Jan Kooijman: ‘Ik ben te knap voor televisie’

Jan Kooijman denkt dat hij te knap is voor sommige tv-projecten. Dat zei hij woensdagavond bloedserieus in het tv-programma Van Der Vorst Ziet Sterren. Kooijman vindt zichzelf een heel mooie man, maar dat werkt soms tegen hem. “Voor sommige dingen denk ik dat ik op televisie te knap ben. Voor heel veel rollen wat betreft acteren, maar ook voor programma’s. Je gaat moeilijker een brug over als ik een bepaald programma zou doen. Dat is best heel jammer“, zegt de presentator.

Het is een probleem, aldus Kooijman. “Er is een hele discussie over ouder wordende vrouwen op tv en of daar een plek voor is. Ik denk dat je ook zo’n discussie zou kunnen voeren over mannen die er heel goed uitzien.”

Ik denk dat dat voor mij soms best wel eens een groot nadeel kan zijn, zeker gezien het werk dat ik eigenlijk het liefst zou willen doen. Snap je? Daar kan het soms een nadeel voor zijn. Het kan afleiden dat ik er uitzie zoals ik er uitzie.”

Dus jij vindt dat je er zelf goed uitziet?“, kaatste zijn vader, die naast hem zat tijdens het interview, terug. Hij sprak uit wat tv-kijkend Nederland dacht.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen