Johan Derksen steekt middelvinger op naar Eva Jinek en andere critici

Johan Derksen heeft in de eerste Vandaag Inside sinds de kaarsexit zijn middelvinger opgestoken naar Eva Jinek en andere critici. “Voor al die mensen aan die talkshowtafels heb ik maar één gebaar: deze!”

Eva Jinek en Johan Derksen © SBS 6

Eva Jinek speelde een sleutelrol in de 48 uur durende mediarel die leidde tot het abrupte einde van Vandaag Inside. Ze opperde als enige talkshowhost een kijkers- en adverteerdersboycot van het SBS 6-programma. Critici vinden haar zwaar hypocriet, vooral omdat ze twee jaar geleden zélf blijkt te hebben gelachen om een aanrandingsverhaal.

Eva of Arie?

Het kwam dan ook niet als een verrassing dat Johan Derksen vanavond in de eerste VI sinds de kaarsexit een sneer aan haar uitdeelde. “Het leek wel of Jinek gepresenteerd werd door Arie Boomsma! Maar ik ben niet gestopt omdat die hysterische dames over me heen vielen of de talkshowhosten zich als hypocriete mensen gingen gedragen.”

Waarom is Johan wél opgestapt? “Omdat ik ook de indruk kreeg dat Talpa niet achter ons stond. Toen kwam er werkelijk een gênant persbericht naar buiten van Talpa (waarin excuses werden aangekondigd, red.). Ik dacht: al val ik hier dood neer, dan doe ik het niet. Ik was er even goed zat van.”

Middelvinger

Johan vond de houding aan talkshowtafels als die van Jinek walgelijk. “Al die mensen aan die talkshowtafels gaan heel braaf en politiek correct eisen dat ik mijn excuses moet aanbieden. Ik moet sorry of het spijt me zeggen, maar zij hoeven mij de woorden niet aan te geven, ik red me heel goed. Ik had in de uitzendingen al afstand ervan genomen.”

Hij vervolgt: “Het is wel zo – dat heeft mijn vrouw me duidelijk gemaakt – dat mensen die dus écht getroffen zijn door seksueel geweld, die kan ik hiermee gepijnigd hebben en dat was nooit mijn bedoeling, maar voor al die mensen aan die talkshowtafels die om te scoren riepen: ‘Die Derksen moet excuus aanbieden!’, heb ik maar één gebaar: deze!”

Daarop steekt Johan zijn rechtermiddelvinger op.

Gijp klaar met Eva

Van alle ‘hypocriete’ critici werd alleen Eva herhaaldelijk genoemd in VI. Niet alleen door Johan, maar ook door René van der Gijp. Hij heeft de hele mediarel thuis op de bank gevolgd. “Ik heb me echt aan niemand gestoord. Ik stoorde me een heel klein beetje aan Jinek dat ik dacht: een beetje vals, dat moet je niet doen.”

Wat vindt René zo storend aan Eva? “Een beetje zeggen dat de adverteerders maar gewoon rond dat programma weg moeten gaan. Toen dacht ik: dat vind ik niet goed. Maar voor de rest: al die mensen met hun meninkjes…”

Arrogante Kaag

Johan is weer terug op tv om zijn fans te plezieren, maar wat was de directe aanleiding? “Eén mevrouw heeft me eigenlijk doen besluiten van: ik ga godverdomme er weer zitten, en dat was die vreselijk arrogante mevrouw Kaag. Ze heeft ons nog nooit gezien, maar zei op de tv: ‘Het is goed dat hij weg is!’”

“En toen zei ze iets heel lelijks, en dat hebben veel mensen niet zo begrepen, en dat bedoelde ze heel lelijk: ‘Ik heb vernomen dat dat programmaatje ontstaan is uit een voetbalprogramma. Ja, dan begrijp je wel hoe zoiets kan.’ Dan denk ik: wat ben je toch een smerige arrogante trut.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Johan Derksen steekt zijn middelvinger op. Gaat dat te ver?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen