Linda de Mol vanuit kasteel: ‘Sorry freelancers’

Linda de Mol vindt het heel lastig dat er medewerkers van haar tijdschrift LINDA. op straat komen te staan. De dalende advertentiemarkt leidt tot moeilijke beslissingen. Dat laat de tv-koningin vanuit haar kasteel in Crailo weten in de talkshow Betty Asfalt TV. Mensen met tijdelijke contracten en freelancers worden middenin de coronacrisis opzij geschoven door De Mol. “Dat zijn wel heel vervelende, moeilijke verantwoordelijkheden, vind ik hoor“, aldus de presentatrice.

Het is niet anders, zegt De Mol. “We proberen zo veel mogelijk alle banen te garanderen, maar er zijn ook mensen die freelance werken die je niet kan garanderen dat ze de komende maanden werk hebben.”

Die boodschap brengen vindt ze heel lastig. “Daar heb ik nog nooit mee te maken gehad. Eigenlijk was er altijd sprake van groei. Als er iets nieuws bedacht werd, was er altijd wel een mogelijkheid om dat voor elkaar te krijgen. Nu ga je voor het eerst naar een situatie waarin dat tijdelijk niet kan. Maar goed, misschien maakt dat ook heel creatief.”

De LINDA. wordt ook geraakt door de crisis. “We hebben te maken met een dalende advertentiemarkt en zullen alle zeilen bij moeten zetten om hier goed doorheen te komen, maar ik ga er wel van uit dat het lukt. We gaan er positief in.”

Wanneer zijn de freelancers weer welkom bij LINDA? “We hebben geen idee hoe lang het gaat duren en ook geen idee of mensen gelijk weer in restaurants en in vliegtuigen gaan of heel voorzichtig blijven. Ik vind het heel moeilijk om daar een voorspelling over te doen.”

Plannen in ijskast

Het hele leven staat even op zijn kop, aldus De Mol. “We zaten barstensvol plannen voor het nieuwe seizoen en de verwachting is toch wel dat we met z’n allen in oorlogsstand moeten. Dat er weinig mogelijkheden zijn voor heel veel investeringen en dat we pas op de plaats moeten maken en moeten kijken hoe we er als bedrijf doorheen komen.”

Ze vervolgt: “Het geldt niet alleen voor Net5, maar ook voor de LINDA. We moeten echt in de spaarstand om dit goed door te komen, in de hoop dat alles weer z’n normale vorm aanneemt. Ik ben bang dat een heleboel van onze woeste plannen voorlopig in de ijskast moeten totdat we hier uit zijn en duidelijk is of de economie weer aantrekt en alles weer normaal wordt. Dat hoop ik wel en daar ga ik wel van uit. Het zijn moeilijke tijden.

Betty Asfalt TV kunt u hier bekijken.

Lees ook: Linda de Mol zet medewerkers op straat in coronacrisis (vandaag)

Foto: YouTube

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen