Waarom stopt Jan Smit écht bij Songfestival? ‘Complete onzin!’

Jan Smit stopt na jaren en jaren als commentator bij het Eurovisie Songfestival. En dat nieuws is verstopt in een persbericht over een of andere radioschnabbel… “Complete onzin!”

Cornald Maas en Jan Smit © AvroTros

Ze waren jarenlang hét vaste commentaarduo bij het Songfestival: Cornald Maas en Jan Smit. Maar de volkszanger gooit de handdoek in de ring en stopt ermee. Het nieuws werd vanochtend verstopt in een persbericht van AvroTros over een of ander radioklusje. Hij gaat namelijk twee uur per week een programma maken op NPO Sterren NL, een radiozender.

‘Ik sluit het af’

Jan zegt er veel zin in te hebben. “Aan mijn carrière bij AvroTros mag ik een nieuw hoofdstuk toevoegen. Die van commentator bij het Eurovisie Songfestival sluit ik af. Ik heb vorig jaar intern al aangegeven dat ik mijn Songfestival-werkzaamheden zou neerleggen.”

Hij vervolgt: “Dit geeft me de ruimte om nieuwe muzikale dingen te doen, zoals nu dus een eigen radioshow te maken! Ook om het Muziekfeest op deze manier nog dichter bij de mensen te brengen, het leeft als nooit tevoren.”

‘Wat een onzin!’

Tv-autoriteit Tina Nijkamp vindt dit overkomen als een heel slechte smoes. “De wondere wereld van perswoordvoerders en hun persberichten. Het nieuws dat Jan Smit stopt als commentator Eurovisie Songfestival wordt verpakt alsof ie juist daardoor nu tijd heeft om een of ander radioprogrammaatje te maken van slechts twee uur per week.”

Ze vervolgt op haar analysekanaal: “Het een wordt dus met het ander in verband gebracht terwijl dit natuurlijk complete onzin is. Alsof het Eurovisie Songfestival becommentariëren veel werk is… Is maar drie avondjes in het jaar. Bizarre perswoordvoering dit. Complete onzin.”

Opvolger?

Wie is volgens Aran Bade, de showkenner van RTL Boulevard, een goede opvolger? “Ik denk dat Sander Lantinga een goeie opvolger is. Zijn commentaar in 2021 tijdens de editie in Rotterdam was erg geslaagd.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Jan Smit stopt bij Songfestival. Nu die Cornald Maas er ook uit?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen