Arie Boomsma: ‘Neem VI-mannen in bescherming’

Arie Boomsma, presentator van de Net5-show Grenzeloos Verliefd, denkt dat het tijd wordt dat de mannen van Voetbal Inside voor zichzelf in bescherming worden genomen. Dat vertelt hij in een blogpost op zijn website. Boomsma heeft het fragment teruggekeken waarin René van der Gijp de Vlaamse transgender Bo Van Spilbeeck op de hak neemt. Dat had hij namelijk gemist. “De laatste keer dat ik een hele aflevering keek was jaren geleden, toen het nog over voetbal ging“, sneert hij.

Het stuk met ‘Renate van der Gijp’ is volgens Boomsma gemakzuchtig. “Ik vroeg me af waarom niemand Derksen en Van der Gijp in bescherming neemt. Het is niet de eerste keer dat zij een indrukwekkend gebrek aan kennis op tafel smijten. In dit geval over genderdysforie.”

Het gaat maar door, klaagt de presentator. “Omdat er aan die tafel nooit iemand plaatsneemt die ze even terecht wijst, of verbaal wat bitchslapjes uitdeelt, blijven zij dingen roepen over zaken waar ze geen verstand van hebben. Als het niet zo droevig was kon je lachen om de ironie dat ze zelf denken strijders van het vrije woord te zijn.”

Maar wie de geschiedenisboeken kent, weet dat strijders voor het vrije woord in de meeste gevallen een zaak hadden waarvoor ze de barricades opgingen. Ze waren in de minderheid. Terwijl het papegaaien van de onderbuikgevoelens in Voetbal Inside nooit meer is dan een aanval op het kwetsbare. Lachen om mensen waar iedereen al om lacht.”

De VI-mannen gaan altijd voor de ‘makkelijke lach’, briest Boomsma. “En je mag best vragen of ze alsjeblieft op willen houden de sportwereld zo te beledigen door steeds maar weer te roepen dat ze daar aan tafel praten zoals dat ook in kleedkamers en kantines gebeurt.”

De hele blogpost van Arie Boomsma kunt u lezen op zijn website.

Lees ook:
Gijp als vrouw in VI: ‘Transgenders zijn niet normaal’ (zaterdag)
BN’ers kunnen niet lachen om Renate van der Gijp (zaterdag)
Belangenorganisaties willen nu toch echt boycot VI (zaterdag)
Barbara Barend en Hélène Hendriks verdedigen VI (vandaag)

Foto: SBS, Reinier Bergsma

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen