Paul de Leeuw streng berispt: ‘Dit doe je niet in kinderziekenhuis’

Paul de Leeuw wordt op een zeer strenge wijze berispt door Angela de Jong. De opiniediva vindt het ongekend dat de presentator zich juist in een kinderziekenhuis heeft misdragen. “Bizar.”

Catherine Keyl en Paul de Leeuw © NPO

Het nieuwtje dat Paul de Leeuw het tijdens opnames in een kinderziekenhuis aan de stok heeft gekregen met een regisseuse zorgt voor flink wat discussie. Ze besloot na een schreeuwpartij niet meer in de nabijheid van de tv-ster te willen verkeren en de boel af te maken in de montagekamer. Maar hoort zo’n conflict wel naar buiten te komen?

Kinderziekenhuis

Critici vragen het zich af, maar Angela de Jong is er duidelijk over: dit verdient volgens haar publicatie. En niet alleen omdat het AD-artikel erover is geschreven door haar naaste collega Dennis Jansen. “Ik vroeg me af of je het niet in al je voorzichtigheid net iets te voorzichtig had opgeschreven”, zegt ze tegen hem in de AD Mediapodcast.

Ze vervolgt: “Juist daardoor ontstaat nu de discussie van: is dit wel nieuws of niet? Terwijl ik dacht: er is notabene iets gebeurd op een plek waar je het het minste verwacht, namelijk een kinderziekenhuis.”

Gedoe in hospitaal

Juist dáár dien je je te gedragen, benadrukt Angela. “Het gaat om een programma over terminaal zieke kinderen, waar je volgens mij allemaal zo goed mogelijk je best doet om het zo aangenaam mogelijk te maken voor die kinderen en voor die ouders. Dan is het laatste wat je wil toch dat je als crew gedoe veroorzaakt in zo’n ziekenhuis?”

Zelfs onder die condities vindt Paul het kennelijk lastig om zich te beheersen. “Jij bent kennelijk zo lastig om mee te werken dat iemand zegt van: ‘Weet je, tot hier en niet verder, ik doe het niet meer.’ Maar ja, zoals ik het nu las, dacht ik ook wel… Ik had het idee dat het misschien een tikkie te vrijblijvend of te voorzichtig was opgeschreven.”

Lastige man

Het nieuws was overigens geen verrassing voor Angela. “Iedereen die zich verdiept in de televisiewereld weet wel dat Paul de Leeuw lastig is om mee te werken en dat hij regelmatig heel boos kon worden. Dat zit ook in de documentaire over hem en daar heeft hij zelf ook genoeg over gezegd. Dat maakt me in die zin niet uit.”

Ze vervolgt: “Maar er werd natuurlijk heel veel nu door mensen gezegd van: is dit nieuws? Moet je het melden? Mag je dan helemaal niks meer? En toen dacht ik van, als ik het gewoon goed lees, dan denk ik: er is echt wel iets gebeurd. En tegelijkertijd denk ik dat jij het soms ook wel vervelend vindt om dit soort nieuws te brengen, Dennis.”

Goed over nagedacht

Dennis onderhoudt als journalist warme contacten met allerlei tv-sterren, maar Paul zal hem nu wel geblokkeerd hebben. “Ik heb er goed over nagedacht wel”, reageert hij.

Angela: “Ja, dus je zou kunnen denken dat het misschien… Dat je het best iets harder had mogen opschrijven. Dat dat wat minder discussie achteraf had gegeven.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het zwak dat Paul de Leeuw niet reageert op de commotie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen