Jeroen Pauw betaalt Peter R. vanwege ‘deskundigheid’

Jeroen Pauw én zijn redactie hebben gereageerd op de rel die is ontstaan over het feit dat Peter R. de Vries betaald krijgt voor zijn optredens in de talkshow Pauw. Dat is te volgen op Twitter. Het was al bekend dat De Vries een paar duizend euro per talkshowoptreden vraagt, maar gisteren werd dat voor het eerst aan het licht gebracht op tv. “Zoals overal elders in de journalistiek betalen we gasten niet. Soms wel freelancers die we vragen vanwege hun deskundigheid“, reageert Jeroen Pauw.

Zijn redactie heeft op de website van Pauw de volgende reactie geplaatst: “Naar aanleiding van ons programma gisteravond krijgen we vragen over het al of niet betalen van gasten.”

Zoals het overal in de journalistiek gaat: soms worden freelancers voor hun deskundigheid betaald. Dit raakt op geen enkele manier aan de journalistieke integriteit van het programma.

Het was geen geheim dat De Vries, wiens boekingen worden verzorgd door het bedrijf van Pauw, geld vraagt voor zijn talkshowoptredens. Maar nog nooit werd dat besproken op een massamedium.

Hero Brinkman confronteerde De Vries dinsdag in Pauw met zijn betaalde talkshowoptredens en dat werd door 802.000 mensen gezien. En een groot deel daarvan begon vragen te stellen.

De Vries krijgt naar verluidt zo’n 2.000 euro per talkshowoptreden. Dat zou betekenen dat hij alleen al dit jaar tienduizenden euro’s heeft verdiend met zijn uitstapjes naar alleen al de Publieke Omroep.

Lees ook:
Hero Brinkman in Pauw: ‘Peter R. krijgt hier geld voor!’ (vandaag)
Jan Roos opent frontale aanval op Peter R. de Vries (augustus)
Peter R. begrijpt ophef over talkshowverslaving niet (mei)

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen