Eva Jinek mogelijk vollédig gesloopt in VI: ‘Johan met gestrekt been?’

Eva Jinek zal maandag met samengeknepen billen voor de buis zitten, want Harry Vermeegen verwacht dat ze vol-le-dig wordt gefileerd in Vandaag Inside. “Gaat Johan er met gestrekt been in?”

Eva Jinek en Johan Derksen © RTL

Veel mediaprominenten, waaronder Martijn Koning, Ronald Molendijk, Victor Vlam en Dominee Gremdaat, vinden dat Eva Jinek een kwalijke en hypocriete rol heeft gespeeld in de kaarsrel rond Vandaag Inside. Niet alleen hekelt men haar vanwege het opperen van een kijkers- en advertentieboycot, maar óók omdat ze volgens hen nogal hypocriet is.

Eva gesloopt in VI?

Waar Eva de mannen van VI zo ongeveer live op televisie bespuugde vanwege het lachen om het kaarsverhaal, blijkt ze zelf half in een deuk te hebben gelegen om een waargebeurde aanranding. Volgens de talkshowpresentatrice is dat echter prima, omdat ze jaren na dato met het slachtoffer heeft gebeld en die beweert het nu ook grappig te vinden.

Mediacommentator Harry Vermeegen verwacht dat Eva maandag volledig gesloopt wordt in VI. Dan maakt de talkshow een doorstart na een wekenlange afwezigheid vanwege de kaarsrel. “Gaat Johan er met een gestrekt been in tegen die Jinek bijvoorbeeld en die Beau en die Op1? Gaat hij ze aanpakken? Dát willen ze (de kijkers, red.) horen”, zegt hij.

‘Deug-Jinek!’

Harry walgt van Eva. “Dat met Jinek was verschrikkelijk. Die begon gelijk te roepen van: ‘Dat kan allemaal niet! Dat programma moet eigenlijk van de buis worden gehaald!’ Dat zei ze gewoon, de Jinek. De sponsors die moesten ook verstandig zijn en éigenlijk maar verdwijnen bij het programma.”

De oud-sportjournalist vindt die zwaar oncollegiale houding heel erg onder de gordel. “En dat is dan onder het motto: kijk mij eens verschrikkelijk deugen! Dat is de afdeling-Jinek.”

Kakkineuze Beau

Beau van Erven Dorens zit in kamp-Jinek, bleek deze week in zijn talkshow. Hij veroordeelde daar ook het ‘immorele’ gedrag van de VI-heren. “Onze Beau, kakkineuze Beau, begint ook al. Die was al begonnen een week geleden, toen zei hij al: ‘Nou, wat schandalig hoe Derksen vrouwen behandelt in de uitzending! Je moet je mond houden!’”

“Toen ging hij ook al een beetje van: kijk mij eens, ik doe mee met de Jinek-afdeling. En Beau begon dus nou weer te zeggen van: ‘Er worden in dat programma moreel abjecte dingen gezegd.’ Jongens jongens toch.”

In- en inslecht

Ze willen gewoon de concurrentie een kopje kleiner maken, aldus Harry. “Het is in- en inslecht. Vergis je niet, hè? Dit gebeurt gewoon heel erg bewust, hè? Dit is niet per ongeluk. Dit is bewust. Gewoon de publieke opinie bespelen om ervoor te zorgen dat er een enorme antistemming ontstaat in het land en daarmee hopen ze dus de concurrentie uit te schakelen.”

Overigens is de Talpa-top volgens hem geen haar beter. Die verdient het ook om te worden aangepakt in VI, besluit hij. “De fans storen zich ook aan dat verschrikkelijke gedrag van Talpa en die hopen dan gewoon dat hij maandag inderdaad vól op het orgel gaat tegen Talpa.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft Eva Jinek zich vergaloppeerd door een adverteerders- en kijkersboycot van VI te opperen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen