Ronald Molendijk: ‘Laf dat Gerald Roethof nu níet voor camera staat’

Ronald Molendijk vindt het laf dat strafpleiter Gerald Roethof altijd media-aandacht zoekt, maar niet nu hij zélf eens in opspraak is. “Ik vind hem eigenlijk gewoon een watje.”

Ronald Molendijk en Gerald Roethof © SBS

Gerald Roethof staat bekend als advocaat die niet vies is van een beetje media-aandacht, maar op dit moment heeft hij helemaal geen zin in publiciteit. Hij wordt namelijk zes weken geschorst voor het lekken van informatie en dat wordt hem zwaar aangerekend. De strafpleiter gaat ertegen in beroep, maar daar wil hij in de media niets over kwijt.

Kritische vragen

Als misdaadverslaggever Joris Peters gisterenavond een schriftelijke reactie van Gerald voorleest in Shownieuws, merkt collega Ronald Molendijk op: “Waarom lees jij deze verklaring voor en staat hij niet voor de camera? Deze man is toch altijd gelijk vooraan te vinden?”

Joris: “Als ik vanuit Gerald Roethof zelf moet denken, dan is het niet heel handig om voor de camera te gaan staan omdat dan een goede journalist kritische vragen stelt.”

Toonbeeld van smaak

Ronald walgt van Gerald. “In alle gesprekken die ik met hem gezien heb neemt hij alles en iedereen altijd heel erg de maat. Zelfs als er kinderen vermoord zijn en er DNA gevonden wordt in een onderbroek, dan staat hij nog te oreren in de zaal, waar de ouders bij zijn. Ik vind het nou niet echt het toonbeeld van smaak deze man.”

Joris: “Ja, jij verwijst naar de zaak-Nicky Verstappen. Daarin heeft hij Jos B. bijgestaan. Ja, dan ben je voor niemand populair.”

Roepende Roethof

Ronald vindt Gerald gewoon een opportunist. “Het ging me meer om de manier waarop hij zich manifesteerde in die zaak. Dat hij er weinig rekening mee hield dat de ouders van het jongetje gewoon in de zaal zaten met een hoop familieleden erbij. Die man staat toch altijd vooraan te roepen? En nu is hij er niet!”

Joris: “Ja, en op dit moment gaat dat tegen je werken, want ik ben het met je eens: het is iemand die altijd graag de camera opzoekt en ook graag reageert op zaken waar hij niks mee te maken heeft. Ja, op dit moment zou het veel sterker zijn om te reageren voor de camera.”

Watje

Ronald, die vanwege zijn pittige meningen laatst al een ‘dreigbrief‘ heeft gekregen van Gordon, vraagt aan collega Evert Santegoeds: “Ik vraag het even aan de deskundige naast me: als ik nu over hem zeg dat het een watje is, is dat dan smaad en laster of niet?”

Evert: “Dat lijkt me geen smaad en laster.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen