VARAgids-lezer zegt na 40 jaar op: ‘Zes pagina’s over Patty Brard!’

VARAgids-lezer Jan van der Plas uit Katwijk zegt de VARAgids op vanwege de Patty Brard-special van de televisiegids. “Dit is voor mij de druppel die de emmer doet overlopen.”

Patty Brard © SBS

Het was een behoorlijke verrassing: de links-progressieve VARAgids, met daarin columns van allerlei cynische types als Mart Smeets en Youp van ’t Hek, pakte twee weken geleden uit met een grote Patty Brard-special. “Er is namelijk geen tv-ster in Nederland zo lang zo alomtegenwoordig”, verdedigde de hoofdredactie zich.

Druppel voor Jan

Helaas lijkt het onder de VARAgids-lezers geen onverdeeld succes. Eén van hen, Jan van der Plas uit Katwijk, kondigt in de brievenrubriek die wordt beheerd door Özcan Akyol zelfs zijn opzegging aan. “Al sinds 1983 ontvang ik elke week de VARAgids en ik heb jarenlang genoten van de inhoud, die bijna altijd van een goed niveau was. Ik las bijna alles.”

Hij hekelt de Pattyfication van de VARAgids: “De laatste jaren is het inhoudelijk een stuk minder geworden, zowel de programmering als de gids (naar mijn bescheiden mening). Maar in gids #7 gaat het zes (!) pagina’s over Patty Brard, dat is voor mij helaas de druppel. Kun je mij één goede reden geven om na dit dieptepunt niet af te haken?”

Volks vermaak

Özcan is het niet eens met Jan. Hij zegt: “Dat is heel simpel: in elk goed huwelijk zijn er goede en mindere momenten. Wij van de arbeiders zouden niet moeten neerkijken op volks vermaak. Dat lijkt u nu toch wel een beetje te doen. En dat vind ik dan weer vreemd. De programmering wordt overigens niet bepaald door de VARAgids. Die is overal dezelfde.”

Hij vervolgt: “Waar het op neerkomt, u moet blijven voor de mooie interviews, de prachtige stukken, het hoofdredactioneel van Roy van Vilsteren, de noeste arbeid die eindredacteur Johan en de anderen elke week in dit blad stoppen. En er zijn natuurlijk de gevarieerde columns.”

Mooie mok

Biedt Özcan dan écht geen goede reden om niet af te haken bij de VARAgids? “Goed, ter zake, als u lid blijft, krijgt u een mooie mok van de omroep. En een pen. Ik kan helaas niks anders aanbieden.”

Misschien kan Patty er nog een spoelslang bij doen. Na die zes pagina’s lijkt meneer Jan immers wel toe aan een flinke detox…

VARAgids-cover

De cover van de VARAgids-special over Patty Brard:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

De boze VARAgids-lezer valt over Patty Brard. Over wie zou u eerder vallen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen