Linda de Mol vanuit kasteel: ‘Sorry freelancers’

Geplaatst op za 04 apr 2020 om 10:15

Linda de Mol vindt het heel lastig dat er medewerkers van haar tijdschrift LINDA. op straat komen te staan. De dalende advertentiemarkt leidt tot moeilijke beslissingen. Dat laat de tv-koningin vanuit haar kasteel in Crailo weten in de talkshow Betty Asfalt TV. Mensen met tijdelijke contracten en freelancers worden middenin de coronacrisis opzij geschoven door De Mol. “Dat zijn wel heel vervelende, moeilijke verantwoordelijkheden, vind ik hoor“, aldus de presentatrice.

Het is niet anders, zegt De Mol. “We proberen zo veel mogelijk alle banen te garanderen, maar er zijn ook mensen die freelance werken die je niet kan garanderen dat ze de komende maanden werk hebben.”

Die boodschap brengen vindt ze heel lastig. “Daar heb ik nog nooit mee te maken gehad. Eigenlijk was er altijd sprake van groei. Als er iets nieuws bedacht werd, was er altijd wel een mogelijkheid om dat voor elkaar te krijgen. Nu ga je voor het eerst naar een situatie waarin dat tijdelijk niet kan. Maar goed, misschien maakt dat ook heel creatief.”

De LINDA. wordt ook geraakt door de crisis. “We hebben te maken met een dalende advertentiemarkt en zullen alle zeilen bij moeten zetten om hier goed doorheen te komen, maar ik ga er wel van uit dat het lukt. We gaan er positief in.”

Wanneer zijn de freelancers weer welkom bij LINDA? “We hebben geen idee hoe lang het gaat duren en ook geen idee of mensen gelijk weer in restaurants en in vliegtuigen gaan of heel voorzichtig blijven. Ik vind het heel moeilijk om daar een voorspelling over te doen.”

Plannen in ijskast

Het hele leven staat even op zijn kop, aldus De Mol. “We zaten barstensvol plannen voor het nieuwe seizoen en de verwachting is toch wel dat we met z’n allen in oorlogsstand moeten. Dat er weinig mogelijkheden zijn voor heel veel investeringen en dat we pas op de plaats moeten maken en moeten kijken hoe we er als bedrijf doorheen komen.”

Ze vervolgt: “Het geldt niet alleen voor Net5, maar ook voor de LINDA. We moeten echt in de spaarstand om dit goed door te komen, in de hoop dat alles weer z’n normale vorm aanneemt. Ik ben bang dat een heleboel van onze woeste plannen voorlopig in de ijskast moeten totdat we hier uit zijn en duidelijk is of de economie weer aantrekt en alles weer normaal wordt. Dat hoop ik wel en daar ga ik wel van uit. Het zijn moeilijke tijden.

Betty Asfalt TV kunt u hier bekijken.

Lees ook: Linda de Mol zet medewerkers op straat in coronacrisis (vandaag)

Foto: YouTube
64 Reacties op “Linda de Mol vanuit kasteel: ‘Sorry freelancers’”


 1. Linda'sKasteel

  Bye bye Ladies Night

 2. Zalmneusje

  Dat is toch die Linda die net als haar neefje vindt dat we alle vluchtelingen moeten verwelkomen en/of helpen met zakken geld? Nee, dat ik ff weet waar haar prioriteiten liggen…

 3. Wessel

  @Linda’sKasteel
  za 04 apr 2020 om 10:19

  Is al geschrapt. Woensdag is de laatste.

 4. Halleluja

  Deze vrouw is volledige losgezongen van de wereld vanuit haar kasteel…

 5. RaymondVL

  Nieuwe reality serie in de maak voor NET5: “Linda de Mol: geen cent te makken”.

 6. Derhal Flynn

  Het zijn heel moeilijke tijden voor Linda, het valt niet mee een keuze te maken tussen een miljoenen bankrekening of tussen mensen die je loyaal zijn en voor je werken. Een heel zware beslissing is dat.
  Maar er is ook een lichtpuntje, lees ik: het maakt de mensen misschien ook heel creatief.
  Zooo, dat is mooi. Baan kwijt, inkomen weg, maar misschien worden ze heel erg creatief.
  Nou, nieuws voor u, als die mensen níet creatief waren geweest dan hadden ze in eerste instantie niet eens voor u gewerkt om dat magazine een succes te maken waarmee er dus eerder nog miljoenen euro’s werd verdient.
  Dank voor niets, geld is binnen, personeel staat op straat. Sorry!!

 7. Amber

  De Botox wordt duur betaald.

 8. Linda'sKasteel

  Wessel
  za 04 apr 2020 om 10:23

  Bron??

 9. Wessel

  Linda’sKasteel
  za 04 apr 2020 om 10:28

  Kan ik niet geven, maar het is een feit.

 10. Scrooge

  Nederland ziet nu wat voor een Scrooge types De Mol’s zijn.

 11. Josien

  Wat heb je nu aan personeel als niemand het magazine koopt?
  En wat heb je nu aan een tv zender als niemand kijkt?
  Adverteerders blijven weg, omzet slinkt.
  Nee, dan maar even kijken of we een paar duizend asielzoekers het land binnen kunnen halen. Of een paar honderd duizend. Als ze niet werkt heeft ze altijd nog haar hobbies hè, net als neefje Sjonnie.

 12. Wessel

  En overigens binnen de TV kringen allang bekend.

 13. mark2

  Stomme titel! Sneue site dit

 14. Drama queen

  Geweldige kop! Linda de Mol vanuit kasteel 🤣🤣🤣

 15. Mike

  Deze crisis zal ons in ieder geval leren welke ondernemers begaan zijn met hun personeel, al dan niet via inhuur. Je zou juist nu een kwaliteitsimpuls aan je tijdschrift kunnen geven en even interen op je eigen vermogen.
  Misschien goed als er ergens een lijstje wordt bijgehouden van bedrijf die direct mensen op straat hebben gezet en de bedrijven die in eerste instantie wat extra verliezen hebben geïncasseerd. Kunnen we bij die laatste categorie massaal gaan shoppen als dit voorbij is.

 16. Ramon

  Ze zegt in elk geval sorry.
  Sorry Freelancers, jullie liggen eruit.
  Dus zo harteloos en gierig is het nu ook weer niet.

 17. Halleluja

  KLM doet en krijgt nog geld toe van de regering
  Als Linda het doet is ze een geldwolf

  Vreemde mensen leven er op deze aardbol.
  Jaloezie is een ziekte

 18. top of flop

  Je kunt gemakkelijk bezuinigen op een kasteel door simpelweg een familietent te huren.

 19. Bart M.

  Koningin Linda’s kasteel is een luchtkasteel gebleken, dat nu in rook op gaat.

 20. Gratis werken

  Maar wil je stage lopen dan kan dat altijd?

 21. Paul

  Halleluja
  za 04 apr 2020 om 10:42

  Een ziekte waar jij aan lijdt…

 22. 🖱

  Vervelend voor de mensen die het betreft, maar beter dan dat straks iedereen ontslagen moet worden!

 23. Mark

  Linda ik kan je auto wel wassen…

 24. Henk

  Half Nederland staat op straat, niet alleen bij de Mol, zeikdozen hier!!

 25. Rick van Emmen

  Meer dan dit…. de familie de Mol heeft een hele grote super stichting opgericht waarin ze een paar procent van al hun familiekapitaal hebben ondergebracht en daarvan gaan ze dan al hun loyale ontslagen medewerkers doorbetalen net zolang als dat de crisis lang is en op deze manier kost het de samenleving tenminste niks wanneer het personeel voor een ww-uitkering de hand moet ophouden bij de UWV ….. en zo doet de familie de Mol iets terug voor de Nederlandse schatkist want dankzij Nederland zijn ze zo onmetelijk rijk geworden.
  Fantastisch nieuws is dat!!
  Ga nu maar weer verder dromen, je zit te ijlen.

 26. Bij

  Linda krijgt ook geld van de overheid. En die freelancers ook.

 27. robb

  Waarom zo hatelijk , als je een bedrijf hebt moet je ingrijpen als het slecht gaat om het overeind te houden ook voor de vaste medewerkers , Linda zal niet de enige zijn die de beslissingen neemt , Freelancer zijn is een keus om niet vast te zitten aan een bedrijf dus ook een risico .

 28. Jantien Visser

  Wat is die Linda de Mol, nu ze bij haar broertje werkt, met een r*tklap van haar voetstuk gedonderd. Was waarschijnlijk de jas van RTL die haar beschermde, zodat haar ware aard verborgen bleef. Maar nu leren we deze dame echt kennen. En zie haar eens liefdevol zijn, met haar ‘Foundation”, maar niet heus. Ikke, ikke en de rest kan stikke

 29. Paulien

  Wat een walgelijke instelling van Familie De Mol, weten van gekkigheid niet wat ze met hun Miljoenen/miljarden moeten doen en gaan dan zo met hun personeel om. Ze moeten zich doodschamen. Nou SBS en Net 5 keek sowieso geen hond naar nu maar hopen dat niemand meer de Linda koopt. En oh ja dan hebben ze ook nog ene Johnny die overal zijn zakken vult en dan ook nog wil dat we vluchtelingen uit lesbos halen. Kan die niet naar Griekenland verhuizen, kan die ter plekke het probleem oplossen en zijn wij van hem af. Zum kotzen allemaal.

 30. Peter

  Wel een voordeel is dat we niet naar die ‘woeste plannen’ hoeven te kijken. Het merendeel was toch gejat, als er ‘naar een idee van Linda de Mol’ bij stond wist je al genoeg: Divorce=The Exes, Gooische Vrouwen=Desperate Housewives, Familie Kruys=Modern family. Ben benieuwd wat ze nu weer ‘woest’ gejat had. Dat Ladiesnight en het floppen van SBS zijn de eerste tekenen dat de tijden van De Mollen voorbij zijn. Wat een superbagger hebben die twee de wereld toch gegeven helaas.

 31. Esther

  Linda wil blijkbaar alleen mensen helpen met iemand anders z’n geld.

 32. teuntje

  Zelden zo oppervlakkige muts mee gemaakt

 33. Halleluja

  De een noemt het een ziekte en de ander gezond verstand

  Fijne dag Knip/plak namen

 34. @haleluja

  Hee daar, haleluja, jij bent de hele tijd je eigen tekstjes aan het recyclen. Doe is even niet. Ik vind dat stom.

 35. Sjoerd

  Oud Crailo (waar Linda woont) is een groot en statig huis, maar om het nou een kasteel te noemen.. Dat is het niet. Iedereen moet de zijlen bijstellen in deze situatie en freelancers hebben de voordelen van meer vrijheid (en vaak meer inkomsten) ten koste van meer onzekerheid. Het is volkomen logisch, terecht en normaal dat bedrijven in dit soort tijden vast personeel binnen proberen te houden en ‘los’ personeel (tijdelijk) laten gaan. Volkomen normaal en economisch noodzakelijk.
  Alsof de mensen bovenin de organisatie hun huis in eens moeten verantwoorden als er iets noet goed gaat.

 36. Jonas van de walvis

  Ja de molletjes verkopen de ziel van der overleden moeder aan de duivel als zijerf maar beter van worden

 37. ach

  Wat Linda doet, is normaal. De VARA flikkerde ook iedereen in de zomer in de WW. GTST idem dito, hoeveel acteurs moesten de serie tijdelijk of voor altijd uit vanwege arbeidscontracten? Hoeveel medewerkers heeft Wendy niet versleten? Als je in dit wereldje werkt, dan is dit ingecalculeerd.
  De Molletjes mogen van mij wel aangesproken worden, omdat zij de samenleving duizenden asielzoekers en de daarbij gepaard gaande kosten opdringen. Sinterklaas spelen op de zak van anderen. Een miljoen voor die freelancers had zij maar zelf moeten opbrengen.

 38. Sender

  In tijden van nood komt de ware aard naar boven in mensen.
  Uiteindelijk gaat het ook hier om het bewaken van het familiekapitaal. Wat kunnen jouw die mensen schelen, de Mol.
  Het zogenaamde empatisch gevoel over je familiecultuur/sfeer binnen het bedrijf en in tv formats was ook altijd enkel voor de buhne.
  Gelukkig hebben wij dat altijd al ingezien.

 39. Tycho Graagnat

  Ey Mol, kun je goed rekenen dan???
  Nou dan reken er maar niet op dat iemand ( medewerker, kijker) dit vergeet.

 40. James

  Halleluja is gek, wat heeft de KLM in vredesnaam met Linda de Mol van doen???…

 41. Bertus V.

  Wat moet ze dan als er geen werk is?

 42. James

  Bertus V.
  za 04 apr 2020 om 12:04

  Je kunt uit sociale overwegingen de aanstellingen aanhouden gedurende deze periode…

 43. Piet Pannelap

  Sterkte Linda. Jij en al die zakkenvullers in medialand. Heel veel sterkte. Jullie hebben het zwaarst van iedereen.

 44. Sharon

  teuntje
  za 04 apr 2020 om 11:19

  Kijk zelf eens in de spiegel, simpele kontkrabber. Het analfabetisme is trouwens evenmin ongestraft aan jouw deur voorbijgegaan, potsierlijk ‘nul’nummer …

 45. Joanie van der Sande

  Het lijkt erop dat de Corona crisis wordt aangedragen als reden voor het floppen van Net5. Zonder crisis was het ook al een ramp, net als SBS6

