Telegraaf vreest voor toekomst Videoland by RTL

De Telegraaf vreest voor de toekomst van de videodienst Videoland, RTL’s tegenhanger van Netflix. De eerste barsten en kieren doemen op. Dat is vandaag te lezen in het dagblad. Het leek er even op dat Netflix met series als Mocro Maffia en Judas in ons land een serieuze concurrent kon worden van Netflix, maar de Amerikanen komen nu óók met Nederlands product. “Inmiddels nemen de zorgen bij eigenaar RTL toe“, weet Telegraaf- en Talpa-journalist Rob Goossens.

Goossens wijst erop dat genoemde series weliswaar voor een forse toestroom aan proefabonnees zorgden. “Maar ze leidden niet tot de gehoopte groei in het aantal trouwe klanten.

De interne doelstelling van twee miljoen abonnees is ver weg, benadrukt Goossens. “En de boodschap van de kijker is duidelijk: de dienst moet méér investeren in spraakmakende series om verder te kunnen groeien.”

Nederland is gewoon te klein om te concurreren met de Amerikanen, denkt hij. “Het feit dat zelfs de enige lokale speler met aantoonbaar succes hiertegenaan loopt, is veelzeggend voor de verwaarloosbare machtspositie van Nederland in de internationale streamingwereld.”

En dan komt de videodienst van Disney er nog aan. “Daarmee wordt de concurrentiestrijd er niet gemakkelijker op.”

Het Telegraaf-artikel ‘Het piept en kraakt in Hilversum’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen