomen onbegrijpelijk dat de KRONCRV dit programma M maakt voor de landelijke TV op primetime, zelfs BNNVARA zou waarschijnlijk reserves hebben om dit programma te produceren. Gezien de gasten en de doelgroep zou dit eerder bij AT5 en de Amsterdamse gemeentegrenzen passen of desnoods bij HUMAN voor een uitzending na middernacht.

 53. M.

  Ik voel me te kijk gezet. Wat een negatief en naar stuk over mij(n show). Zo slecht is het toch niet?

 54. Geert de Jonge

  Het programma M is meer een eigen show voor Margriet van der Linden. Aalleen onderwerpen die haar persoonlijk aanspreken en dan ook nog zeer selectief. Lins komt veelal goed aan het woord en de rest niet. Dan valt zelfs mij ook als linksstemmer. Van enige evenwichtigheid is er dan in het programma ook geen sprake.

 55. Charlie

  bittere vrouw, vind haar zwaarmoedig en heeft duidelijk niks gedaan aan haar teleurstellende jeugd.
  Vind M een zuurpruim

 56. Thomas

  Marxistisch gelul door boze ontevreden mensjes die in hun eigen bubbel leven aangestuurd door een stel NPO baasjes.

 57. Klaas

  Het was een mooie uitzending gisteravond. Door het warme weer kijken er veel minder mensen tv. M mag van mij volgend jaar weer terugkomen.

 58. Trudy

  Heb het meerdere malen geprobeerd.. kan er niet naar kijken.
  Margriet is geen prettige talkshowhost.. integendeel..

 59. Yvonne

  M is gewoon erg slecht. Haar vragen, manier van kijken, de sfeer, etc.
  Gisteren bij Beau ging het met Matthijs even over die rechter waar Matthijs emoties uit kreeg. Dat zal M nooit lukken.
  En haar ‘helder’ bij Akwasi bewees dat ze ook nog eens geen confrontaties aandurft.

  Hier zetten wij het nooit op eigenlijk.

 60. Gerda

  Margriet heeft een ego show…Alles draait om haar en haar mening..Ze laat interessante mensen niet uitspreken, heel irritant

 61. R. Banks

  De T en WNL zijn gezien de geschiedenis Nazi propaganda instantie. Dus kan je niet anders verwachten

 62. J. Hoekstra

  Alles wat zwart is is oké, alle blanken zijn racisten, weet je, is prima hoor. Sodemieter aub op. Zo ook in reclames, je zou denken dat 98% van Nederland zwart is.

 63. Paul

  Kijk zelden naar M. Deed dit ook niet toen DWDD nog uitgezonden werd. Ik snap de reacties hierboven wel. Het eerste seizoen keek ik wel geregeld. Vond het verfrissend, maar dat is het al lang niet meer. Vind het nu vaak oeverloos geleuter. Vind en vond de show die ze had in dat huis, eerst verfrissend, maar Margriet kwam daarin toch niet uit de verf. Het interview met Baudet was tenenkrommend. Denk ook dat iedereen een beetje talkshow moe is. Vanwege de “verhitte” onderwerpen haak ik dan af. Iedereen rolt over iedereen heen.

 64. Sender

  @Ad,

  Maar kijk eens wat KRONCRV mij zojuist stuurde en hoe zij tegen ‘amazing Margriet’aan kijken….vanaf 1 juli komt zij (nog even, slechts een weekje dus wees opgelucht) vanuit Carre met 100 mensen.
  Zo zeg.
  In het persbericht van KRONCRV:M heropent de deuren van Carré!
  Woensdag 1 juli heropent M de deuren van Konininklijk Theater Carré in Amsterdam. Op die dag mogen alle theaters in Nederland weer 100 gasten ontvangen. Hét moment voor Margriet om de studio te verlaten en met verschillende gasten en optredens in het prachtige theater aan de Amstel stil te staan bij de veranderingen van de afgelopen maanden.

  “We startten dit seizoen onder buitengewone omstandigheden. Om dan in de laatste week van ons seizoen een mooie, hoopvolle uitzending in Carré te maken, met 100 man publiek, is dan ook echt een feestje”.

 65. Trekpop

  Kijkers terug halen, haal de gezelligheid weer op de buis zoals het vroeger was met bijv.stiefbeen en zoon, DWDD was al verschrikkelijk eenzijdig komt die M er nog eens overheen weg met die opgedrongen meningen, het moet weer leuk zijn op de buis

 66. Suckerpunch in je vagina

  Op die foto zie je gewoon de haat, afgunst en woede spuiten uit die lelijke ofen die naar boven staan van die intens lelijke M

  Domme isis aanhangster!

 67. Geronimo

  @woordkunstenaar
  Een lesbisch kwartet met 4 haatheksen. Nee. Gewoon nee.

 68. Kneefel

  Vreselijk programma geworden eng mens met haar mannenoverhemden….

 69. M vaak meer kijkers dan Beau afgelopen weken

  Even relativeren

 70. Jezus Christus

  Dit geeft mij weer vertrouwen in de mensheid.

 71. Ad

  @sender
  Scheelt wel reiskostenvergoeding, alle gasten wonen op loopafstand!!

 72. Waarom scoort Beau toch zo slecht

  Zelfs de dieren in Artis gaan hun nachthok als Beau naar buiten komt

 73. Bart

  Heel raar als M volgend seizoen mag terugkeren. Het is gewoon een heel slecht programma!

 74. hubertina

  Ik zou het toch wel prettig vinden als er eens wat kritischer geluisterd wordt naar Angela die als een soort alwetende godin haar vleugels spreid over de media om z.g.objectief commentaar te leveren.Een wijsneuserij waar ik grote vraagtekens bij heb.Te pas en te onpas wordt haar mening gevraagd door mensen die helemaal geen mening hebben of niet zeker weten of die mening wel oké is.Angela zonder tegengeluid is zelfs voor Angela niet gezond laat staan voor de rest van nederland.

 75. Ludo

  Saai, slecht.

 76. Brouwer

  Hotter than my doughter staat bij mij qua intelligentie hoger aangeschreven

 77. anonymous

  Als je elke avond onderwerpen over discriminatie bij kijkers door de strot duwt, zappen ze weg inderdaad.

 78. Lariekoek

  Over smaak valt niet te twisten! De één vindt een paarse Porche het einde, de ander houdt van een kanarie-gele Porsche. De één vindt M boeiend en de ander weer Jinek, of Beau of Pauw of Op1. Daarom wordt er bij de aanschaf van een televisie een afstandbediening meegeleverd (zodat men kan zappen). Overigens weten we allemaal wel waarom niet iedereen op NPO1 blijft hangen, want dat heeft immers te maken met wedstrijden in de Premier League en wedstrijden in La Liga. Het heeft dus niet met M te Maken!

 79. josine

  Met een hardwerkende en gediscrimineerde moeder in de vijftiger jaren, na de Jappenkampen + dierbare zwarte vrienden waarmee ik zoveel plezier heb gehad, was ik geneigd om het voor M op te nemen.
  Tot ik de uitzending zag. Veel haat en geen humor. Heb inderdaad al die boze gefrustreerde hoofden weg gezapt.
  Ik heb nu Japanse vrienden die er ook niks aan kunnen doen dat hun grootouders mijn familie hebben gemarteld, geslagen en uitgehongerd. Het moet een keer ‘over’ zijn.

 80. Teuntje

  M moet weg

 81. Jaap

  Altijd een fan van DWDD geweest maar M kijk ik niet meer.

 82. X

  @josine: Geheel mee eens!

 83. robb

  M zette zich in voor het racisme debat dan ben je links met andere woorden als je rechts bent heb je geen probleem met racisme ,een normaal denkend mens kijkt gewoon en is niet bezig met het links /rechts verhaal ,500.000 vind ik veel met 30 graden buiten.

 84. Cor

  Totaal niet onafhankelijk, praat alleen voor eigen parochie.

 85. M@rk - Etten-Leur

  Eindelijk die negatieve en onsympathieke Margriet van der Linden van het scherm? Wat een opluchting! Ze past totaal niet bij een omroep als KRO-NCRV.

 86. Matthijs

  Het is te 1 zijdig. Teveel links georiënteerd.

  Margriet van der Linden, heeft zij alweer contact met de familie waarmee ze ze gebroken had.
  Het is vaak zo dat wanneer men streng opgevoed wordt, in deze streng Christelijk, dat mensen zich dan dubbel zo hard gaan afzetten naar datgeen wat men hen gevormd heeft.

  M is activistisch en weinig kritisch in bijv. het racisme debat.

  De blanke man / vrouw zijn de slavendrijvers. M slaat door. Al een poosje.

  Laat haar eens een avondje wijden aan criminelen, oververtegenwoordigd bij justitie, met een getint uiterlijk.
  Of asndacht aan de vele 1 ouder gezinnen…

  Maar dat durft deze Margriet niet. Bang voor de gevolgen. Bang om uitgemaakt te worden voor racist.

 87. Jos

  Links geleuter zonder ruimte voor andere meningen… trek er de stekker uit!

 88. X

  @robb: Klopt heeft niks met links/rechts te maken.

 89. Fatima

  M =saai,futloos,nikszeggend,gasten die met elkaar eens zijn, kortom niet om aan te gluren.

 90. Dirk

  Wat ik ook zo maf vind: M is van KRO-NCRV, een omroep voor katholieke en protestante bejaarden. De leden van die vereniging zitten qua interesse en ideologie compleet in een ander vakje dan M, met al haar homo, gender, blacklivesmatter-propaganda. Het programma zou wel passen bij, bijvoorbeeld, de VPRO op de late zondagavond. Maar dagelijks namens KRO-NCRV, elke werkdag, primetime, NPO 1… dat is echt een volslagen mismatch. En ja, ook ik zap meteen weg/door/verder als ik haar zie. Dat geschreeuw, die elitaire grachtengordelgasten en die ongeïnteresseerde kop… verschrikkelijk.

 91. Mr. Theo

  Een voor 95% van Nederland tenenkrommend programma.

 92. Joost vander Horst

  Margriet van der Linden hoort zich vooral graag zelf praten.

 93. Woeste Willem

  Nog meer zeiken over racisme, nog meer lekker links (volle zakken geld)
  Nog meer Margriet ….Wat een k#t televisie….
  Ik ben geen racist of homo hater maar nog meer van zulke riool tv en ik ga het worden.
  Na tijd voor MAX gaat de tv uit 😉

 94. Bertie

  Op elke (smart)TV zit nog steeds een aan/uit-knop. Bij mij schakel ik die pas om 19.59 uur in. Bepaart heel veel ergernis!

 95. azijnzeiker

  Een paar emmers voor Woeste Willem om uit te huilen, je lijkt wel een huilbaby, o nu nog meer gehuil, ik plaats zandzakken die kunnen meer hebben.

 96. Peter ooms

  Ze schreeuwt, laat mensen niet hun verhaal vertellen , dringt andere haar mening op , kijk liever n d zoveelste herhaling van wat dan ook

 97. AxelF

  Lijkt inderdaad steeds meer op een lik je klitje en dan kom je op de tv show te worden.

 98. Peter

  Dus die 700000 doen er niet toe kennelijk.

 99. M.

  Wat een zure mensen hierboven. Mijn programma is kwalitatief keigoed en geeft onderbelichte mensen/groepen de kans om hun mening te geven. Ik ben trots op M en op topgasten als Silvana Simons. Wat een jaloezie, haha!

 100. Ankie

  Ik ben verbaasd! Hoe kan iemand zich ‘links’ noemen en Programma,’s als M en voorheen DWDD afkraken???? En ook nog op uiterlijk en geaardheid! Als dat geen racisme is??? M laat je niet gek maken!

 101. Sjonnieboy

  Het programma M heeft maar één doel en dat is indoctrineren! Dat de kijkcijfers maar weinig voorstellen, is daarbij helemaal niet van belang en men schuift graag met de financiële middelen, om dit programma te bekostigen.

  Want, hoe vaker de burger in aanraking komt met het “gewenste geluid, hoe meer deze dit geluid als normaal en breed maatschappelijk gedragen zal gaan ervaren.

  Dus het verlies op de korte termijn wordt weggeschreven als “sunk costs” voor de lange termijn goals.

 102. M.

  @Sjonnieboy
  Praat geen onzin jongen. Margriet en haar fantastische programma laat het echte geluid van Nederland horen.

  Ga lekker naar facebook voor je fakenews.

  BLM

 103. Ria

  Zinloze reakties van de domme massa’s hierboven. Alweer van de rastische opmerkingen. Zo gaat Ned door deze kortzichtige wezens naar de klote. Nederlanders roepen dat dit land naar de klote gaat door anderen , maar gezien de reakties hier en algemeen in de media, hebben ze er ook een handje van. Het is duidelijk dat men geen snars begrijpt van t verleden. Mensen komen nu voor zichzelf op na 400 jaar slavernij, die jaar in jaar uit doorgaat mbt racisme. Rasistische nederlanders kunnen maar niet begrijpen hoe diep geworteld de discussie ZP zit. Je mag alles wat rastisch is naar hun hoofd slingeren maar ZP raakt t meest omdat onze voorouders afschuwelijke dingen hebben gedaan met donkere mensen, en bovendien uitgemaaktuitgemaakt en bestempeld werden als ZP, die werd misbruikt als knecht die vernederd, gemarteld werd en meer van die verschrikkelijke dingen. Vergelijkingen maken met andere rastische toestanden over homo, vrouwen ouderen ect….is niet te vergelijken, zoals wij nederlanders dat proberen weg te stoppen. Dat is achterlijk en ronduit belachelijk. Begrijp toch waarom die ZP discussie zo gevoelig is. Wij roepen maar wat en worden boos omdat er geen empathie is, en snappen het totaal niet. Het slavermij verleden is niet de schuld van ons, maar t lijkt of de geesten van onze voorouders nog in ons blijft dwalen vanwege alle nare opmerkingen. Akwasie en anderen waren ook jaren stil. Nu de maat vol is roept hij uit frustratie van alles, en halve Nederland valt over hem heen. Er is duidelijk geen begrip voor de kwetsbaren groepen. Als kinderen gepest worden vanwege hun uiterlijk en ZP genoemd worden hoor je niks. Op t moment dat mensen als Akwasie opstaan en zegt t is genoeg, dan mag dat niet. Sommigen worden zelf bedreigt door witte mensen. Waar zijn we in hemelsnaam mee bezig. Niemand is beter als een ander. Ik ben zelf ook blank, heb veel gelezen over t verleden en de verhalen aangaande ZP is heel erg. Dat wens je jou ergste vijand niet. Ik snap de mensen dus wel. Doorsnee Nederland denkt dat donkere mensen jankerds zijn, maar als je de geschiedenis kent piep je anders. Geef piet een mooi kleurtje. Hoeft niet zwart te zijn, Mijn klein kinderen vinden dat ook prima. Voor kinderen maakt t geen zak uit hoe piet eruit ziet. Volwassenen maken er een probleem van.

 104. Ijahman

  Al dat geleuter over rechts en links zeg ook veel over de denk vermogen van de reacties hierboven. Hoe kan jij jezelf serieus nemen als je voor ieder zijn mening een hokje heb, wordt misschien tijd om bij jezelf te rade te gaan en je af te vragen of je meer ben dan een ander of wel minder. Emancipeer jezelf van de mentale slavernij, niemand dan jij zelf kan je mentaal bevrijden.Wat een armoe aan gezond denken hier. Vies volk bah

 105. HJ

  Simone, KOZP, Weimans werd genoemd door Angela de Jong als opvolger van Matthijs. Nog meer anti-Nederlands sentiment. Kom maar door, NPO! ‘Goed’ bezig! 🤦🏻‍♂️

 106. IvZ

  M zorgt voor onrust in onze samenleving.
  Oproepkraaiers als Akwasi krijgen zonder weerwoord een podium.
  Iedere dag het gejank aanhoren hoe moeilijk minderheden het hebben in Nederland.
  Wat een negatief gejammer allemaal.
  Er is totaal geen nuance in dit programma
  Iedereen die ik ken vind dit een verschrikkelijk programma.
  Belachelijk dat dit programma nog uitgezonden wordt en dat wij belastinggeld hiervoor betalen.

  Weg ermee.

 107. Hennie

  Kan iemand mij vertellen als M werkelijk zo slecht is waarom staat het programma in de Top 25 kijkcijfers? ik vind het een goed programma
  Hennie

 108. Geox

  Hennie, kun je ons vertellen wat je er zo goed aan vindt? Wat wij er slecht aan vinden kun je boven je eigen reactie lezen.
  Geox

 109. Minou

  @Hennie
  M is ook een waanzinnig goed programma. Margriet staat voor anti-racisme, inclusiviteit en brengt het linkse gedachtegoed perfect in beeld. Iedereen met verstand kijkt iedere avond naar M.

 110. FB

  Na 35 jaar lid te zijn geweest van NCRV was M de redennom dit op te zeggen. Het randstad denken en podium voor Sylvana wordt me echt te veel.

 111. Hatsevlats

  D666 zender veel te zelf ingenomen zoals de npo staats omroep deug leugenaars

 112. Karel

  het verplicht betalen van kijk en luistergeld moet worden afgeschaft. Waarom moet ik betalen voor extreem linkse TV en het gratis sponsoren van linkse politieke partijen

 113. Herrie

  Er zitten daar alleen maar mensen aan tafel die boos en beledigd zijn ..

 114. MeanJack

  Alle NPO zenders zij links, ligt niet alleen aan M.
  Een groot corrupte linkse zooi.
  Kijk al tijden geen NPO meer.
  Wat een verademing.

 115. Bert kok

  linkse zender, en M durft ook niet door te vragen…dus van de buis af

 116. Nescio

  Ook ik kan er niet naar kijken. Komt door de niet aansprekende manier van presenteren en het programma is stilistisch een ramp, inclusief dat kapsel van MvdL. Mag ik een wissel?

 117. Aristo

  Kijkcijfers van M vallen tegen. Dan zou je denken dat ze daar wat aan gaan doen of het programma van de buis halen.

  De onzin die sommigen poneren is ronduit tenenkrommend.

  Zoals ene Willem Raaf die het over staatsmedia heeft.
  Gelukkig heeft Nederland geen door de staat aangestuurde media. Zoals in Rusland of Turkije gebruikelijk is. Kan het omroeplandschap diverser? Het geluid van forum en pvv valt er niet zo vaak te horen. Dat zal toch wel moeten lukken voor wnl en pownews om aansprekende programma’s te maken voor rechts Nederland.

  Een betaaldienst maken van de NPO omdat de kijkcijfers van een programmaatje dalen?
  Alsof je al je schoenen en kleding moet weggooien zodra er een scheur zit in 1 overhemd(…)
  Dat doet niemand want dat is helemaal niet logisch.

  Wat dat betreft kun je je vraagtekens zetten bij de meerwaarde van veel commerciële zenders. Op enkele showprogramma’s per avond uitgezonderd,liggen de kijkcijfers fors lager dan een programma van de Npo. Blijkbaar slaagt de Npo er goed in om programma’s te maken waar relatief veel mensen naar kijken.
  Nu nog een beter rechts programma maken zodat de Youp van het Hekjes en Derksens ook Ana hun trekken komen. Dat moet toch wel lukken nu Derksen vrij heeft.

 118. Henny

  Je bent een vuile rechtse stemmingmaker.

 119. Van Laar

  Kijk als M begint en zap naar iets anders als het eindigt.
  Ze durft onderwerpen te bespreken die ik in andere programma’s mis.
  Ze nodigt mensen uit die ik ook in andere programma’s mis. Gelukkig geen eenheidsworst.
  Als ik de reacties op M lees , schijnt het nog steeds confronterend voor kijkers te zijn als er gesproken wordt over b.v. racisme, homofobie, stand van zaken in de VS etc.

 120. Nick

  Plaats vervangende schaamte….Ik draag helaas dezelfde achternaam.
  Zo blij dat wij geen familie zijn, dat dan weer wel!

  Ze is zo links dat ik bijna rechtsaf ga, man, man, man.
  Ik mis sowieso enige inhoud op de Nederlandse tv. Wat een bagger en gezever…

 121. Hub Janssen

  Mijn vrouw en ik zijn bij het programma ‘M’ afgehaakt toen, na de terechte anti racisme protesten, een wel heel groot podium werd gegeven aan alleen maar, boze, soms agressieve, zwarte mensen. Boze mensen die de moord van Floyd in Amerika één op één vertalen naar de anti Zarte Piet demonstraties in Nederland.
  Boze, zwarte mensen die de rest van Nederland een racismeschuldgevoel willen AANPRATEN.

 122. Jacks

  Ga in op de inhoud, daar gaat het in. Maar belachelijk dat zovelen ingaan op iemands geaardheid. Dat heeft hiermee toch niks te maken. Het is gewoon iemand willen afkraken en kleineren. Slaat werkelijk nergens op mensen.

 123. Crissy

  Het is toch een vorm van belangenverstregeling als een politicus een partner heeft, die een praatprogramma produceert.
  Daar moet eens goed naar geken worden. Kloppen doet het niét.

 124. Johan

  Het is gewoon een vorm van propaganda, gelukkig kijk ik al een tijd niet meer naar de NPO. Het is bijna te bizar voor woorden wat er momenteel in Nederland gebeurd. Iedereen, die niet links is, kijkt met verbazing naar een vorm van nepnieuws. Ongekend in het vrije Nederland, onbeschaamd voor het vrije Nederland. Zijn we nog wel vrij in Nederland?

 125. aammehoela

  Er zijn wel programma’s bij de NPO die de moeite waard zijn. Die M begint mij ook te vervelen, maar dat wil niet zeggen dat alles dan waardeloos is. Maar het is wel jammer dat het aanbod weinig bijzonders is. Af en toe heeft NPO 2 dan nog wel wat interessants.

 126. Gerhard

  Ik heb m’n hele leven PvdA gestemd, maar dit programma trek ik echt niet. Links extremisme, ik zou bijna uit protest PVV gaan stemmen.

 127. azijnzeiker

  Gerhard kan ik je over halen om voor FVD te stemmen?, die M kunnen ze wel in de kliko gooien.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.