BN’ers kritisch over ‘graaiende’ Peter R. de Vries

Foto: RTLBekende Nederlanders reageren op Twitter kritisch en cynisch op de talkshowverdiensten van Peter R. de Vries. Dat is te volgen op het sociale medium. Er is ophef over het feit dat De Vries naar verluidt 2.500 euro per talkshowoptreden vangt. Dat is voor veel mensen een maandsalaris. “Peter R krijgt bij Pauw voor 1000 euro de gelegenheid om te vertellen waarom hij 1000 euro krijgt voor ieder optreden bij Pauw. Doet ‘ie goed“, grapt SBS 6-ster Jochem van Gelder.

Columnist Jan Dijkgraaf vindt het vooral zielig voor de gasten die géén factuur sturen. “Ik vind het wel heel zielig voor Wouke van Scherrenburg en voor al die andere sukkels die elke keer helemaal gratis de kijkcijfers van Pauw, DWDD en RTL Late Night kwamen opkrikken. Die geloofden dus écht jarenlang dat er geen budget was.

Wouke van Scherrenburg vond het een verrassing dat De Vries geld krijgt. “Tjezis, Pauw betaalt Peter R. Dan heb ik een aardig tegoed opgebouwd.

Showreporter Guido den Aantrekker vindt het een gevalletje belangenverstrengeling. “Dus Peter R. krijgt 2.000 euro per tv-optreden en het mediabedrijf van Jeroen Pauw, zelf grootstaatsverdiener, regelt dat voor hem? Toe maar.

Schrijver Ronald Giphart vond het vooral heel komisch dat De Vries woensdag in Pauw mocht uitleggen waarom hij geld vraagt aan Pauw. “Mooi Droste-effect: Peter R. de Vries die betaald krijgt om uit te leggen waarom hij betaald krijgt.

Politicus en presentator Frits Huffnagel vond het een ‘slecht verhaal’. “Slecht verhaal van Peter R. de Vries en Jeroen Pauw over het betalen bij Pauw. Er zitten zo vaak zzp’ers aan tafel die geen rekening sturen.

De journalistieke website The Post Online vindt het vooral opvallend dat De Vries twee avonden achter elkaar in Pauw zat. “Twee avonden dezelfde gast in je talkshow. Heb je dan niet gewoon last van ideeënarmoede als redactie?

Nynke de Jong, wielerkenner, valt De Vries niet aan. Zij krijgt namelijk ook geld van Pauw om aan te schuiven. “Maar daar moet je je geen astronomische bedragen bij voorstellen hoor. Maar het is wel werk he.

Ik vind: als je iets te verkopen hebt, zit je er gratis. Vragen ze je als deskundige, dan is het werk. Easy.

En Tijl Beckand: “Als Peter R de Vries 2.000 euro kríjgt per televisie-optreden. Hoeveel moet Prem dan niet betalen?”

Lees ook:
Peter R. verdedigt maandsalaris voor talkshowoptreden (vandaag)
Jeroen Pauw betaalt Peter R. vanwege ‘deskundigheid’ (gisteren)
Hero Brinkman in Pauw: ‘Peter R. krijgt hier geld voor!’ (gisteren)
Jan Roos opent frontale aanval op Peter R. de Vries (augustus)
Peter R. begrijpt ophef over talkshowverslaving niet (mei)

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen