Albert trots op oud-Boulevard-collega Thierry Baudet

Albert Verlinde vindt het heel erg knap dat Thierry Baudet zich heeft opgewerkt van deskundige in RTL Boulevard tot de leider van ’s lands grootste politieke partij. Dat heeft de showkenner maandagavond gezegd in 6 Inside, waar hij achter de desk zat met een chesterfield-bruin hoofd. De verkiezingswinst van Baudet is geweldig, vindt Verlinde. “Ik ben de hele week met vakantie geweest, maar heb wel de hele avond de verkiezingsavond zitten kijken. Het was toch een monsterzege.”

Verlinde gunt het Baudet van harte. “Ik ken Thierry al een paar jaar en hij is bij Boulevard zelfs nog even politiek deskundige geweest. Het is gewoon een jongen die eigenlijk enthousiast doorgewerkt heeft al die jaren en hij staat voor bepaalde dingen.”

Nu heeft Baudet zich opgewerkt van Boulevard-deskundige tot politiek kopstuk. “Ik vind het fantastisch dat het hem gelukt is. Hij is gewoon doorgegroeid en de grootste partij geworden in de Eerste Kamer.”

Hij walgt ervan hoe Baudet en zijn Forum voor Democratie gedemoniseerd worden. “Dat geëtter van links… Het zijn slechte en gevaarlijke verliezers. Het is levensgevaarlijk. Als je niet uitkijkt wordt het op een gegeven moment een schietschijf.

Baudet doet hem denken aan Pim Fortuyn. “Ze zijn allebei heel slim. We kwamen Pim Fortuyn een keer tegen op vakantie in Cuba. Een schat van een man, lekker meepraten. Thierry leeft ook op als er mensen zijn.

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen