Chantal Janzen vreest juridische strijd met John de Mol

Chantal Janzen vreest dat John de Mol haar juridisch direct knock-out slaat als ze zélf een Chantal Blijft Slapen-achtige show gaat produceren voor RTL 4. Dat gaf de presentatrice woensdag aan in Jinek. Janzen wil graag verder met de tv-show, maar wijst erop dat het programma nu een pion is in de oorlog tussen RTL en Talpa. Ze houdt er rekening mee dat SBS 6 de show kaapt en er straks een Kim-Lian Blijft Slapen of Wendy Blijft Slapen komt. “Als dat zou gebeuren, dan vind ik dat heel zuur.

Chantal Blijft Slapen is een format van Talpa en John de Mol is druk bezig alle Talpa-formats naar zijn eigen SBS 6 te verhuizen.

Janzen weet nog niet of ze verder kan met de show. “Dat is nog maar de vraag. Dat is op papier niet van mij, terwijl het gevoelsmatig wel van mij is. Gevoelsmatig en in de praktijk heb je dat samen bedacht en gemaakt. Alleen dat is vier jaar geleden zo gegaan. Vier jaar geleden was ik nog niet in de gedachte dat ik mee wilde produceren.”

In hoeverre is Chantal Blijft Slapen eigenlijk een format? Is het niet gewoon een personalityshow? “Het grappige is dat ik er zelf niet zo over na had gedacht. Erland Galjaard zei een paar jaar geleden: ‘Wat wordt het weer leuk, Chantal Blijft Slapen.’ Toen zei ik: ‘Nou, het is gewoon een goed format.’ Toen zei hij: ‘Ben je helemaal besodemieterd, het is een personalityshow.’ Als het de producent uitkomt is het een personalityshow en als het hen even niet uitkomt dan is het een format.

Eva Jinek: “Dus John de Mol zegt nu dat het een format is?

Chantal Janzen: “Nou, tot op heden zijn we er nog niet uitgekomen. Ik zou heel graag nu mee willen produceren of er een licentie voor krijgen, dus het zou kunnen dat dat naar de andere zender verhuist.”

Dan krijgen we daar Blijft Slapen met een SBS 6-ster? “Dat zou kunnen. Ik heb daar niks over te zeggen. Als dat zou gebeuren, dan vind ik dat heel zuur, maar fair enough. Op papier is het niet van mij. Dan kun je er nog zo veel aan hebben bedacht of gemaakt, maar ik heb niet eerder aan de bel getrokken dat ik er wat mee wilde doen.”

Nu denkt Janzen eraan om John de Mol te bypassen door een variatie te bedenken op Chantal Blijft Slapen. “Ik heb het nu vier jaar gedaan en wil voorkomen dat mensen zeggen dat het sleets of een trucje wordt. Misschien is het dan wel tijd en word je gedwongen tot creativiteit om een 2.0-versie te maken. Dat slapen bij bekende Nederlanders wil ik gewoon niet loslaten, dus wie weet.”

Ze komt dus met een aangepaste versie? “Dat zou kunnen, ja.

Het liefst gaat ze gewoon door met Chantal Blijft Slapen, maar dat lijkt geen optie. Ze vreest de macht voor John de Mol. “Tot op heden is het niet gelukt om er uit te komen. Heb ik zin in een juridische strijd met een hele grote producent als microproducent? Nee, dus dan steek ik liever mijn energie in een eventueel nieuwe versie.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen