Wilfred Genee steunt Angela’s harige-reet-kritiek op Johan Derksen

Wilfred Genee kan de harige-reet-kritiek van Angela de Jong op zijn naaste collega Johan Derksen wel volgen. “Je begint die oude oom te worden die iets te veel heeft gedronken.”

Wilfred Genee, Angela de Jong en Johan Derksen © SBS 6

De voorspelbare, achterhaalde opvattingen van Johan Derksen over grensoverschrijdend gedrag beginnen het format van Vandaag Inside ernstig te beschadigen. Zijn standaardriedeltje over dit onderwerp zorgt bij de kijker voor plaatsvervangende schaamte, maar beslaat desalniettemin een groot deel van de uitzendingen.

Keukentafelpoëzie

Angela de Jong omschrijft Johan als een ‘oude bok die hardnekkig weigert om zijn hoofd uit zijn harige reet te trekken’. “Ja, weet je wie dit is? Kijk, dit is Miss Middle-of-the-road”, reageert de voetbalkenner in Vandaag Inside.

Collega Wilfred Genee: “Hè? Je zegt altijd dat die stukjes van d’r geweldig zijn!”

Johan: “Ze moet ook blijven en ik lees het met plezier, maar het is van die keukentafelpoëzie. Het is heel demagogisch en burgerlijk. Ze schrijft echt waar ze van hoopt dat al die huisvrouwen dat ook vinden. Ik denk ook dat dat nog zo is.”

Wilfred is het eens

Wilfred helpt Johan uit die droom. “Ik denk niet dat dat alleen voor huisvrouwen geldt. Ik kan haar ook wel enigszins volgen. Kun jij haar ook volgen, Rutger?”

Tafelgast Rutger Castricum vindt het wangedrag in de WNL-top in tegenstelling tot Johan wél laakbaar en René van der Gijp stelt dat omroepbaas Bert Huisjes ‘natuurlijk een vervelende manier van omgang met mensen’ heeft. “Vooral met vrouwen, heb ik de indruk”, voegt Wilfred daaraan toe.

Seksistische bullebak

Johan vindt de kritiek op Bert overdreven. “Maar René, Angela las ik en ze noemt Bert Huisjes een seksistische bullebak, geloof ik. Dan denk ik: het wordt meteen weer in het seksueel grensoverschrijdende getrokken, maar daar is toch geen sprake van?”

Wilfred: “Nee, maar het is wel heel apart dat mannen als Rick Nieman en Sven Kockelmann roepen dat er niks is.”

Rutger: “Het is toch minimaal onhandig, Johan, dat die mannen dat zeggen?”

Johan mompelt dan iets over ‘die kwetsbare egootjes van de dames’.

Dronken oom

Ook Wilfred begint er een beetje moe van te worden; het is niet eens komisch meer. Als achterhaald zijn een kunst was, zou Johan een meesterwerk zijn. “Je kan toch niet de tijd van nu vergelijken met jouw tijd? Dingen veranderen toch?”

Johan: “Je hebt nu als een blok op je rug te maken met die hele wokegemeenschap.”

Wilfred: “Dit heeft niets te maken met woke, maar met normaal gedrag. (…) Op een gegeven moment word je ook een beetje die oude oom op het feest waarvan iedereen zegt: hij heeft iets te veel gedronken. Dat is natuurlijk wel het risico dat je nu loopt.”

Johan: “Het interesseert me geen reet. Dit is mijn mening.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen