‘Nieuwsuur heeft dringend technologieredacteur nodig’

Het NPO 2-programma Nieuwsuur heeft dringend een technologieredacteur nodig. Dat schrijft Blendle-baas Alexander Klöpping op Medianieuwsbrief.nl. Nieuwsuur viel maandag volledig door de mand door nep-techdeskundige Rian van Rijbroek uit te nodigen. Zij is volgens kenners eerder een fantast dan een expert, maar omdat Nieuwsuur geen techkenners op de redactie heeft, kreeg ze gewoon een ticket tot de live-uitzending met presentatrice Mariëlle Tweebeeke.

Dit is volgens Klöpping het bewijs dat er geen mensen met techkennis op de Nieuwsuur-redactie rondlopen. “Als je ook maar een klein beetje van technologie snapt is het bizar dat Van Rijbroek er bij de redactie van Nieuwsuur doorheen gekomen is.”

Het doet de betrouwbaarheid van Nieuwsuur geen goed, meent Klöpping. “Je vraagt je hierdoor wel af hoe Nieuwsuur überhaupt serieuze journalistiek kan bedrijven rondom andere technologieonderwerpen. Zoals het aanstaande referendum rond de sleepnet-wet. Terwijl goede journalistiek daarover hard nodig is.”

Bepaalde andere media hebben wél goede technologiejournalisten in huis, aldus de Blendle-baas. Hij wijst op Joost Schellevis van het NOS Journaal, Daniël Verlaan van RTL Nieuws, Wouter van Noort bij NRC en Huib Modderkolk bij de Volkskrant.

Stuk voor stuk betrouwbare journalisten met grote kennis van zaken. Het zou prachtig zijn als Nieuwsuur ook een technologiezwaargewicht zou aannemen.”

Het artikel ‘5 gedachten van Alexander over een mooie media-rel’ kunt u lezen op Medianieuwsbrief.nl.

Foto: NTR, Stefan Heijdendael

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen