Rob Goossens: ‘M losgezongen van werkelijkheid’

Rob Goossens sluit zich aan bij de kritiek dat M echt ultralinks is. De talkshow van Margriet van der Linden is volledig losgezongen van de werkelijkheid. Dat zegt hij in de podcast PodGoosr. Het lijkt wel een grap van de NPO om het geduld van de kijker te testen, aldus Goossens. “Ik zit steeds vaker te denken dat M gewoon een soort experiment is van de publieke omroep om te kijken van: hoe ver kun je gaan totdat mensen zeggen: ‘Nu gaat het wel echt heel ver.’”

Goossens wijst ook op de uitzending waarin Margriet van der Linden de vrouw van haar baas Irene van den Brekel interviewde: minister Kajsa Ollongren. En dat allemaal bij de NPO van Shula Rijxman. “Een lesbisch kwartet“, noemde GeenStijl het.

Goossens: “Bij M heeft nota bene nog de vrouw van de producent aan tafel gezeten voor een kritiekloos interview. Het is allemaal zo next level schaamteloos.”

Je weet als gewone Nederlander gewoon niet meer waar je naar zit te kijken, aldus Goossens. “Het is niet alleen links, het is ook totaal losgezongen van de werkelijkheid. M heeft een item gehad over transgenders die een gender-reveal-party op hun vijfde krijgen. Moet je nagaan, dan neem je het dus bloedserieus dat mensen op hun vijfde precies weten of ze wel in het juiste lichaam geboren zijn.

Kom op, hé! Vijfjarigen… Dat is wel echt next level. Je laat een kind van vijf niet eens het weekmenu thuis bepalen. Dan krijg je vijf dagen friet en twee dagen pannenkoeken. Als je dat soort dingen al niet aan een kind van vijf overlaat, waarom laat je een kind van vijf blijkbaar wel beslissen of zijn snikkel eraf gesneden moet worden. De lijst van dat soort bizarre items…

Margriet van der Linden is de kanariepiet van losgezongen Nederland.”

De podcast PodGoosr waarin Dumpert-ster René van Leeuwen met Goossens praat kunt u hier luisteren.

Foto: RTL

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen