Belangenorganisaties willen nu toch echt boycot VI

LHBTI-belangenorganisatie COC en Transgender Netwerk Nederland (TNN) willen dat sponsoren Heineken, Gillette en Toto nu echt de stekker uit Voetbal Inside gaan trekken. Dat laten ze weten in een gezamenlijke verklaring. COC en TNN zijn klaar met de ’trieste trans- en homofobie in het programma’. Anderhalve maand na de rel over René van der Gijps mening over trouwende homo’s, zat hij gisteren als vrouw aan tafel om de Vlaamse transgender Bo Van Spilbeeck belachelijk te maken.

Van Spilbeeck maakte deze week bekend dat ze verder door het leven gaat als vrouw. TNN en COC noemen de reactie van Van der Gijp en Johan Derksen ‘treurig’: “Iemand worstelt een leven lang met haar identiteit, heeft de moed om daar publiek voor uit te komen en het enige wat de heren van VI kunnen verzinnen is om zo iemand belachelijk te maken.

Blijkbaar zijn ze met hun ideeën over transgenderpersonen en homo’s diep in de vorige eeuw blijven hangen, en na het zoveelste incident krijg je de indruk dat dat ook niet meer gaat veranderen”, reageren TNN-voorzitter Brand Berghouwer en COC-voorzitter Tanja Ineke.

Nu is de vraag aan sponsors Heineken, Gillette en Toto en aan RTL of ze zich echt nog langer willen associëren met programmamakers die hun kijkcijfers proberen op te krikken met trans- en homofobie. Wat ons betreft gaat de stekker er uit.

Berghouwer en Ineke willen graag in gesprek met de sponsoren om hun standpunt toe te lichten.

Lees ook:
Gijp als vrouw in VI: ‘Transgenders zijn niet normaal’ (vandaag)
BN’ers kunnen niet lachen om Renate van der Gijp (vandaag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen