Barbara Barend en Hélène Hendriks verdedigen VI

Barbara Barend en Hélène Hendriks staan dit weekend allebei in de krant met een interview en daarin nemen ze het afzonderlijk van elkaar op voor Voetbal Inside. Dat is te lezen in de kiosk. Barend en Hendriks, die hun uitspraken overigens deden vóórdat René van der Gijp vrijdag als vrouw verkleed aan tafel ging om de Vlaamse transgender Bo Van Spilbeeck op de hak te nemen, wijzen erop dat de mannen van Voetbal Inside nooit bloedserieus zijn als ze aan de RTL 7-tafel zitten.

Hendriks, die regelmatig te zien is in het programma als er met partner FOX Sports wordt geschakeld, houdt van Voetbal Inside. “Ik vind VI een van de leukste programma’s op televisie. Ik denk ook dat Sunny Bergman en Sylvana Simons de essentie van VI niet begrijpen.

Als je het programma niet begrijpt, kunnen dingen anders overkomen, legt Hendriks uit. “Het is plagen, het is sarcasme, het is kantinepraat; dat bedoelen ze niet altijd even serieus. En natuurlijk gaan ze heus weleens te ver. Daar mag je ze best op aanspreken, maar in het geval van Sunny Bergman en Sylvana Simons denk ik wel een klein beetje van: niet zeuren.

Die vrouwen zeuren om het zeuren, aldus Hendriks. “Had die uitzending goed bekeken en niet alleen een citaatje eruit gehaald. als je de hele context snapt, snap je ook dat gijp helemaal niets tegen homo’s heeft. ze hadden zich er wat beter in kunnen verdiepen“, besluit ze in de Volkskrant, via Blendle.

Barbara Barend vindt het met de vermeende homovijandigheid van VI wel meevallen, laat ze weten in Het Parool, via Blendle. “Ik kijk te weinig om daarover te oordelen, maar het programma is een soort cabaret: ze nemen alles en iedereen op de hak. Derksen zegt de vreselijkste dingen over iedereen, dat heeft hij ook over mij gedaan, maar hij is geen homohater en hij slaat geen homo’s in elkaar.

Zelf heeft Barend Voetbal Inside ook een tijd gepresenteerd, maar ze botste met Derksen en vertrok. “Ik vond interviewen erg leuk, maar presenteren was niet mijn grootste kracht. Het gaf me ook weinig voldoening. Dat ik weg moest bij Voelbal Inside was helemaal niet gek: ik zat daar niet op mijn plek en het past ook niet bij de persoon die ik nu ben.

Lees ook: BN’ers kunnen niet lachen om Renate van der Gijp (gisteren)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen