Dries Roelvink koopt prei bij groentejuwelier: ‘Smaakt toch beter’

De beroemde groentejuwelier in Amsterdam-Zuid is een uitkomst voor BN’ers: alles is daar zó duur dat ze het gevoel hebben iets exclusiefs te kopen. En ook Dries Roelvink is fan.

Dries Roelvink © RTL

Geld en status zijn de belangrijkste dingen voor menig BN’er. Je zult ze nooit in de Lidl vinden, want dat is onder hun stand. Ze kunnen hun hart ophalen in Amsterdam-Zuid, want daar zit een onder sterren beroemde groentejuwelier waar een avocado ongeveer net zoveel kost als een avondje uit. Dus als je daar winkelt, tel je pas écht mee als VIP.

Stofwisseling

Dries Roelvink is er ook helemaal lyrisch over. Die haalt zijn prei niet bij de Albert Heijn, niet op de markt, niet bij de Turk, maar bij de groentejuwelier in de Cornelis Schuytstraat. Kost wat, maar dan heb je ook wat, aldus de volkszanger.

Die peperdure groenten en fruit zijn ook goed voor je dieet, aldus Dries in de Beau Monde. “Ik heb veel geluk met mijn stofwisseling: ik weeg al dertig jaar 83 kilo. Het helpt dat ik geen abnormale hoeveelheden eet en dat ik zes dagen per week twee uur sport. Ook koop ik goede ingrediënten, liefst van kleine lokale ondernemers.”

Groentejuwelier

En dan dus het liefst bij de groentejuwelier. “Ja, op de Cornelis Schuyt zit een fijne groenteman waar ik al vijftien jaar kom. ‘De kwaliteit maakt toch geen verschil?’ zeggen mijn zoons dan, maar ze proeven het direct aan de prei in m’n nasi.”

Die groenteman lacht al die BN’ers vierkant uit als hij ’s avonds wegrijdt in zijn Porsche. Voelt Dries zich niet een beetje bekocht? “Ik snap dat die prijzen niet voor iedereen zijn weggelegd, maar voor mij is koken inmiddels meer dan een hobby. Het is een lucratieve side hussle geworden.”

Gehaktballen

Dries is tegenwoordig ook een foodfluencer. “Op Instagram deel ik mijn avonturen in de keuken en mijn volgers reageren heel positief. Mijn gehaktballen gingen viral, waarop supermarktketen Jumbo me uitnodigde voor een gesprek.”

“Jumbo heeft mijn recept vertaald naar grote hoeveelheden. Inmiddels liggen ze bij zevenhonderd winkels en zijn er anderhalf miljoen verkocht. Hoe mijn ballen smaken? Lekker! Ik heb nog geen klachten gehad.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat een prei van 4 euro beter smaakt dan eentje van 70 cent?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen