Erik Mouthaan: ‘Presentatie Apple TV+ leek wel uitvaart’

Erik Mouthaan, verslaggever van RTL Nieuws in de Verenigde Staten, vindt dat Apple de plank mis heeft geslagen met de presentatie van zijn eigen Netflix-achtige videodienst Apple TV+. Dat laat hij weten op Twitter. Apple-baas Tim Cook haalde de ene na de andere grote ster het podium op – naast hem stonden onder meer Steven Spielberg, Reese Witherspoon, Jennifer Aniston en Oprah Winfrey – maar het geheel oogde vrij somber. De hele presentatie straalde erg veel zwartheid uit.

Mouthaan wordt er niet enthousiast van. “Die hele Apple-show zag eruit als een slecht belichte uitvaartdienst. Gitzwart en somber. Niet aansprekend“, zegt hij.

DWDD-bekendheid Sywert van Lienden mist vooral vernieuwing bij Apple. “Tijdschriften, creditcards en een videoplatform. Nog even en ze gaan zeecruises aanbieden. Wat voelt Apple ouwelijk tegenwoordig…

Telegraaf- en Talpa-journalist Rob Goossens was aanwezig bij het Apple-evenement, maar zag ook geen vernieuwing. “Apple heeft niet alleen bij Blendle en Netflix gespiekt, maar ook bij Matthijs van Nieuwkerk: Oprah Winfrey start een leesclub!”

NRC Handelsblad ziet het vooral als een noodgreep. “Nu de verkoop van iPhones afremt, zoekt Apple zijn heil in betaalde abonnementen op games, tv-series, kranten en tijdschriften.

Apple TV+ wordt in de herfst beschikbaar in honderd landen, vermoedelijk voor 9,99 euro per maand.

Foto: Apple

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen