Ronald Molendijk haalt Eva Jinek door de mangel: ‘Bloedhonden!’

Ronald Molendijk sluit zich aan bij de kritiek die Eva Jinek krijgt op haar rol in de ondergang van Johan Derksen. “Alle bloedhonden stonden klaar om te zeggen: ‘We moeten hem cancelen!’”

Eva Jinek en Ronald Molendijk © RTL, SBS

De talkshows Jinek en Op1 hebben een grote gespeeld in de 48 uur durende mediarel rondom het kaarsverhaal van Johan Derksen, waardoor de voetbalanalist zich genoodzaakt zag om te stoppen met televisie. En dat leidt tot flink wat argwaan, aangezien deze programma’s directe concurrenten waren van zijn hitshow Vandaag Inside.

Van de buis af trappen

Tv-kenner Victor Vlam denkt dat Vandaag Inside opzettelijk is gesloopt door Jinek en Op1 en ook Dominee Gremdaat hekelt de houding die deze programma’s hebben aangenomen. Het wekt met name irritatie dat Eva een advertentie- en kijkersboycot van VI heeft geopperd. ‘Kotsmisselijk‘, vindt Harry Vermeegen het. En ook Martijn Koning is kritisch.

Ronald Molendijk sluit zich nu aan bij die massale kritiek. Hij hekelt de manier waarop ‘sommige media hiermee om zijn gegaan’. “Ik vond het wel indrukwekkend hoe gretig RTL- en NPO-programma’s, die natuurlijk in de kijkcijfers heel veel last hadden van het succes van VI, klaarstonden om dit programma van de buis af te trappen”, zegt hij in Shownieuws.

Bloedhonden

De boezemvriend van Talpa-bobo Erland Galjaard heeft het hier over Jinek en Op1. “Daar stonden werkelijk alle bloedhonden gelijk klaar om te zeggen van: ‘Dit kan niet, we moeten hem cancelen’, enzovoorts. Daarbij had ik wel zoiets van: nou ja, god, zo werkt het dan ook wel weer.”

Presentatrice Tooske Ragas: “Ik heb het nog niet eens zo bekeken. Jij denkt echt dat ze daar over na hebben gedacht? Dat ze een grote concurrent weg wilden spelen?”

Ronald: “Ja, natuurlijk.”

Zelfbelang

Privé-baas Evert Santegoeds is het daarmee eens. “Het begon met Bert Huisjes, die maakt Op1, en Op1 had er ook heel veel last van. En Eva Jinek was ook een van de mensen die opriep om een advertentieboycot rond dat programma te gaan instellen, dus ja: het was niet helemaal van enig zelfbelang gespeend.”

Bram Moszkowicz, de ex van Eva, daarop: “Zeg maar gewoon opportunisme.”

Ronald: “Gewoon keiharde concurrentie was dit toch? Dat is toch gewoon wat je zag gebeuren?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft Ronald Molendijk gelijk? Genoot Eva Jinek van de roemloze aftocht van Johan Derksen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen