Linda de Mol zet medewerkers op straat in coronacrisis

Het is voor BN’ers onvermijdelijk: jezelf liëren aan een goed doel om te laten zien dat je goede dingen doet met je geld en faam. Sommige sterren hebben zelfs hun eigen goede doel, zoals Linda de Mol met haar LINDA.foundation, dat zich inzet voor arme gezinnen met kinderen. Het ziet er op camera erg goed uit als zij kerstpakketten komt langsbrengen bij die mensen. Achter de schermen werkt ze nu hard aan het aanboren van een nieuwe doelgroep voor haar goede doel, namelijk haar eigen collega’s.

Of beter: oud-collega’s. Middenin de coronacrisis zet de steenrijke televisiester een aantal medewerkers van haar maandblad LINDA. op straat. Het gaat om medewerkers met een tijdelijk contract, terwijl afspraken met freelancers ‘extra kritisch’ worden bekeken, bevestigt een woordvoerder van Talpa Network aan Villamedia.

Talpa wil niet zeggen om hoeveel mensen het gaat, maar ‘probeert de effecten op de werkgelegenheid zoveel mogelijk te beperken’. De reden ligt bij ‘de huidige economische ontwikkelingen’.

De medewerkers van LINDA. zullen lang niet de laatste Talpa-medewerkers zijn die middenin de coronacrisis op straat worden gezet. Talpa-eigenaar John de Mol kondigde bij het eerste zuchtje tegenwind in deze crisis al direct ‘draconische maatregelen’ en ontslagen aan.

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) riep hoofdredacties donderdag nog op om solidair te zijn met freelance-journalisten en flexwerkers. Voor een bedrijf waarvan de eigenaar miljarden op de bank heeft staan, zou dat niet moeilijk moeten zijn.

Foto: Talpa

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen