BN’ers kunnen niet lachen om Renate van der Gijp

Geplaatst op Sat 03 Feb 2018 om 12:20

BN’ers zijn kritisch over de Voetbal Inside van vrijdagavond, waarin René van der Gijp zich verkleedde als vrouw en Johan Derksen kritisch was over transgenders. Dat blijkt uit reacties op Twitter. Het is de zoveelste rel rondom VI, dat al jaren bekendstaat als een homovijandige tv-show. Zo noemde Albert Verlinde het programma vorig jaar nog Homohaat Laat. “Het is echt een programma uit de steentijd. Waarom, RTL?“, vraagt Nieuwsuur-ster Eelco Bosch van Rosenthal zich af.

Freek Bartels noemt het ‘dieptriest’ dat de voetbalkenner zich verkleedde als ‘Renate van der Gijp’ en Volkskrant-journaliste Aimé Kiene zegt: “Ik hap echt naar adem bij dit fragment van Voetbal Inside. Domheid en onbegrip op zo’n nare manier verpakt. Schaam je.

Judith Osborn: “How low can you go.

Scenarist Frank Houtappels: “Niks te melden. Toch met je muil op tv moeten. Ff makkelijk scoren. Hopla. Trots op jezelf? Kijk nou. Treurige vent.

NOS-verslaggever Martijn van der Zande: “Ai, niet eerste keer dat ze bij Voetbal Inside uit de bocht vliegen, benieuwd of RTL Nederland zich geroepen voelt te reageren…

EO(!)-communicatiemedewerker Tom Mikkers: “Zo ziet pesten eruit.

RTL-verslaggever Koen de Regt: “Wat vreselijk dit.

Tv-ster Paul de Leeuw: “Ook al vond ik het dom en stom, we weten en kennen deze kantinehumor toch? Daar staan wij toch boven? En de snor z’n opmerking? Ach! Het is ook niet normaal… het is fantastisch!! ❤️BO

Acteur Loek Peters: “Hoe lang is Voetbal Inside nog houdbaar voor RTL Nederland met keer op keer discriminerende rellen.

Tv-ster Tim Hofman: “Wat dom.”

Acteur Jon van Eerd: “Rookworstmannetje: ‘We moeten niet doen alsof het normaal is.’ En: ‘Iedere gek zijn gebrek!’ Mag dit en die Gijp nou afgelopen zijn?!

De Telegraaf kan er wél om lachen. “De kijkers van Voetbal Inside kunnen het wel waarderen“, meldt de krant. “Renate van der Gijp steelt show in Voetbal Inside.

Columnist Jan Dijkgraaf cynisch: “Dat wordt weer adverteerdersbellen.

Foto: RTL
106 Reacties op “BN’ers kunnen niet lachen om Renate van der Gijp”


 1. Bart

  Ach daar hebben we alle bn’er meninkjes weer. Het doet er helemaal niet toe wat die er van vinden. Paul de Leeuw zegt eigenlijk het enige juiste. Mensen moeten zich niet zo druk maken.

 2. JD

  Lekker makkelijk scoren door Gijp!
  Gyppie, ga maar weer lekker depressief zitten worden. Loser

 3. Jaap

  Misschien moeten ze ‘n keer ‘ grappig item maken over een ex voetballer die zijn zgn. vriendin is overleden en hij zo gemaakt zielig deed.

 4. A. Zijn

  BN-ers zijn voornamelijk borstkloppend kijk mij eeens goed zijn en chronisch lijdend aan de ziekte van policor. Maar een deel daarvan vuil smerig hypocriet

 5. David

  Extreem-linkse BN’ertjes vinden het niks. De rest van NL vond het best aardig!

 6. Wauter

  Ach ach ach de mening van de bn-ertjes. Wie neemt deze onnozelen nog serieus? Het was een zeer geslaagde grap van Van der Gijp.

 7. Een ander geluid

  Stel, hij blijft de rest van het seizoen in vrouwenkleren zitten.
  Waarom mag die Belgische mijnheer dat wel een Gijp niet?

 8. Gerard

  BN’ers?
  Op 2 na zeggen alle namen me helemaal niks.

 9. Jeffrey

  Ik kijk altijd en vind het altijd een leuke sfeer, die het brengt, maar soms slaan ze de plank volledig mis, zoals bij dit grapje. Ik hoorde ze het al aankondigen voor de reclame en dacht toen al wat zitten ze nu allemaal te giechelen. Ik dacht dat gaan ze toch niet echt doen he. Het ego van de heren schiet zo nu een dan door het dak heen en daar krijg je dit soort gekkigheid van. Vooral Gijp heeft manische perioden er tussen zitten. Maar ik heb wel het idee, dat ze daar later ook wel weer spijt van hebben en het dan een tijdje rustiger aan doen. Maar vond dit idd onsmakelijke humor en Gijp heeft zichzelf alleen maar voor lul gezet.

 10. Curryworst

  Hoppa!
  Deugcoryfeeën uit policor NL gaan weer los op Twitterrrrrrrrr.

 11. Gerard

  Jeffrey

  Net als die Boudewijn.

 12. Endanditnog

  ZIELIGE BN ERS DIE ZICH VAN HUN ZOGENAAMDE POLITIEK CORRECTE KANT MOETEN LATEN HOREN! DEZE REACTIES ZIJN ENGER DAN DE VOLKSE HUMOR VAN VI! J VAN EERD BV
  DIT ZIJN PAS DE ENGE MANNETJES!!!!👹

 13. Maan Lover

  Storm in een glas water! de media maakt het weer groot, terwijl er niets aan de hand was

 14. Sambal Bij?

  Dhr. J. Derksen heeft gewoon gelijk.
  Tran sse x u aliteit is ook niet normaal.

  Normaal = Niet afwijkend van de gangbare praktijk.

 15. Wijskijker

  Jon van Eerd is gewoon nog boos over de negatieve opmerkingen van Johan over musicals.
  Van Eerd moet dus nu weer even zijn plasje doen.
  Dit is dus Van Eerd.
  http://imgw.rgcdn.nl/66e9b823c1a64f6db507466cabd9ea65/opener/Jon-van-Eerd-in-Harrie-Babba-Foto-Robin-Kamphuis.jpg

  I rest my case….

 16. Gerard

  Zijn naam:
  Johannes Martinus Petrus Henricus Elisabeth Coleta van Eerd

  Dus ook een omgebouwde!

 17. Sven78

  BN’ers zijn allemaal links/humanistisch en hebben totaal geen feeling met niet-BN’ers.

 18. Gert J.

  Het is echt niet normaal je penis operatief weg laten halen, of ben ik gek?

 19. Jordy

  BN’ers zijn allemaal lid van geheime genootschappen vandaar hun afkeer tegen alles en iedereen die niet hun levensbeschouwing deelt.

 20. Julian

  Ieder, vooral, zichzelf respecterend programma vol met BN’ers in tranen hoe geweldig het allemaal is en hoe normaal. Hoe lang duurt het nog voordat we
  allemaal het spoor bijster zijn, en niet meer weten wat wel of niet normaal is?

 21. Stefan

  De illuministen (lees BN’ers) laten weer van zich horen!

 22. Danny Visser

  Het zijn gewoon een stel zielige gasten van dat programma.

 23. Bert

  @Gerard: de namen van Van Eerd zijn gewoon katholieke namen en heeft niets geslachtsmatig van doen.
  Overigens zou het mij leuk lijken als over een aantal jaren de zoon van Gijp met een vriend thuis zou komen…

 24. Theo

  BN’ers zijn zelf ook niet normaal. Vandaar hun afwijkende mening. En trouwens hoeveel kost het de staat al die operaties?? (Ik doel op het verwijderen van de penis, borst implantatie, vaginaverbouwing e.d) De zorgkosten zijn al erg hoog en zullen hierdoor alleen maar oplopen!

 25. Gerard

  Bert

  Johanna Elisabeth van Eerd is ooit geboren als meisje. Zojuist bevestigd door zijn management.

 26. Gertjan

  IK vond het een goede grap.

  Waarom moet ik als echte Nederlander meegaan met al die radicale clubjes die onze meningen willen veranderen, inz. zwarte piet, beeldenstorm, slavernij, transgender en weet ik al niet.

 27. achtmet

  dat is toch gewoon humor ! Ga eens bij carnavalsoptochten kijken stelletje Rene haters ! Daar stikt het van de verklede /OMGEBOUWDE figuren … Moeten we het carnaval ook maar afschaffen toch ..

 28. Petrick

  BN’ers zeggen dit alleen omdat ze anders hun baan verliezen. Alles wordt bekokstoofd door hun superieure – de Illuminati!!!

 29. Ad

  Van der Gijp had met één ding geen rekening gehouden: dit soort humor is bij de groep BN-ers voorbehouden aan maar één persoon: Lubach. Dan zou het door die groep zelfs voorgedragen worden voor de Nipkov-schijf.

 30. iq10

  de z.g BNnertjes weer op hun p.kkie getrapt ?
  altijd in de slachtofferrol kruipen,
  mens, word wat weerbaarder,
  moet je kijken hoe jullie soort christenen en joden in de ze.k zetten,
  die mensen hoor je nooit

  dus…flink worden,
  en je niet altijd GEKWETST [ds gemraad] voelen,

 31. Anton Bouwhuis

  Jon van Eerd die het over een rookworstmannetje heeft. Ha ha.

 32. Loop

  Zolang ik leef, 30 jaar, hoor ik homo’s over hun coming out en dat het nu eindelijk kan. Ik vind het heden ten dage een vorm van aandacht trekken. We moeten het normaal vinden en toch moeten we het uitzenden, omdat het zogenaamd nieuws is. Mij maakt het niet uit wie je lief hebt, maar het maakt je nog niet bijzonder als het niet hetero is. Een item in DWDD is het sws niet waard.
  De intolerantie van Peter van der Vorsten e.d. wordt echt eng en zorgwekkend. Mensen hoeven toch niet meteen ontslagen, gecensureerd of met rechtszaken worden bedreigd. De procedures die feministen, homo’s en afstammelingen van slaven nu volgen, lijken steeds meer op lui uit de jaren 30 in Duitsland. Die sloten andersdenkenden ook uit en ontnamen hun banen(bestaansrecht). Iedereen in de maatschappij moet op de hak genomen kunnen worden. Zonder humor zijn we namelijk verloren en een paar blauwe tenen hoort erbij.

 33. Tim

  We hoeven toch niet alles maar normaal te vinden. Dat die mensen transgender willen worden moeten ze echt lekker zelf weten, maar waarom moet dit op tv. Dan worden er grappen overgemaakt. Die slungel vd wereld draait door had die persoon moeten vragen wanneer die die zich zelf laat opnemen bij een psychiatrische inrichting. Echt alles moet op tv tegenwoordig, maar je mag er geen grap overmaken of ier iets van zeggen.

 34. Jelle

  Ik heb er heerlijk hard om zitten lachen! Iedereen die erover loopt te janken wil ik wel mee vechten tot de dood! Aanstellers! Wel eens vi gekeken!? Ik moet kotsen als ik dwdd kijk met zo’n omgebouwde en van nieuwkerk er tot de ellebogen in gaat… maar ik kijk dan ook niet en je hoort mij niet!

 35. Olkman

  ok jelle noem datum tijdstip en plaats of horen we nu niks meer van je

 36. piet

  Wat een drukte over deze humor weer en meteen weer staat iedereen op zijn achterpoten.

 37. Jelle

  Olkman ik verwacht je wel op hoge hakken push up en vergeet je oog mascara niet schatjuh maarem ik sla geen vrouwen ook niet als ze omgebouwd zijn ;]

 38. Lemmens K.

  MENSEN BLIJF GELOVEN IN DE HEER.
  BN’ERS ZIJN EEN STEL ATHEÏSTEN!

 39. boris

  Hier past maar één woord. Respectloos. Totaal geen inlevingsvermogen in een serieus gevoel bij sommige mensen. Er moest een statement worden gemaakt. En zo ziet pesten er dus uit. Rtl schaam je.

 40. Brienenoord

  Grappig dat al die BN’ers naar VI kijken. Of horen ze een klok luiden en dumpen ze massaal een meninkje op Twitter?

 41. Zaterdag

  De Telegraaf kan er wél om lachen. “De kijkers van Voetbal Inside kunnen het wel waarderen“, meldt de krant. “Renate van der Gijp steelt show in Voetbal Inside.”

  In de oorlog was de krant ook al fout dus bovenstaande uitspraak verbaast me niets. Als het maar lezers trekt voor hun NSB pulp krant.

 42. Maoam

  Ach nog even en politiek correct Nederland gaat pedofilie ook normaal vinden. Per slot van rekening is dat voor hun ook een mentale worsteling om er voor uit te komen.

 43. Appelsap

  Tja… al die zogenaamde correctheid…. wees eens eerlijk

 44. kaatje

  Altijd weer de BN’s ,ga eens wat anders doen met je leven.

 45. Momo

  Gelukkig hebben we de bn’ers weer om te vertellen of we iets leuk mogen vinden. Niet dus. Oké, bedankt! Ik vraag me af wanneer ze ons gaan vertellen dat Paul de Leeuw ook niet meer kan.

 46. Joep uit Tilburg

  Maar wel kunnen lachen om Luizenmoeder. Dat mag wel van C’ners en grachtgordel. Niet leuk zet tv dan uit.

 47. Bart

  @Loop Een hele goede reactie

 48. Bart

  Als Hans Teeuwen dit in zijn show had gedaan, had niemand erover gesproken en was het ”cabaret”

 49. Anti-BN'er Luuk

  Ik bepaal zelf wat ik normaal of niet normaal vind. Weg met die humanistische BN’ers!

 50. Achim

  Als de volkskrant en de NOS tegen je zijn, doe je het erg goed.

 51. Adriaan

  In de MSM en op de buis is voor 99% van de doorsnee mens geen plaats ingeruimd die worden alleen nog doorde belastingdienst voor vol aangezien.

 52. Robson

  Ten eerste : heb die k.t bn’ers Nog nooit serieus genomen met hun meninkjes.
  Ten tweede : dat lbt huppelvolkje mot is kappen met dat lichtgevoeligheid, man dr word wat over dat volkje geroepen , maak niet uit wat , negatief of positief gelijk staan ze op hun achterste poten . Humor kennen ze niet ,
  Ten derde : zolang de lbgtddfgghh volkje zich als DEBIELEN gedragen bij zon’n canalparade kan ik jullie niet serieus nemen .

 53. Robson

  Oh ja ondertussen die sch..t bn’ers In elke programma roepen dat ze toch niet kijken naar VI , maar heel gek ze hebben het toch allemaal gezien , altijd al gezegd DOM volk die bn’ers, nog nooit serieus genomen

 54. Peter 77

  Ik vind het gewoon niet normaal, mag ik BN’ers?

 55. Peter 77

  Er bestaat ook iets van vrijheid van meningsuiting, of geld dit alleen voor jullie BN’ers?

 56. Peter 77

  Meneer van der Gijp heeft humor, maar daar kunnen jullie niet tegen BN’ers!

 57. Mediaprak

  Bij VI hebben ze een beetje moeite met ‘lachen om’ Luizenmoeder wél leuk en ‘lachen over’ verkleedpartijtje pijnlijk uit de bocht vliegen. Niet het eerste incident. Kon wel eens het einde inluiden. Kantine humor staat niet gelijk aan slechte smaak.

 58. Gerrit

  Er zijn weer wat mensen gekwetst in dit kikkerlandje.

  En iedereen moet dat weten.

 59. Opiniemaker

  Lafaard die jelle zeg grote bek hij zei toch iedereen

 60. Olkman

  Ja Jelle het prototype van de internet hooligan Jaar of 13 weinig vrienden slecht op school niet echt sportief Jammer zulke types

 61. Olkman

  Ben trouwens een man maar wel met die intelligentie dat ik iedereen in zijn waarde laat. Dus nogmaals jochie Tijd Datum Plaats

  Iedereen die erover loopt te janken wil ik wel mee vechten tot de dood! Aanstellers!

  Zijn toch jouw woorden of was het satire?

 62. Leon

  BNers? ik ken geenneen van, mafkerzen dat zijn, ego trippers etc.
  Opzouten met dat homo gezeik!!!

 63. Jelle

  @olkman ik begrijp toch echt dat je vroeger door het leven ging als olk vrouw ik vind dit gek en niet normaal!

  Morgenmiddag opt einde van de wereld olkvrouw

 64. jdj2050

  Heerlijk programma. Beetje discussie kan nooit kwaad. Ik word ziek van al die hypocriete meninkjes zonder inhoud van BN-ers die nog nooit VI hebben gekeken. Waar is het respect voor de twee televizierringen? En oh ja lieve BN-ers. Transgenders kunnen prima voor zichzelf opkomen. Dit is echt geen zielige groep die hulp behoeft.

 65. Olkman

  Jelle Met dit antwoord heb je je inhoud omschreven ganz leer zo onze oosterburen zeggen

 66. domheid bij rtl is de norm

  Los van de platte humor van het team VI blijft RTL op al haar zenders b agger uitzenden. De heren komen er vaak mee weg omdat het kijkersvolk nooit groter dan 700k zich er op geen enkele manier van bewust is dat de wereld anders in elkaar zit.
  Termen zoals: Klootzak, kan er niks van, prutser, smerige seksueel getinte platvloersheid, lekker joh etc.etc. is de hoofdmoot van een anderhalf uur durende show van de dwaasheid en droevigheid.

  De heren hebben in de cursus geleerd dat als je iemand affakkelt tot aan de enkels, ongenuanceerd belachelijk maakt, kleineert etc. etc dat je er dan bij moet zeggen dat het cabaret is. Dan ben blijkbaar onaantastbaar.

  Ook de zeer seksueel gefrustreerde en seksverslaafde van der Gijp mag onder het mom van grappen en grollen Nederland trakteren op teksten die een beetje nadenkend mens niet permanent gebruikt op tv. Deze vreemde man zou als hij geen BN zou zijn en niet zo veel geld had, allang bij een inrichting opgenomen zijn om een jarenlang verplicht therapie programma te volgen.

  De lol is er al lang af bij deze domme mannen. Het wordt tijd dat b agger zender rtl ze van de buis haalt. Maar ja sterretje, barbie, geer en goor etc etc. is de norm van een niet te pruimen, slechte b agger omroep waar alleen zakkenvullen de onnadenkende bedienen, als norm is verheven.

 67. Remi

  @domheid bij rtl is de norm

  Jij stemt Groenlinks denk ik ?
  Of niet dan ?

 68. Benny K

  Soms denk ik; zo erg kan het toch niet gesteld zijn met het niveau in Nederland? En dan lees ik de commentaren op de M C en weet ik weer hoe het gesteld is met dit land. Wat een in en in trieste discussie hierboven.

 69. tammer

  Hoeveel ruimte is er in spruitjesland nog voor politiek incorrecte bekendheden?
  Wilders wordt dag en nacht bewaakt, Neerlands beruchtste rapper was 4 dagen trending omt ie “kech” zei en nu zijn de mannen van VI weer aan de beurt.

  En dat noemt zich een “liberaal” land….

 70. Vrede

  Ik vraag mij altijd af wie deze meningen van zogenaamde BN’ers verzameld.
  Is er dan iemand van deze site die iedereen volgt en dan alles bij elkaar raapt? Valt nog mee die paar meningen. De BN’ers die er wel om lachen hoor je niet en dat blijken er dus veel meer.

 71. Robbie

  VI vind ik een leuk programma. Deze grap vind ik niet leuk en misplaatst. Maar dat mag ik vinden, zoals hun eigen mening mogen hebben. Niets mis mee. Ik zal de volgende keer weer kijken. Maar het programma laten boycotten door de sponsoren, vind ik helemaal niets. Als niet wil kijken dan doe je het niet. Er zijn genoeg andere zenders. En je mag het helemaal niks vinden, dat is prima, maar daarom hoeft het programma nog niet we. Lijkt wel een dictatuur, als het niet bevalt: weg ermee!

 72. dr phil

  het zijn alleen maar van die gestoorden bn die anders niets te zeggen hebben en overal uit zijn gezet

 73. Tim H

  De meesten van deze BN’ers zijn totaal onbekend.

 74. M@rk-Bred@.

  Na het zien van een documentaire over Bo(udewijn) van Spilbeeck bij VTM heb ik veel respect gekregen voor deze VTM-journalist. Het zou beter zijn als RTL deze documentaire zou uitzenden in plaats van iemand voor schut zetten en dan ook nog iemand die ze totaal niet kennen! Zo ontzettend gemakkelijk scoren, maar ja, dat doet RTL al jaren! Weg met die commerciële kliek!

 75. Vrede

  Loek Peters heeft een mening zie ik. Moest even kijken wie het was. Buiten Penoza alleen gezien in Expeditie Robinson en daar werd die uitgekotst door iedereen.

 76. Ron

  Valt me op dat met name links Nederland er weer schande van spreekt. Ik ben zelf behoorlijk links, maar ik kan dit wel relativeren hoor en zie er ook de humor van in. Het hoort bij het programma.

 77. Jelle

  Olkvrouw ik lach er gewoon om dat jij er zuur van wordt zegt veel over jou. Ik heb in het dagelijks leven een travo of omgebouwde man of man die zich als vrouw verkleed in mijn winkeltje totaal geen problemen mee.

 78. Nick

  Hahahahahahahahaa die Jon van Eerd.
  Die heeft behoorlijk veel schuimbekkend getwitterd over Vi de afgelopen maanden sinds Derksen die kritiek op musicals had.
  Het zit hem blijkbaar nog steeds hoog.
  Hahahaha. Die heule deugbrigade in dit land is geweldig.
  Links Nederland moet misschien eens kijken wat hun geliefde allochtoontjes op Twitter eruit gooien over die omgebouwde Vlaming ipv jammeren over iemand die een pruik opzet.

 79. merel

  Wat een gedoe. Maak je niet zo druk. Morgen weer juffrouw Ank.

 80. Poenwasi

  @jordy, @stefan, hebben een prima item benoemd. Je moetinderdaad bij de kliek horen, zonder dat tel je niet.dhr.v.d.e. is daar een prima proto typevan.
  Moet wel toegeven dat het niet echt een geslachte grap, smaken verschillen, en om nu helemaal uit je dank te gaan zoals de wereldverbeteraars dat doen is over de top. Waarschijnlijk is dit ook de bedoeling om de geestige maatschappelijke ideeën kapot te maken. Je zag, vond ik, dat René er toch niet lekker bij zat. Kijk het filmpje terug en let goed op zijn gezicht met name zijn ogen.

 81. echtwaar

  We weten toch dat die van der Gijp een harteloze gewetenloze l*ldebehanger is ?

 82. Henk

  Ik vond het grappig. Wat maakt het mij uit wat al die BN’ers hiervan denken. Die staan toch niet met beide benen op de grond. Die gaan helemaal mee in dat media circus.

 83. Bartus

  Is een verschil tussen BN en zelfbenoemde BN . Ik zie geen BN’er in dit bericht die daadwerkelijk BN is. Erger nog ik kan er maar 1 van.

 84. Gereformeerd

  Terecht dat hier de spot mee wordt gedreven.

 85. anoniem

  @Gereformeerd: Tja, er wordt ook weleens gesteld dat onze schepper het eigenlijk helemaal niet zo goed met ons voorhad.. :-)

 86. Gereformeerd

  God is liefde, God is kracht, God is vreugde.

 87. anoniem

  Eerlijk gezegd verwachtte ik deze reactie!

  Maar ik zal u niet proberen te bekeren hoor.. :-)

 88. Gereformeerd

  Beste anoniem,
  dat heeft sowieso niet zoveel zin.

 89. anoniem

  Beste Gereformeerd,

  Dat besefte ik meteen al hoor.. :-)

 90. Gereformeerd

  Eerlijk gezegd verwachtte ik deze reactie!
  Dat besefte ik meteen al hoor..

  Ik ga er vanuit dat ook jij de overeenkomst tussen de twee bovenstaande zinnen ziet.

 91. anoniem

  Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet..

 92. Gereformeerd

  Dat is niet de overeenkomst tussen eerder genoemde zinnen.

 93. anoniem

  Leuk.. Bent u een kwisje met uzelf aan het spelen?

  Maar het is al laat. Ik ga er weer vandoor.

  Goedenacht!

 94. Annoniemus

  Haha al die politiek correcte NEP bn’ers zijn bang om te zeggen dat ze er ook om gelachen hebben #plasticmensen

 95. Jahbah

  Bij de Luizenmoeder is de politieke incorrectheid oh zo leuk, maar bij VI mag het dan weer niet…

  Klaagvolk!

 96. Herman Oldenhof

  Ik vond het een prima grap. Als Youp van het Hek of Herman Finkers hetzelfde had gedaan dan alom bewondering. De zogenaamde BN ‘ners moeten niet zo zeuren en klagen. Driekwart van de Nederlanders vindt het OK. En niemand hoeft naar VI te kijken, er is geen enkele veplichting.

 97. Daan

  Politiek correct Nederland kan zich weer laten gelden voor hun politiek correctie vriendjes. Dat zal vast weer even lekker voelen. Vrijheid van meningsuiting is voor de linkse gekkies toch maar een vervelend onderdeel van de maatschappij. Het liefts zouden ze een document opstellen voor wat er nog mag worden gezegd. O wacht, daar is de EU al volop mee bezig.

 98. anoniem

  @Daan: Er is niets mis met politieke correctheid. In de tijden dat de Nederlanders massaal politiek incorrect waren, zijn er teveel doden gevallen.

 99. Daan

  Wanneer was dat dan, die massale politieke incorrectheid?

 100. anoniem

  @Daan: De geschiedenisboeken staan er vol mee…

 101. anoniem

  (niet die we op school te lezen krijgen..)

 102. Daan

  Ach anoniem toch: geloof jij maar wat je wilt geloven, dan geloof ik wel in de werkelijkheid. Er is nooit massale incorrectheid geweest. Er is wel incorrectheid geweest maar die was ten alle tijde van een select clubje machtshebbers. De massa leefde simpelweg gewoon zijn of haar leven.

 103. Pretty Boy Floyd

  Ik maak mij een beetje zorgen over de Gedachten Politie die voor de meerderheid willen bepalen wat zij moeten denken, wat zij wel en niet mogen zeggen. Het is de Inquisitie van een Nieuwe Religie: de religie zonder Almachtige God maar waarbij de Gutmensch zijn eigen God is.

 104. JasperV

  Wat een zielige mensen die BNérs.

 105. Bas

  Rene en Johan slaan de spijker op de kop met hun reactie op de commotie rond Renate. Wat een vervelende en angsthazerige sfeer van slachtofferschap en redderschap hangt er de laatste tijd in de publieke opinie. Ik bedoel dan de bekende talkshows, de linkse politieke partijen (voor de duidelijkheid, ik ben links) en RTL zelf die Rene vraagt te zeggen dat hij het zo niet heeft bedoeld. Met deze verontwaardigde en zogenaamd nobele houding wordt elke relativering de mond gesnoerd.
  Degenen die zo verontwaardigd zijn zouden er beter aan doen hun energie te besteden aan het ontwikkelen van zelfrelativering en (zeker in het geval van de talkshowhosts en politici) aan het gebruiken van hun talenten op een constructievere manier om hun gerechtvaardigde behoefte aan aandacht en waardering te bevredigen.

  Beste slachtoffers en redders, ik ben in mijn leven lange tijd zowel slachtoffer als redder geweest, en heb “mijn daders” diep gehaat. Dat kan zeer schrijnend zijn. Maar je komt niet van je rotgevoel af door diegenen de mond te snoeren die niets meer doen dan jou bewust maken van je pijnlijke plek.
  Besteed liever je energie aan het accepteren van jezelf, dan verliezen opmerkingen zoals die van Rene en Johan vanzelf hun destructieve macht op je gemoed.

  Ik ben er overigens van overtuigd dat acties en opmerkingen zoals die van Rene en Johan veeleer betrekking hebben op de manier waarop sommigen aandacht voor zichzelf vragen dan dat ze bedoeld zijn om te oordelen over datgene waarvoor ze aandacht vragen.

 106. critikast

  “een homo-vijandig programma”. Toe maar, het kan niet op. Eén zinnetje wijd ik er nog aan: al die BN-ers zijn zieliger, gevaarlijker en hypocrieter dan tien Derksens en Van der Gijps bij elkaar !

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.