1,1 miljoen kijkers voor De Wereld Draait Door


De kijkcijfers van donderdag 19 februari 2009 (SKO)

De Wereld Draait Door (VARA, Ned3, 19:30) – Ella Vogelaar kreeg donderdagavond ruim de tijd om in De Wereld Draait Door te vertellen over haar boek ‘Twintig maanden knettergek, dagboek van een ministerschap’. In het boek haalt Vogelaar uit naar Wouter Bos. Zo mocht Vogelaar van Bos niet uiten dat zij walgt van Geert Wilders. “Wouter apprecieerde hevige aanvallen op Wilders niet.” De Wereld Draait Door werd donderdag door 1.138.000 kijkers (madl: 20.2%) bekeken.

PvdA-leider Wouter Bos reageert niet op de beschuldigingen die zijn oud-minister Ella Vogelaar uit in haar memoires. “Toen Ella het kabinet verliet, heb ik besloten om geen publieke discussie over haar vertrek en haar functioneren te voeren, omdat dit onnodig beschadigend kan werken. Dat lijkt me nog steeds een goed uitgangspunt“, aldus Bos. Volgens Vogelaar boterde het niet met Bos: “Ik wilde niet polariseren. Hij wel. Ik vond dat we niet alleen over problemen van migranten moesten praten, maar ook over wat er allemaal wel goed gaat.

Wie Is De Mol (AVRO, Ned1, 20:33) – Rick Engelkes heeft het programma Wie is de Mol? moeten verlaten. “Ik zat te veel op een kandidaat en had meer moeten spreiden. Mijn verdenking leed aan tunnelvisie. Maar aan de andere kant… als je zo ver in het spel bent, moet je op een gegeven moment wel durven gokken“, zo schreef Rick achteraf in zijn dagboek. De acteur besluit: “Het was een fantastische tijd, ik heb superveel gezien, ik heb zelfs in de Dode Zee gelegen! Prachtig toch? Het was gewoon een mooie tijd en nu zit het erop. Jammer, maar zo is het.Anniek Pheifer, Dennis Storm, Jon van Eerd en Viviënne van den Assem strijden nu verder in Jordanië. Wie Is De Mol trok donderdag 1.234.000 kijkers (madl: 18.1%).

The Mentalist (SBS6, 21:29) – Sinds 1 januari wordt The Mentalist met veel succes uitgezonden door SBS 6. Wekelijks zien meer dan een miljoen kijkers hoe Patrick Jane op geheel eigen wijze misdaden oplost. Donderdag keken 1.145.000 kijkers (madl: 16.7%) naar de misdaadserie. De bedenker van The Mentalist is Bruno Heller. Hij kwam op het idee toen hij op elke straathoek van Los Angeles uithangborden zag met reclame voor zelderhienden. “Er zit een interessante morele ambivalentie in het werk dat die mensen doen“, vertelt Heller in Televizier. “Ze zeggen dat ze contact hebben met de geestenwereld of dat ze je gedachten kunnen lezen. Aan de ene kant vind ik dat het complete nonsens is. Aan de andere kant zijn ze vaak een succesvolle therapie voor mensen.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen