Hero Brinkman in Pauw: ‘Peter R. krijgt hier geld voor!’

Politicus Hero Brinkman sprak Peter R. de Vries dinsdagavond in Pauw aan op zijn talkshow-verdiensten. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Het is geen geheim dat De Vries voor elk talkshowoptreden een dikke factuur naar de redactie stuurt, maar nog nooit eerder kwam dat ter sprake in een talkshow. “Ik vraag me wel eens af, hè. Peter komt veel in dit soort programma’s en heeft overal een mening over. Waarvoor zit je hier eigenlijk? Word je hiervoor betaald?“, vroeg Brinkman.

De Vries voelde zich zichtbaar ongemakkelijk en gaf geen direct antwoord. “Zou daar iets op tegen zijn?“, wierp hij tegen.

Brinkman vindt van wel. “Ja, dus. Met andere woorden: de Nederlandse overheid betaalt nog eens mee aan de zurigheid van meneer De Vries. De belastingbetaler moet hier meneer De Vries zijn salaris betalen.

Ik kom hier pro-deo, Dirk ook. Wij komen hier voor niets. Meneer De Vries wordt hiervoor gewoon betaald.”

Talkshowhost Jeroen Pauw zorgde er al snel voor dat het onderwerp van het gesprek veranderde. Hij verweet Brinkman nog wel dat hij ook wordt betaald uit belastinggeld. Brinkman werkt namelijk bij de politie.

Na de uitzending kwam De Vries alsnog met een reactie. “Grappig dat je van de Ondernemerspartij als zzp’er/freelancer niks mag verdienen…“, twitterde hij.

Waarop Brinkman antwoordde: “Niet als je van belastinggeld, ingehuurd wordt om continue bepaalde politici te bashen! Vraag dan geen geld of ga de politiek in.

Naar verluidt vraagt De Vries 2.000 euro per talkshowoptreden.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen