Oei: talkshow M verliest support Angela de Jong

Wie dacht dat De Wereld Draait Door elitair was, heeft M nog niet gezien. Met Hanna Bervoets– en Marieke Lucas-achtige types aan tafel begint de vroege talkshow van NPO 1 meer en meer de connectie met de gewone kijker te verliezen. En belangrijker: de connectie met Angela de Jong. Nog vóór Margriet van der Linden met M op televisie kwam, ging Angela voor haar op de barricades, maar nu? De Humberto-killer in Angela komt los en geeft haar een niet mis te verstane waarschuwing.

Angela begint M-moe te geraken. “De laatste maanden ben ik nog eens extra gaan beseffen hoe goed Matthijs eigenlijk was met en in DWDD“, zegt ze onomwonden.

M vult voor haar tóch niet het DWDD-gat op. “Ik heb hier vaak genoeg verkondigd dat ik haar waardeer om haar unieke persoonlijkheid en onderkoelde humor. Dat is nog steeds zo. Maar ik vind M dit seizoen een moeizaam programma.”

Wat is er mis? “Een hoop highbrow gefilosofeer, geforceerde negativiteit na de persconferentie van Rutte, weinig aansprekende gasten, gesprekken die je snel weer vergeet, optredens die je nog sneller wíl vergeten. Dat was vorig jaar wel anders.

Het gaat écht de verkeerde kant op, aldus La Jong. “Het programma lijkt opgesloten te zitten in zijn eigen hoofdstedelijke bubbel.”

De hele waarschuwing van Angela de Jong kunt u lezen op de AD-site.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen