Wanneer zien we de val van Guido Weijers? ‘Hij heeft het gedaan!’

Guido Weijers heeft al negen maanden lang een donkere juicewolk boven zijn hoofd hangen, maar wanneer slaat Yvonne Coldeweijer toe? “Ik loop daarmee een risico. Er komt zoveel op mij!”

Guido Weijers en Yvonne Coldeweijer © RTL, YouTube

Het moet voor Guido Weijers behoorlijk oncomfortabel voelen dat Yvonne Coldeweijer al negen maanden dreigt met het naar buiten brengen van zeer compromitterende informatie. Ze heeft twee weken geleden een tipje van de sluier opgelicht via haar juicekanaal en dat bevatte echt heel schokkende verwijten, al is onduidelijk wat daarvan de bron is.

‘Klaar mee’

Waarom besloot Yvonne daar opeens mee te komen? “Ik was er ook gewoon klaar mee. Ik had zoiets van: hoezo gooi ik vreemdgangers voor de bus, maar een p*** die krijgt alle grace?”, zegt ze in haar podcast De Juice Show.

Mediajournalist Mark Koster daarop: “Kijk, vreemdgangers: als ze niet strafbaar zijn, dat moet je allemaal lekker zelf weten. Maar p***’s zijn hartstikke strafbaar. We hebben de zaak Thijs Römer gehad, die tot zelfinzicht is gekomen en denkt van: ik moet dit aanvaarden, ik ga de gevangenis in. Guido Weijers, daar heb je serieus materiaal over.”

Heftige dingen

Wat houdt Yvonne tegen om met haar informatie naar buiten te komen? “Ja, ik vind gewoon van: waarom moet ik dat allemaal doen? Sorry. Ik heb gewoon zoiets van: dit zijn echt heftige dingen. Kom op, jongens. Waarom? Snap je? Er komt zoveel op mij. Ik moet dat allemaal exposen.”

Ze vervolgt: “Ik loop daarmee een risico, want als ik een strafbaar feit op iemand plak… Die komt er voor de rest van zijn leven niet meer van af, hè? Maar ja, hij heeft het ook wel gedaan.”

Niet normaal

Yvonne herhaalt vervolgens wat ze onder meer over Guido heeft gehoord. Het heeft te maken met jonge fans. “Deze gozer heeft zoveel gechat in zijn leven. Ik ben echt zo pissed op hem. Ik heb zoveel verhalen hierover. Niet normaal. Tuurlijk is dat niet normaal. Dan ben je een achterlijke mongool.”

Wat zegt Guido? “Ik heb hem gemaild en ge-dm’d. Ik ben niet zo van de wederhoor, maar als het om dit gaat, heb ik toch zoiets van: ik wil ook gewoon weten… What the f*ck dude. En ook van: hey, ik heb je wel door, ik weet wat je aan het doen bent. Bij hem ben ik niet bang voor een confrontatie, snap je? Ik wil gewoon dat hij weet dat ik in zijn nek hijg.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u Guido Weijers überhaupt missen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen