Chantal Janzen vreest juridische strijd met John de Mol

Geplaatst op do 28 mrt 2019 om 11:35

Chantal Janzen vreest dat John de Mol haar juridisch direct knock-out slaat als ze zélf een Chantal Blijft Slapen-achtige show gaat produceren voor RTL 4. Dat gaf de presentatrice woensdag aan in Jinek. Janzen wil graag verder met de tv-show, maar wijst erop dat het programma nu een pion is in de oorlog tussen RTL en Talpa. Ze houdt er rekening mee dat SBS 6 de show kaapt en er straks een Kim-Lian Blijft Slapen of Wendy Blijft Slapen komt. “Als dat zou gebeuren, dan vind ik dat heel zuur.

Chantal Blijft Slapen is een format van Talpa en John de Mol is druk bezig alle Talpa-formats naar zijn eigen SBS 6 te verhuizen.

Janzen weet nog niet of ze verder kan met de show. “Dat is nog maar de vraag. Dat is op papier niet van mij, terwijl het gevoelsmatig wel van mij is. Gevoelsmatig en in de praktijk heb je dat samen bedacht en gemaakt. Alleen dat is vier jaar geleden zo gegaan. Vier jaar geleden was ik nog niet in de gedachte dat ik mee wilde produceren.”

In hoeverre is Chantal Blijft Slapen eigenlijk een format? Is het niet gewoon een personalityshow? “Het grappige is dat ik er zelf niet zo over na had gedacht. Erland Galjaard zei een paar jaar geleden: ‘Wat wordt het weer leuk, Chantal Blijft Slapen.’ Toen zei ik: ‘Nou, het is gewoon een goed format.’ Toen zei hij: ‘Ben je helemaal besodemieterd, het is een personalityshow.’ Als het de producent uitkomt is het een personalityshow en als het hen even niet uitkomt dan is het een format.

Eva Jinek: “Dus John de Mol zegt nu dat het een format is?

Chantal Janzen: “Nou, tot op heden zijn we er nog niet uitgekomen. Ik zou heel graag nu mee willen produceren of er een licentie voor krijgen, dus het zou kunnen dat dat naar de andere zender verhuist.”

Dan krijgen we daar Blijft Slapen met een SBS 6-ster? “Dat zou kunnen. Ik heb daar niks over te zeggen. Als dat zou gebeuren, dan vind ik dat heel zuur, maar fair enough. Op papier is het niet van mij. Dan kun je er nog zo veel aan hebben bedacht of gemaakt, maar ik heb niet eerder aan de bel getrokken dat ik er wat mee wilde doen.”

Nu denkt Janzen eraan om John de Mol te bypassen door een variatie te bedenken op Chantal Blijft Slapen. “Ik heb het nu vier jaar gedaan en wil voorkomen dat mensen zeggen dat het sleets of een trucje wordt. Misschien is het dan wel tijd en word je gedwongen tot creativiteit om een 2.0-versie te maken. Dat slapen bij bekende Nederlanders wil ik gewoon niet loslaten, dus wie weet.”

Ze komt dus met een aangepaste versie? “Dat zou kunnen, ja.

Het liefst gaat ze gewoon door met Chantal Blijft Slapen, maar dat lijkt geen optie. Ze vreest de macht voor John de Mol. “Tot op heden is het niet gelukt om er uit te komen. Heb ik zin in een juridische strijd met een hele grote producent als microproducent? Nee, dus dan steek ik liever mijn energie in een eventueel nieuwe versie.

Foto: RTL
29 Reacties op “Chantal Janzen vreest juridische strijd met John de Mol”


 1. Curryworst

  Dat programmaatje van Sjantal is toch fake. Waar gaat het over.
  Met een leeg roze koffertje belt ze aan bij een BN’er en ligt ze opgemaakt in bed. Met getuite lipjes loopt ze parmantig rond in de BN’er keuken in een (te) kort outfitje een broodje smerend als ontbijt.
  En de onvermijdelijke nachtelijke opname met fluisterstem dat ze moeilijk in slaap komt.

 2. Huub

  Piet Paulusma blijft Slapen op SBS6. Voordat hij het licht uitknipt: Oant Moarn!

 3. Remi

  @Curryworst

  U slaat (opnieuw) de spreekwoordelijke spijker op de kop.

 4. Danny

  Tja Chantal is het net niet. Wel aardig maar lang geen Linda de Mol of Caroline Tensen. Het huppelt er een beetje tussendoor. En nee ,,ze is zo blij dat ze niet door John gevraagd is. LOL
  Als een nachtkaars zal haar carriere uitgaan. Langzaam maar zeker.

 5. gaathemnietworden

  Chantal overschat dr programma echt een beetje.
  De wereld kan prima zonder dit slechte toneelstukje icm een collega van RTL of gesjeesde volkszanger.
  Lekker op SBS6 met Patty of andere slechte presentatrice.

 6. Bart

  Zucht… hierboven weer allemaal Posts van betweterige MC bezoekers. Het druipt er Canada en nog altijd nemen ze zichzelf helemaal serieus.

 7. Danny

  @Bart,,zucht..Reageer toch niet Bart. Wie neemt zich hier nou serieus ? Haha die Bart.

 8. ox

  Zie je vaak, betweterige mc bezoekers die canada bedruipen

 9. Mijnheer

  @Curryworst
  @Remi

  Maar wel blijven kijken. Dom volk!

 10. Albert Verlinken

  Chantal mag wel bij mij komen slapen. Hoeft ze geen cameraploeg mee te nemen maar gewoon blijven ‘slapen’. Prachtige intelligente vrouw!

 11. gaathemnietworden

  @bart,betweters of kenners ??
  Het is maar hoe je het bekijkt.
  Ik vind de meeste reacties op MC nuchtere beschouwingen van een wereldje waar iedereen 24-7 veren in elkaars reet steekt.
  Wel redelijk veel schelden maar moderatie neemt het blijkbaar niet zo heel nauw.

 12. King Alert.

  Chantal haar carrière begon toen ze nacht in nacht uit bij Johnny de Mol bleef slapen, en gaat nu als een kaars uit.

 13. John S

  Je moet er toch niet aandenken dat die uitgewoonde Wendy bij je komt slapen………..lekker bij Chantal laten.

 14. Joris Agema

  Chantal gaat wel lekker los op SBS/ Talpa/ John. Die durft tenminste wel.

 15. jomari

  @ Curryworst 11.44

  Mee eens.

 16. NatteNel

  Meid, laat je lekker uitwonen en neem 10 kinderen en stop aub met al je slappe meuk.

 17. J

  Vind Chantal haar opmerkingen elke keer ver de strijdt toch het meest raken.

  Nu ook: ”Als het de producent uitkomt is het een personalityshow en als het hen even niet uitkomt dan is het een format.”

  Je hoorde toen overal John en Linda zeggen, ‘ja dat is van ons, ‘ja dat is van mij’. Dus ik kan er doen wat ik er mee wil. Linda zei zelf over Miljoenenjacht dat het van haar was en ze zelf heeft meegedacht. Maarja, dat heeft Chantal toch ook met Chantal Blijft Slapen. De molletjes voelen zicht te machtig en denken dat alles van hun is.

 18. Helma

  Sorry, J, maar die eerste zin begrijp ik echt niet.

 19. mart

  Wat een onzin. Als er iets niet uniek, en dus niet te beschermen is is het dit concept. In bed with madonna in bed met valerio in bed met Irene…. etc etc etc. Lekker doen Chantal

 20. einde TV

  Bizar dat maar weinig mensen vallen over de machtspositie van John de Mol. Los van wat je van Chantal vindt of het programma zelf, dit soort juridische machtspelletjes zijn nooit in het belang van de kijker. Talpa blijft een formatfabriek die slecht in staat is om echt te produceren wat de nederlandse kijker wil. Logisch gezien hun verdienmodel, maar John de Mol krijgt veel te veel eer toebedeeld als het gaat om succesvol te zijn. Geld maakt nou eenmaal geld, net als macht vaak leidt tot nog méér macht. Maar wat niet voorkomen kan worden is dat de kijker langzaam afhaakt omdat die het gevoel heeft met een soort logge multinational te maken hebben die vooral in haar eigen waarheid gelooft en niet meer in staat is om klant/consumentgericht te werken.

 21. Mark

  Eh, is Chantal Komt Werken niet ook gewoon een kopie van alles wat De Roelvinkjes op SBS 6 doen?

 22. Albert

  @mark nee

 23. Johan

  Chantal verwoord het allemaal heel netjes, maar tussen de regels door is goed te merken dat Chantal niet zo gesteld is op John de Mol.

 24. Lies

  @Johan: yep. Het zou ook laag bij de grond zijn om haar formule ‘Chantal blijft Slapen’ door een andere presentatrice te laten invullen op SBS. Maar ik kijk nergens meer van op vwb de werkwijze van Talpa.

 25. max

  tut!

 26. Mizzz Milly

  Ik vind het een heerlijk programma en vind Chantal een toffe meid….dit programma hoort gewoon bij haar en niet bij die andere huppelkutjes op SBS!!!!!

 27. E

  LOM jongen Twan Huys, te dom voor de universiteit maar wel een arrogante houding als mister know it all. Dan hebben we nog dat onnozele wijf Chantal Janzen met haar veel te spitse kin,vreselijk. Is zij eigenlijk wel eens thuis bij haar kinderen?? Er komt niet veel goeds uit Limburg,domme criminele bevolking.

 28. Erwin

  Hééél slim. Dit ziet half Nederland en weer een steekje onder water voor John. Die wordt aan alle kanten neergezet als boze, geldvretende maffiaklapper.

 29. Ben

  Is alleen met haar leuk. Jonnie blijft neuken is te voorspellend.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.