 46. Dr. Bibber

  Achter elke (al dan niet gebotoxte) glimlach schuilt een businessmodel. Mediabedrijven drijven voor een groot deel op freelancers en korte contracten. Loyaliteit is nul komma nada. Je mag hooguit op komen draven voor een bedrijfsfoto voor de Broadcast magazine waar ze dan vervolgens je naam verkeerd bij zetten want niemand van al die 25 jarige knotdragende binnenmutsen neemt de moeite om je te leren kennen. Who cares? Het enige wat voor hen telt is of je morgen kunt en hoe duur je bent. En deze achteloosheid strekt zich tegenwoordig uit door het hele maakproces van het bedenken tot de uitzending. Meisjes van 25 mogen zich tegenwoordig camjo noemen zonder een hint van aanleg of ambitie. Voor hen is het enkel een stapje in hun CV op weg naar een eindredacteurschap. In die sfeer moet je dan creatief proberen te zijn…

 47. Jan.

  @Dr. Bibber: Amen

 48. Halleluja

  Massaontslag bij familiebedrijf Trump door coronacrisis

 49. Blinde Herdershond

  Zalmneusje
  za 04 apr 2020 om 10:20

  Kop, spijker, raak!

 50. critikast

  Sorry freelancers, maar ikzelf zal er geen croissant minder om eten . Hypocriete vrouw !

 51. Werkster

  Linda moet nu zelf stofzuigen want ik ben ook op straat gezet. Het zijn barre tijden voor haar. Giro 555 kan geopend worden.

 52. burgos

  Schandelijk om zo over Linda te praten,dit zijn allemaal mensen die geen cent hebben te makken.
  Het is toch heel normaal als je in deze tijden maatregelen neemt.
  Ze hebben er niet voor niets jaren heel hart voor gewerkt.

 53. MAASTRICHT 2021

  Linda verdient medeleven en respect!
  Zo is het maar net.
  En het is toch haar zaak als ze al haar personeel zonder geld de straat optrapt in deze tijden van crisis?
  Wil je dan dat ze droog brood vreet en haar tuinman en haar huishoudster en haar chauffeur en haar personal assistant niet meer kan betalen?
  Nou dan.
  Beetje compassie is wel op zijn plaats hier.
  Jullie doen maar net of miljonairs het geld op hun rug hebben groeien en met een goedgevulde bankrekening de crisis best een poosje het hoofd kunnen bieden. Nou niet dus!
  Socialisme is nou eenmaal socialisme, en dat betekent: Linda arm, iedereen arm!
  Oke, oke, het betekent niet: Linda rijk iedereen rijk, als je dat denkt dan heb je het verkeerd begrepen.

 54. Minda de Lol

  Mol. “Dat zijn wel heel vervelende, moeilijke verantwoordelijkheden, vind ik hoor“, aldus lindaatje vanuit haar kasteel. Wat een Gotspé!!

 55. Huismaker

  De familie de M. heeft: 3.000.000.000 euro. Voornamelijk verdiend door ideeën van anderen (zoals Van Velzen die de draaiende stoeltjes verzon) te “vermarkten”.
  Hun leven is het spelen van “de notaris” en daarmee bepaalt wie er wint in ruil voor een wurgcontract. Nu het nood aan de man is, wordt het duidelijk waar hun belangen liggen. Maar goed. De tijd van tv is bijna voorbij. Nog eventjes.

 56. jan

  Dat lelijke mens heeft wel gelijk natuurlijk. Je wilt toch ZO graag ZZP-en en lekker vrij zijn?

 57. Pieter

  Eerste slachtoffer is een feit: Merel Westrik. Ladies Night stopt per direct.

 58. iep

  Arme Merel… Nu zal ze wel HvN mogen presenteren. En dat terwijl ze bij het RTL Nieuws vandaan komt. Zullen ze haar nog terug willen bij RTL???

 59. Jan

  BN toch. Volle zak met geld en de rest kan barsten.
  De macht ligt bij het kapitaal. Maar let op: Ook zij komen aan de beurt.

 60. Gerda

  Zogenaamd stopt Ladies Night vanwege het corona virus, zoals de RIVM adviseert..
  Het kwartje viel wel laat dan…
  Weer een aantal carrières gesloopt door de Mollen..
  Het gaat maar door..tot aan het gaatje..
  En over een poosje staat Linda weer bij gouden koffertjes te jubelen..
  Dat virus komt bij de verkeerde mensen terecht..

 61. Zomaar een persoon

  @Gerda – Ze hadden ook wat verder van elkaar kunnen zitten, zoals ze bij de betere talkshows al enige tijd doen. Stomme smoes idd.

 62. Henk

  Jezus, wat is Nederland ziek als je de reacties leest! Ongelooflijk!

 63. Axel-F(Arnhem)

  Ach ja. Was Beethoven nu doof aan de linker of de rechter oor. Was toch een van haar liedjes. Best leuk.

 64. Dillian

  “Linda de Mol vanuit kasteel”

  Bij Sinterklaas en de Zwarte Pieten? Zal inderdaad wel lekker virus-vrij zijn ;)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.