BN’ers kunnen niet lachen om Renate van der Gijp

BN’ers zijn kritisch over de Voetbal Inside van vrijdagavond, waarin René van der Gijp zich verkleedde als vrouw en Johan Derksen kritisch was over transgenders. Dat blijkt uit reacties op Twitter. Het is de zoveelste rel rondom VI, dat al jaren bekendstaat als een homovijandige tv-show. Zo noemde Albert Verlinde het programma vorig jaar nog Homohaat Laat. “Het is echt een programma uit de steentijd. Waarom, RTL?“, vraagt Nieuwsuur-ster Eelco Bosch van Rosenthal zich af.

Freek Bartels noemt het ‘dieptriest’ dat de voetbalkenner zich verkleedde als ‘Renate van der Gijp’ en Volkskrant-journaliste Aimé Kiene zegt: “Ik hap echt naar adem bij dit fragment van Voetbal Inside. Domheid en onbegrip op zo’n nare manier verpakt. Schaam je.

Judith Osborn: “How low can you go.

Scenarist Frank Houtappels: “Niks te melden. Toch met je muil op tv moeten. Ff makkelijk scoren. Hopla. Trots op jezelf? Kijk nou. Treurige vent.

NOS-verslaggever Martijn van der Zande: “Ai, niet eerste keer dat ze bij Voetbal Inside uit de bocht vliegen, benieuwd of RTL Nederland zich geroepen voelt te reageren…

EO(!)-communicatiemedewerker Tom Mikkers: “Zo ziet pesten eruit.

RTL-verslaggever Koen de Regt: “Wat vreselijk dit.

Tv-ster Paul de Leeuw: “Ook al vond ik het dom en stom, we weten en kennen deze kantinehumor toch? Daar staan wij toch boven? En de snor z’n opmerking? Ach! Het is ook niet normaal… het is fantastisch!! ❤️BO

Acteur Loek Peters: “Hoe lang is Voetbal Inside nog houdbaar voor RTL Nederland met keer op keer discriminerende rellen.

Tv-ster Tim Hofman: “Wat dom.”

Acteur Jon van Eerd: “Rookworstmannetje: ‘We moeten niet doen alsof het normaal is.’ En: ‘Iedere gek zijn gebrek!’ Mag dit en die Gijp nou afgelopen zijn?!

De Telegraaf kan er wél om lachen. “De kijkers van Voetbal Inside kunnen het wel waarderen“, meldt de krant. “Renate van der Gijp steelt show in Voetbal Inside.

Columnist Jan Dijkgraaf cynisch: “Dat wordt weer adverteerdersbellen.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen