Cornald, Jan en Marc: ‘Kijker jaloers op tv-salarissen’

Foto: MAXTelevisiemakers Cornald Maas, Jan de Hoop en Marc van der Linden denken dat de verontwaardigde reacties van tv-kijkers over de hoge vergoedingen van talkshowgasten voortkomen uit jaloezie. Dat laten ze vandaag blijken op Twitter. Van der Linden vindt dat mensen wel heel erg fel reageren op de ruime vergoedingen. “Nederland is één van de rijkste en gelukkigste landen ter wereld en desondanks lijken jaloezie, haat en angst steeds meer de maat te worden. Bah“, zegt de royalty-expert.

Tv-kijkers schrikken vooral van de vergoeding die Marc-Marie Huijbregts krijgt om 45 minuten naast Matthijs van Nieuwkerk te zitten: 2.000 euro. “Ik vind het geen extreem hoog bedrag. Je kunt het niet vergelijken met vaste baan“, zegt Van der Linden.

De meeste mensen hebben een vast inkomen. Onvergelijkbaar dus. Met 2000 euro bij DWDD krijg je niet eens hypotheek. Dit is af en toe en bruto.

Cornald Maas is het helemaal mee eens met Van der Linden, die de discussie wijt aan jaloezie. “Inderdaad – in misgunnen en ‘waarom ik niet?’, daar zijn we nogal goed in.

Jan de Hoop vindt dat mensen eens wat minder jaloers moeten zijn. “Jaloezie is een verlammende gemoedstoestand waardoor je eigen mogelijkheden uit het oog verliest.

De RTL-nieuwslezer noemt het ‘gedoe’. “Het is werk hoor! Een loodgieter gaat ook niet gratis in de avond nog eens aan het werk.

De Hoop vindt 2.000 euro voor Huijbregts prima. “Op het hele programmabudget is dat niet zo veel.

Showjournalist Guido den Aantrekker laat een ander geluid horen: “Blijft mal: publiek moet 10 euro betalen om uitzending DWDD (publieke omroep) bij te wonen terwijl het tafelgastengeld tegen de plinten klotst.

Gerelateerd:
Televisiekijker schrikt van graaiende talkshowgasten (vandaag)
Willem Middelkoop kreeg 10.000 euro van DWDD (vandaag)
PVV: ‘Zet salarissen talkshowgasten onder in beeld’ (vandaag)
RTL Late Night wilde Jort Kelder wegkapen bij DWDD (vandaag)
AD onthult salarissen talkshowgasten: ‘Kassa!’ (vandaag)
Jeroen Pauw betaalt Peter R. vanwege ‘deskundigheid’ (september)
Peter R. verdedigt maandsalaris voor talkshowoptreden (september)
BN’ers kritisch over ‘graaiende’ Peter R. de Vries (september)
Hero Brinkman in Pauw: ‘Peter R. krijgt hier geld voor!’ (september)

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen