Peter R. verdedigt maandsalaris voor talkshowoptreden

Foto: Bob BronshoffPeter R. de Vries vindt het volstrekt verdedigbaar dat hij geld krijgt voor zijn optredens in talkshows als Pauw. Dat zei de misdaadjournalist woensdagavond in Pauw. De Vries krijgt naar verluidt zo’n 2.500 euro per talkshowoptreden. Dat is voor veel mensen een maandsalaris. “Nederland was gisteren even in state of shock, want ik ben er tot nu toe altijd van beschuldigd dat ik uit pure ijdelheid in talkshows zit, maar nu bleek er ook nog een financieel motief te zijn“, grapte De Vries in Pauw.

Het is volgens De Vries ‘een heel simpel verhaal’. Hij ziet talkshowoptredens als werk. “Ik ben een zzp’er, een freelancer, ik ben bij niemand in dienst en sta bij niemand op de payroll. ”

Als ik gevraagd wordt door De Telegraaf om daar een column te schrijven, word ik daarvoor betaald. Als Panorama mij een reportage laat schrijven, word ik er voor betaald. Bij RTL Boulevard word ik betaald en als jullie regelmatig een beroep op mij doen, dan stuur ik daar ook een factuurtje voor.”

Te gast zijn in een talkshow is niet niets, aldus De Vries. “Het is niet zo, wat veel mensen denken, dat het alleen een kwestie is van even binnenschuiven, je verhaaltje doen en klaar is Kees, maar jullie vragen mij vaak rechtszaken te volgen. Dan zit je de hele dag in de rechtbank. Of om bepaalde misdaadboeken te lezen. Of een Kamerdebat te volgen in de zaak van Volkert van der Graaf.”

Dan verwacht kennelijk een groot gedeelte van Nederland dat je dat allemaal voor niks doet. Dat je dan om 2 uur ’s nachts thuiskomt en zegt: ‘Een hartstikke fijne avond gehad, gezellig en daar hoef ik niet voor betaald te worden.’ Het zit iets anders dus.

Lees ook:
Jeroen Pauw betaalt Peter R. vanwege ‘deskundigheid’ (gisteren)
Hero Brinkman in Pauw: ‘Peter R. krijgt hier geld voor!’ (gisteren)
Jan Roos opent frontale aanval op Peter R. de Vries (augustus)
Peter R. begrijpt ophef over talkshowverslaving niet (mei)

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen