Oei: talkshow M verliest support Angela de Jong

Geplaatst op vr 22 mei 2020 om 16:00

Wie dacht dat De Wereld Draait Door elitair was, heeft M nog niet gezien. Met Hanna Bervoets– en Marieke Lucas-achtige types aan tafel begint de vroege talkshow van NPO 1 meer en meer de connectie met de gewone kijker te verliezen. En belangrijker: de connectie met Angela de Jong. Nog vóór Margriet van der Linden met M op televisie kwam, ging Angela voor haar op de barricades, maar nu? De Humberto-killer in Angela komt los en geeft haar een niet mis te verstane waarschuwing.

Angela begint M-moe te geraken. “De laatste maanden ben ik nog eens extra gaan beseffen hoe goed Matthijs eigenlijk was met en in DWDD“, zegt ze onomwonden.

M vult voor haar tóch niet het DWDD-gat op. “Ik heb hier vaak genoeg verkondigd dat ik haar waardeer om haar unieke persoonlijkheid en onderkoelde humor. Dat is nog steeds zo. Maar ik vind M dit seizoen een moeizaam programma.”

Wat is er mis? “Een hoop highbrow gefilosofeer, geforceerde negativiteit na de persconferentie van Rutte, weinig aansprekende gasten, gesprekken die je snel weer vergeet, optredens die je nog sneller wíl vergeten. Dat was vorig jaar wel anders.

Het gaat écht de verkeerde kant op, aldus La Jong. “Het programma lijkt opgesloten te zitten in zijn eigen hoofdstedelijke bubbel.”

De hele waarschuwing van Angela de Jong kunt u lezen op de AD-site.

Foto: KRO-NCRV
71 Reacties op “Oei: talkshow M verliest support Angela de Jong”


 1. Jannus

  RIP M

 2. Angeltje

  Zal blij zijn als die M ook op rot, achterlijk wijf.
  Alleen naar haar kijken lukt me al niet….kots.

 3. Ron

  Ik vind M juist een verademing en eigenlijk maakt het kijken naar M de andere late avond talkshows overbodig. Ik hoor en zie juist veel mensen die kritisch zijn op het gevoerde beleid rondom corona. Ik kijk regelmatig M helemaal uit zonder me te irriteren dat heb ik bij een Beau en Op1 veel minder, dan bepaal ik echt of ik kijk als een bepaalde gast of item me bevalt of niet.

 4. Jan

  geen idee, kijk er nooit naar…

 5. M@rk - Etten-Leur

  Wat is “M” toch een verschrikkelijke negatieve talkshow (vooral na de persconferentie van Mark Rutte van afgelopen dinsdag) en kan die zeer slechte presentatrice niet worden vervangen? Hallo, KRO-NCRV wordt eens wakker, waarom geven jullie zendtijd aan types als Ruud de Wild en Margriet van der Linden…bah, bah…

 6. HUGO

  De kijker is de baas en niet vetklep Angela

  Ze kan altijd kijken naar iedere week 2x Wouter de windplaag van de Telegraf.

 7. Curryworst

  Ach ja Angela… Das war einmal.
  Waren er tot een aantal maanden geleden nog BN’ertjes die haar bl0ed konden drinken, nu haalt men de schouders op en is ze al een beetje vergeten.

 8. Jan

  Haha wie Neemt Angela nog serieus??? Zelf haar man niet haha

 9. Ard

  Sinds Laura H niet meer gekeken

 10. amsterdammer

  Goede Morgen Nederland van WNL, smorgens om 7 uur….relaxed is dat en meer oog voor de gewone nederlander en met deskundige gasten en die meiden daar allemaal top-presentatrices!

 11. Angela maakt 100% deel uit van de inteelt media...

  Geen wonder dat Angela weer wat te zeuren heeft. Als het maar over zaken buiten haar eigen inteelt clubje gaat.

  …. AD deelt de informatie die zij verkrijgt middels het gebruik van cookies en vergelijkbare technieken, waaronder ook persoonsgegevens, in een samenwerkingsverband genaamd NLProfiel met Sanoma, DPG Media, Telegraaf Media Groep en RTL Nederland, om gezamenlijke groepsprofielen op te stellen. Door op ‘Ja, ik accepteer cookies’ te klikken, ga je akkoord met de verstrekking van jouw (persoons)gegevens aan deze Nederlandse uitgevers voor de totstandkoming van gezamenlijke groepsprofielen……

 12. johan

  m is IS weg ermee

 13. Keta Minek

  Waarom kijken mensen nog tv dat is al lang verleden tijd allemaal 50+ers?

 14. Freek

  5700 doden, waarschijnlijk minstens 10x zoveel doden door de lockdown, een economie op de knieën, jongeren mogen geen jongeren meer zijn, een politiek die weet dat de meeste stemmen bij 60+ te halen zijn, waar heeft Angela het over als het over ‘geforceerd’ negativisme heeft? Ze is zo vooringenomen met haar mutsige angst als te dikke dame.

 15. Jack

  Beau (gesponsert door Angela/SD) gisterenavond 12%
  M gisterenavond 20%
  Op1 21%

  Denk dat Angela in Haar AD Rotterdamse bubble zit

  Zou zeggen blijven …..

 16. Freek

  Het valt mij altijd op namelijk: wie voor handhaving van de lockdown is, heeft of veel te veel kilo’s of is sowieso superbangelijk aangelegd. Kijk naar de cijfers svp. Het valt allemaal heel erg mee. De effecten van de lockdown zijn veel erger. De corona is veel te zwaar bestreden. Niet erg, maar hou er nu snel mee op en bescherm de oudjes en al zieken. De rest meteen naar de sportschool en een zak chips naar 6 euro svp.

 17. Zomaar

  hoofdstedelijke bubbel.
  Met dat kwalificeert ze zichzelf als een boerinnetje.

 18. Bas

  Ach iedereen is er klaar mee. In de supermarkten wordt iedereen maar gelijk boos omdat je alleen al langs elkaar heen loopt, dat kan gewoonweg niet anders omdat er in supermarkten ook wel eens smalle paden zijn. Die zijn niet ingericht op die achterlijke 1,5 samenleving. Mensen krijgen enorme korte lontjes iedereen is er goed klaar mee en het wordt er allemaal niet gezelliger op in Nederland en de wereld als dit nog langer door gaat zo. Het is 2 voor 12! Hier moet direct verandering in komen. Je gaat of ook mondkapjes toestaan in winkels en openbare ruimtes zoals theaters, vliegtuigen en niet uitsluitend in treinen. Buiten hef je de 1,5 meter afstand per direct op en laat een ieder zelf bepalen hoe en waar hij loopt. OF je stopt direct met alles en we gaan weer gewoon normaal doen. Het is het een of het ander. Klaar.

 19. Jacques

  Haar Arbeitgever strategische Partner met RTL

  Zij is toch niet meer serieus te nemen

  Op wie zij gestemd?

 20. KlimaatOptimist

  200% gelijk!

  Echt een verschikking die Margriet..
  En je ziet dat ze geforceerde gesprekken ondergaat als er onderwerpen aan bod komen waar ze geen verstand van heeft..
  Ook is het ZO dodelijk saai, dat je liever na boulevard en first-dates kijkt dan naar die vetkuif..

  Dus heel gauw stoppen MARGRIET, want je kunt het gewoon NIET!!

 21. Ome Cor

  Zeer vervelend aan M is dat zij haar gasten vrijwel altijd veel te vroeg afbreekt als die iets aan het vertellen zijn. Stel dan GEEN vraag!
  Komt natuurlijk omdat ze zelf aan het woord wil zijn.
  Verder schreeuwt ze altijd zo en kijkt ze haar gasten aan met wijd opengesperde ogen en mond.
  Ik zal het niet hebben over de blouse die net 1 knoopje te ver openstaat en die (kan ook aan mij liggen) blik naar dames met dezelfde voorkeur die “…. ow, wat zou ik jou eens graag tussen mijn …..”. uitstraalt.

 22. Rob Goossens

  M krijgt straks concurrentie van Pauw & Schrijver op RTL4. M gaat kapot. Dat voorspel ik.

 23. ZeerNetteDame

  Scheer die mat weg in je nek, eng mens!

 24. Zomaar

  @Jacques

  Arbeidsgever.
  En haar stem gaat naar de VVD.

 25. Bart

  @Ron M is gewoon een hele slechte talkshow. Punt!

 26. Mink Vaillant

  Angela heeft gelijk. Als M begint is het altijd weer afkruisen op de bingokaart welke subcultuur uit de LHBTXYZ gemeenschap nu weer uit zijn, haar of het kast mag komen. Goed dat er aandacht voor is, maar M slaat hierin helemaal door. Daarnaast is het inderdaad een elitair grachtengordel uurtje geworden. Ik stel voor dat Eus de show overneemt. Die is net zo slim, maar staat wel midden in de maatschappij. En dat mis ik bij M.

 27. ROBSON

  Linkse troep dat m

 28. Sip

  Ik kijk nooit naar M; ik vind het echt niets

 29. Lies

  Helemaal eens met Mink hier boven. Ik hou het nog geen minuut meer vol. Het is een niche talkshow, past niet bij NPO1 op dat tijdstip.

 30. tim

  en nu……hoe gaan we verder

 31. Chelsey

  Hé Angela, waarom start je niet gewoon je eigen zender op meid! Je weet het toch allemaal zo goed hoe het allemaal moet? Kan je ook lekker zelf bepalen hoe zo’n talkshow tafel eruit zal komen te zien rond, vierkant of in een vorm van een driehoek? Misschien dat dat de kijkcijfers eventueel zou kunnen opkrikken? Neem je dan ook meteen Madam Luxembourg en Nep Beau van radio télévision Bertelsmann over? De kijker is dan in ieder geval gelijk af van 3 grote tv neppers waarvan jij als nep tv columniste c.q. nep tv recensente van dpg/rtL-Nederland natuurlijk de grootste bent!

 32. edwin

  Ik kijk er niet meer naar, is echt niks aan.

 33. Ron

  @Bart: trol.

 34. Guttegut

  Moet ze Jinek niet klaar beffen?

 35. Warmoes

  vd Lindens blik en uitstraling werken niet mee. Ze straalt altijd angst uit met die op tragiek staande bange ogen.
  Daarnaast is ze ‘veel te hard aan het werk’ als interviewer, op het ongemakkelijke af. Ontspan eens man.

 36. Banaan

  @Guttegut dat wil ik wel zien!

 37. Dr. Bibber

  En wederom wordt u weer bijgepraat door de kenners. Smakelijk!

 38. Lies

  Ik ben fan van M. Kijkt lekker weg en goede humor en leuke vrouw en Topgasten.#TeamMargriet#

 39. Rechts van het Midden

  Brrrrrr..

  Vogelverschrikker!

 40. Fox Mulder

  En vanavond opeens het Marokkanen probleem aan tafel bespreken. #TeLaatMuts

 41. Bart

  @Ron Ik heb gelijk!

 42. hond-de-hond

  Walgelijk en minderwaardig mens. Weg met die hoop str*nt.

 43. Lies

  We zitten gewoon naar een praatgroep te kijken met ervaringsdeskundigen en een wetenschapper. Maar het veroordelen en opkomen voor deze groep? Ho maar.
  We moeten dit vooral ‘proberen te begrijpen’.

 44. Iemand

  Kijk er ook niet graag naar. Ziet eruit als een vent.. geforceerde manier van interviewen en allemaal veel teveel grachtengordel en policor. DWDD vond ik ook niets trouwens

 45. Wim

  Kijk elke avond, ben DWDD inmiddels vergeten.

 46. teuntje

  angela de Jong heeft gelijk

 47. teuntje

  M is zeer links ik kijk niet meer wordt er kotsmisselijk van

 48. Links en tolerant

  Ik behoor tot de doelgroep, maar ik vind M vreselijk…. hoezeer ik ook mijn best doe, ik trek het niet.
  Zo’n beetje het meest irritante op de publieke omroep, sinds de Eyelove reclame met René Froger. Ik had het nooit kunnen bedenken, maar ik mis Matthijs.
  Het allerergste is dat Margriet zichzelf zo graag hoort praten. Margriet heeft het als eerste door en de (altijd dezelfde) gasten hoeven eigenlijk alleen maar voorzetten te geven, zodat Margriet de conclusies zelf kan formuleren. Is het nou zo ingewikkeld om alleen de vragen te stellen en verder je grote waffel te houden?

 49. Lies

  Weer een zeer boeiende uitzending met topgasten en complimenten voor de kledingkeuze van Margriet.

 50. Mieke

  Geef het tijdslot van de DWWD aan Pauw , dat kan ie wel ! Geen duo’s in de vroege avond aub dat werkt toch niet ! Pauw of Tan dat zijn mensen die het belangrijste tijdslot van de publieke omroep kunnen dragen na van Nieuwkerk . Niet Op1 imiteren in de vroege avond please !!!!

 51. Rastom

  Die clown M hup het circus in.

 52. Jaap

  Laatste tijd komt er steeds een ” dominee” zijn mening geven. Vertelt ontzettend snel een hoop onzin. Volgens hem moet alles anders. M promoot door keuze gasten een socialistische omwenteling want kapitalisme is de oorzaak van corona??????? Volgens deze gasten.

 53. Jaap

  Van Magriet wordt ik heel nerveus met haar dwingende blik. Slecht gekleed maar goed dat is bijzaak.

 54. Ron

  @Jaap: dan vind je Vivienne van de Assem bij Boulevard ook niets, over ‘dwingende blikken’ en dito hysterische stemmetje gesproken.

 55. Kuis

  M weet in elk gesprek precies de verkeerde vragen te stellen. Ze wil waarschijnlijk zichzelf zijn. Dat werkt niet in haar geval.

 56. Bart

  @Ron Eens wat betreft Vivienne. Ze begint echt irritant te worden nu ze er zo vaak staat. Gisteren had ze het over GTST alsof het echt over iets wereld schokkends ging. Allemaal op zo’n sensatie toon. Rob Goossens was helemaal buiten adem omdat ie overduidelijk s’middags helemaal uit zijn hoofd had geleerd.

 57. Drs. G.A.E.S. Bierhalen

  Het is allemaal 1 linkse pot nat..Ober mag ik een teiltje?

 58. critikast

  Angela concludeert nu wat ik vóór de start van M al hier beweerde: Van der Linden is een grachtengordeldiertje en ademt randstedelijke gassen uit. Halsema aan tafel en maar samen om de hete Marokkanenbrij heendraaien. Vanavond rectificeerde M zichzelf door ineens wel een discussie te beginnen over marokkanengroeperingen die voor een groot deel verantwoordelijk zijn voor de homohaat in ons land.M wrong zich in allerlei bochten om te voorkomen dat ze nog een keer in de media wordt gekielhaald over haat hypocriete zwijggedrag als het over Marokkanen gaat. M gaf opnieuw een groot brevet van onvermogen af. Zij is ongeschikt en overschat zichzelf bij het doen van deze dagelijkse klus. Maar door een scherpe selectie van gelijkgestemde gasten kan ze echte interviews en discussies vermijden en verhullen.

 59. Wim

  M haalt hogere kijkcijfers dan 2e hands Amerikaanse Jinek.

 60. Peter

  Natuurlijk is Mattijs beter maar Margriet doet het prima. En waarom zou het links zijn, daarmee is niets mis, links is sociaal, zijn jullie maar rechts, daarvoor zou ik me schamen kijk naar de politiek,. Maar ja de meeste van jullie zijn hier om te eiken.. Maar ik ben het niet eens met Angela

 61. Trump

  Obsessies van M.

  1) New York en haar vijanden (Trump)
  2) Identiteitspolitiek
  3) …

  vul maar in

 62. Dartsfan

  Hou toch op met dat links en rechts gedoe. Zullen we voortaan gezellig in het midden zitten?

 63. Uuuh

  Ik vind het jammer dat M steeds vaker zo’n activistisch toontje heeft. Iedere uitzending op de barricade. Daar word je als kijker op den duur heel moe van.

 64. Bart

  @Wim Omdat mensen de tv heel vaak aan hebben om die tijd. Op NPO1 en RTL4 het meeste. Dit wil niet zeggen dat ze kijken. Kinderen naar bed, afwassen, eten, even bij kletsen etc.

 65. Ron

  @Bart: ja, RTL Boulevard is in deze tijd echt een sensatie rubriek geworden met Vivienne als de grote spil daar, en het erge is, dat vind zélf ook. Maar die redactie tikt die teksten die ze oprakelt van de autocue en die zijn op een gepeperde manier geschreven en ze meent dat ook zo te moeten oplezen waardoor het echt niet meer om te zien is en te horen is. Tijd dat daar wat veranderingen komen in de poule van presentatoren die het in deze periode presenteren. Vanaf 1 juni back to normal, hopla.

 66. Hugo

  M doet her prima . Ik ben fan van het programma. Heel goed dat vanavond het Marrokkanen probleem betreft homofilie werd
  besproken

 67. Riky Heerkens

  Het is toch totaal geen vergelijk met DWDD Matthijs kan niemand evenaren
  Maar ik vind M ook sloom, Margriet stelt geen rvragen, verteld eerst uitgebreid al het antwoord Ik blijf er niet voor thuis, ik was een trouwe DWDD kijker moderatie

 68. Annoniemus

  Elke keer weer weet IS aanhangerMargriet vd Linden weer flikkers en potten en andere gemankeerden dat pretentieloze programma binnen te loodsen , en elke keer die uitgekauwde jankverhalen voor het voetlicht te brengen .
  Gelukkig haakt de kijker massaal af , die zijn het kotsbeu , wij van wc eend !

 69. Mieke

  @Annoniemus Hou toch je domme bek !!!

 70. MAASTRICHT 2021

  Dat kutwijf moet haar bek is een keer dichthouden. De hele tijd doen alsof er een Amsterdam VS de rest van het land discussie is, terwijl zij notabene uit die pauperstad komt die een songfestivalletje mag organiseren. Ranzige randstadslet dat ze is.

 71. WEST*1

  In Maastricht komt in 2021 helemaal niks. Ja Andre Riool mag op zn viool tokkelen met stok waar een varkensdarm aan is strak getrokken.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.