Leonie ter Braak wekt meelij met valse start bij RTL 4: ‘Arme meid’

Leonie ter Braak wekt medelijden bij de mannen van Vandaag Inside nu RTL 4 haar heeft opgescheept met het ballonnenprogramma Blow Up. “Die arme meid is van de regen in de drup beland.”

Leonie ter Braak © RTL

De tv-carrière van Leonie ter Braak komt maar niet van de grond. Na een paar mislukte jaren bij Talpa, is ze nu overgestapt naar RTL 4. Het eerste programma dat ze voor de zender gaat presenteren? Blow Up, een afdankertje van Chantal Janzen. Hierin strijden kandidaten tegen elkaar om wie het mooist ballonnen kan blazen.

Arme meid

Johan Derksen vindt het treurig, geeft hij aan in Vandaag Inside. “Die arme meid… Een ontzettend leuke meid trouwens hoor. Niets kwaads over haar zeggen, maar ze wilde weg bij ons om wat inhoudelijkere programma’s te hebben. Nou, dat mag, hè? Daar heb ik ook altijd naar gestreefd, maar dat is nooit gelukt.”

Hij vervolgt: “Dan gaat ze naar RTL en dan mag ze Blow Up doen, waar volwassen mensen met ballonnetjes een hondje maken. Dan denk ik: nou, dan ben je van de regen in de drup gekomen, hè? Daar zou ik dan voor bedanken.”

‘Pleur op’

Collega René van der Gijp zou hier nooit mee akkoord zijn gegaan. “Als jou dat gezegd wordt… Je hebt natuurlijk net een contract getekend, maar als jou dat gezegd wordt van: ‘Joh, weet je, ga jij nou dat ballonnetjesprogramma doen waar mensen leuke hondjes maken van een ballonnetje’, dan zou je natuurlijk het allerliefste zeggen: ‘Joh, pleur even op.’”

René kan dat soort dingen doen, maar Leonie mag blij zijn dat ze nog onderdak heeft op het Media Park. “Die status heeft zij niet. Nee zeggen is niet zo makkelijk hoor.”

Grote meid

Johan is het daar niet mee eens. “Ik las in de krant dat ze 41 of 42 is. Dan ben je een grote meid. Dan zeg je toch tegen die directeur: ‘Ga jij zelf lekker ballonnnetjes opblazen en er een hondje van blazen.’”

Daar denkt tafelgast Job Knoester hetzelfde over. “Waarom is dat niet zo makkelijk? Je kan toch nee zeggen? ‘Dat wil ik niet’?”

Het tweede programma dat Leonie voor RTL 4 gaat maken is Voor Hetzelfde Geld. Daarin vervangt ze Natasja Froger, die haar contract verloren heeft.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen