Linda de Mol: ‘Fijn dat men in crisis zo hulpbereid is’

Linda de Mol vindt het heerlijk dat men in deze crisistijd zo ongelooflijk hulpbereid is. Dat zegt de Talpa-ster, die vanuit haar kasteel flink wat freelancers en tijdelijke medewerkers van haar tijdschrift op straat heeft gezet, op Radio Oranje. Hoewel Linda en vooral haar broer John de Mol steenrijk zijn, gaan ze in de crisis met harde hand door hun personeelsbestand heen om hun winstgevendheid te bewaken. Ondertussen roept Linda in de media dat de mensen zo lief zijn tijdens de crisis.

Linda ziet mooie dingen ontstaan tijdens de coronacrisis. “Dat vind ik echt wel het positieve eraan. Je merkt dat mensen liever voor elkaar zijn, we groeten elkaar op straat, je gaat allemaal een beetje aan de kant maar zegt nog wel goedemorgen. Heel veel mensen zijn hulpbereid. Ik hoop heel erg dat dat een beetje blijft hangen als dit allemaal voorbij is.

Hulpbereid totdat het de dikgevulde portemonnee raakt dus. Linda maakt zich behoorlijke zorgen over de economische crisis die eraan zit te komen. “Ja, dat heb ik de hele week wel een beetje. Een sombere stemming. In de weken hiervoor had ik een goede mood van: ah, kom op, hoe erg is het nou helemaal! Maar net lees ik weer dat het dodental enorm gestegen is en ik maak me heel erg zorgen over de IC-bedden en over de economie. Ik heb misschien iets te veel tijd om daar over te piekeren.”

De SBS 6-ster adviseert om niet de hele dag het nieuws te volgen. “Dat moet je eigenlijk wel doen, want als je de hele dag het nieuws tot je laat komen, word je er wel somber van. Een heleboel dingen stemmen natuurlijk ook somber.”

Lees ook:
Linda de Mol zet medewerkers op straat in coronacrisis (gisteren)
Linda de Mol vanuit kasteel: ‘Sorry freelancers’ (gisteren)

Foto: KRO-NCRV

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen