Personeel LLiNK met verklaring: ‘It’s not easy being green’

De financiële crisis bij omroep LLiNK komt voor het personeel als donderslag bij heldere hemel. Dat verklaart het personeel in een perspublicatie. Toch hopen zij op het voortbestaan van LLiNK. “De idealen van LLiNK zijn het waard om heel hard voor te knokken, nu meer dan ooit. En die idealen liggen binnen handbereik; met 150.000 leden krijgt LLiNK drie keer zoveel zendtijd op radio en televisie.  Wij geloven in een betere wereld en zijn ervan overtuigd dat wij niet de enigen zijn.”

Het personeel gelooft in LLiNK. “Al vijf jaar lang maken wij, de werknemers van omroep LLiNK, naar eer en geweten onze programma’s. Daarbij gaan we altijd zeer zorgvuldig te werk en nemen we onze verantwoordelijkheid voor de publieke gelden waar wij mee werken. Voor ons komt het nieuws van een financiële crisis bij LLiNK als donderslag bij heldere hemel. Via  tv-programma’s als 3 op Reis, Aanpakken & Wegwezen en de ConsuMinderman en radioprogramma’s als OBA Live, ATLAS en MoveYourAss proberen wij een bijdrage te leveren aan een betere wereld.”

De afgelopen tijd heeft het personeel zich, naast het maken van programma’s, ook keihard ingezet voor het werven van leden. “En dat is goed gelukt. In nog geen jaar tijd hebben we 90.000 nieuwe leden geworven. Het is voor ons dan ook onverteerbaar om in het zicht van de finish, namelijk 1 april, deze strijd op te moeten geven door factoren waar wij geen invloed op hebben.”

Wij geloven dat juist in moeilijke tijden idealen het fundament van onze samenleving zijn. LLiNK is de enige omroep in het Nederlandse publieke bestel die zich volledig tot doel stelt programma’s te maken voor een eerlijke en duurzame wereld. It’s not easy being green! Wij vechten door tot 1 april.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen