Linda de Mol zet medewerkers op straat in coronacrisis

Geplaatst op za 04 apr 2020 om 8:15

Het is voor BN’ers onvermijdelijk: jezelf liëren aan een goed doel om te laten zien dat je goede dingen doet met je geld en faam. Sommige sterren hebben zelfs hun eigen goede doel, zoals Linda de Mol met haar LINDA.foundation, dat zich inzet voor arme gezinnen met kinderen. Het ziet er op camera erg goed uit als zij kerstpakketten komt langsbrengen bij die mensen. Achter de schermen werkt ze nu hard aan het aanboren van een nieuwe doelgroep voor haar goede doel, namelijk haar eigen collega’s.

Of beter: oud-collega’s. Middenin de coronacrisis zet de steenrijke televisiester een aantal medewerkers van haar maandblad LINDA. op straat. Het gaat om medewerkers met een tijdelijk contract, terwijl afspraken met freelancers ‘extra kritisch’ worden bekeken, bevestigt een woordvoerder van Talpa Network aan Villamedia.

Talpa wil niet zeggen om hoeveel mensen het gaat, maar ‘probeert de effecten op de werkgelegenheid zoveel mogelijk te beperken’. De reden ligt bij ‘de huidige economische ontwikkelingen’.

De medewerkers van LINDA. zullen lang niet de laatste Talpa-medewerkers zijn die middenin de coronacrisis op straat worden gezet. Talpa-eigenaar John de Mol kondigde bij het eerste zuchtje tegenwind in deze crisis al direct ‘draconische maatregelen’ en ontslagen aan.

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) riep hoofdredacties donderdag nog op om solidair te zijn met freelance-journalisten en flexwerkers. Voor een bedrijf waarvan de eigenaar miljarden op de bank heeft staan, zou dat niet moeilijk moeten zijn.

Foto: Talpa
32 Reacties op “Linda de Mol zet medewerkers op straat in coronacrisis”


 1. Lies

  Hopelijk wel op straat gezet met een mondkapje

 2. Snake Charmer

  Deze Molletjes hebben centen zat en dumpen nu al personeel terwijl ze het makkelijk even kunnen volhouden.

 3. Zomaar een persoon

  Je zou in deze tijd maar net klaar zijn met een opleiding als journalist, of er nog mee bezig zijn. Met een vast contract zit je nog relatief safe. Maar die zijn er niet veel, en gaan doorgaans naar types die goed kunnen netwerken en nog beter zijn in het gebruik van hun ellebogen. Het soort mensen dat zich zeer waarschijnlijk ook naar de hoogste posities bij het merk Linda. gemanouvreerd heeft.

 4. 🗣

  @Lies
  Als corona de bevolking heeft gedecimeerd zijn er straks weer grnoeg banen en is er genoeg voedsel voor iedereen. En zijn de milieuproblemen opgelost

 5. Wessel

  Na volgende week gaat Ladies Night eerder dan gepland stoppen. En op SBS zal ook het een en ander veranderen.

 6. Derhal Flynn

  Uit naastenliefde.
  In deze moeilijke tijden.
  Ze vroeg nog wat ze kon doen om de mensen te helpen.
  En ze verveelde zich zo.
  Linda de Mol.
  Op een dag….
  Je telt je miljoenen op je bankrekening en ineens weet je het:
  Je flikkert je personeel op straat in deze tijd van crisis.
  Well done.
  Zo help je de mensen echt naar de kloten.

 7. Tsja

  Je zou ook niet voor haar moeten willen werken. Doe je dat toch, ja dan loop je risico.

 8. Kees

  Ach die ex-werknemers krijgen straks vast steun via de LINDA.foundation. Zo houdt ze haar eigen toko draaiende

 9. Halleluja

  KLM doet en krijgt nog geld toe van de regering
  Als Linda het doet is ze een geldwolf

  Vreemde mensen leven er op deze aardbol.
  Jaloezie is een ziekte

 10. Michael

  Het gaat om medewerkers met een tijdelijk contract. Dat loopt gewoon van rechtswege af. Er zijn geen ontslagprocedures. Het lijkt mij logisch dat je geen contracten gaat verlengen als je die mensen niet (meer) nodig hebt.

 11. M@rk - Etten-Leur

  Barbie Botox laat steeds meer haar ware aard zien…
  Waar is die lieve Linda (uit haar TROS-tijd) gebleven…?

 12. Zomaar een persoon

  @Tsja – Ik denk dat veel naïeve mensen het als een opstap zien in de wereld. Hopend dat ze op lange termijn héél misschien in de ‘inner circle’ van Linda, Jildou Van Der Bijl en de rest van de kliek terecht kunnen komen, als ze maar hard genoeg werken.

 13. Kenau van Hasselaar

  Linda blijft een zakenvrouw, wat had je anders verwacht?

 14. Holston

  @🗣

  Ik weet niet of je het doorhebt, maar het aantal banen hangt ook af van de grootte van de bevolking. Als het aantal mensen afneemt, neemt het aantal banen ook af. Anders zou in IJsland iedereen een baan hebben en vrijwel iedereen in de VS werkloos zijn.

 15. Jihals

  Al die miljarden die de familie De Mol bezit, kunnen niet voorkomen dat zus Linda een ongelooflijk oude kop krijgt. In de hand gewerkt door al de Botox waardoor haar hele gezicht zo strak staat als een gespannen veer. Nog even en ze heeft luciferhoutjes nodig om haar ogen open te houden.

 16. Lize

  @jihals en dat terwijl je de filmpjes op tiktok ziet, ze er best wel normaal uitziet. Leuke kleding aan. En dan op tv steevast in vreemde, slechtzittende, dikmakende kleding aan, pretenderen dat ze zo gewoon is gebleven. Het is allemaal zo bedacht en stinkt aan alle kanten. En nu, nu valt ze door de mand

 17. Rick

  Rick. de fam de Mol gooit werknemers op straat wij de gewone man gaan het personeel van de geld-bulken betalen via de belastingcentjes via de WW. Bah lekker sociaal !!

 18. Jonas van de walvis

  Hallo die botox moet ook betaald worden

 19. Stanislav

  Bijna net zo meedogenloos als haar broer dus. Daar konden ze net voor de crisis al moven.

 20. Rastom

  De ware aard komt boven drijven.

 21. Kuis

  De villa en het bijbehorende luxe leventje van Linda mag niet in gevaar komen natuurlijk.

 22. Adriaan

  Zo hee, wat laat die familie De Mol zich in deze crisis kennen zeg. Geen greintje menselijkheid, puur zakelijk. Van John had iedereen dat verwacht, maar nu Linda ook volledig in het De Mol-imperium zit zien we ook hoe zij werkelijk is. En voor de buhne lekker ‘goed’ doen met dr Linda Foundation.

 23. Haanos

  De John de Mol stichting die elke medewerker blijft doorbetalen als er geen werk is.

 24. Janusz

  Het zou toch van de zotte zijn als steenrijke John de Mol voor zijn Talpa van UWV een subsidie krijgt voor now of werktijdverkorting. Daar betaal ik toch geen belasting voor? ZIjn leerling winston Gerschtanowitz doet exact hetzelfde bij zijn bedrijf(je) Diffrnt Media. Die toko draaide al voor geen meter en nu verschuilen ze zich achter de corona crisis. Mannen die het hebben opgericht zitten als miljonairs lekker in Blaricum.

 25. teuntje

  Molletjes gaan over lijken zo wordt je dus rijk

 26. Ernst

  Ze doet toch niets verkeerd! Tijdelijke contracten worden niet verlengd en kritisch kijken naar free-lancers. Tijdelijke contracten sluit je af voor een periode en verleng je of stop je na die periode. Freelancers huur je in voor bepaalde opdrachten. Ze ontslaat dus niemand.

 27. Piet Pannelap

  Familie De Mol valt de laatste maanden steeds harder van het zelf gecreëerde voetstuk.

 28. 🗣

  Doe is lief

 29. 😷Paulus

  😷De hele Mol clan hebben hun🐑🐑🐑🐑🐑op het droge, de rest mag het uitzoeken. In harde tijden leert men elkaar goed kennen.

 30. Geer

  Ach, bij de naam “de Mol” moet je al achter je oren krabben.

 31. Jack Hiemstra

  Ik zit er niet bij zo F@ck it!! In ben in de afgelopen 6 jaar ook mijn vaste contracten door failliet, inkrimping, bezuinigingen, dalende olie prijzen 4x verloren en in 1999 ook een keer de straat op gegooid!!
  Je weet wat je waarde is bij het zoeken naar werk. Uitzendkrachten en freelancers moeten niet beter weten. In de media vissen ze allemaal in dezelfde vijver! Hé sjon, zoek jij nog een you tube senior advisor executive? Jaah, dan heeft linda nog een ervaren stage seat adjuster operational over.

 32. Jack Hiemstra

  Voordat er weer van die GroenLinks antwoorden komen;
  Wil jullie koppen wel eens zien als je op kerstavond thuiskomt waar je vrouw vrolijk samen de kerst sfeer in wil in duiken. Alles gezellig en klaar voor een lang weekend! Super toch? Wat is dat voor brief in je hand? Een aangetekende brief. Van mijn werk, ik ben mijn baan kwijt, failliet !! Volgende week met mijn hele hebben en houden naar het UWV. Knak! Zei vrouwlief, in een klap alles kwijt, werk, financiele zekerheid, waardigheid, straks het huisje en eruit naar de opvang!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.