Özcan Akyol maakt Theo Maassen-ex boos: ‘Dit is klap in gezicht’

Özcan Akyol zorgt voor irritatie bij Angela Degener, de moedige ex-minnares van Theo Maassen. Ze vindt dat de schrijver slachtoffers van huiselijk geweld een ‘klap in het gezicht’ geeft.

Özcan Akyol en Angela Degener © SBS

BN’ers worden regelmatig aangevallen, maar vaak gebeurt dat niet met naam en toenaam. Voor dat laatste moet je behoorlijk stevig in je schoenen staan én heel erg zeker zijn van je zaak. Dat gaat in elk geval op voor Angela Degener, de ex-minnares van Theo Maassen die de cabaretier beschuldigt van huiselijk geweld en daar bewijzen voor heeft.

Angela boos

Veel mensen geloven het verhaal van Angela, vooral omdat Theo de beschuldigingen niet wil ontkennen. Hij heeft een verzoek daartoe van VPRO geweigerd en daarom is hij zijn programma Zomergasten verloren. BnnVara staat er anders in: omroepbazin Suzanne Kunzeler blijft hem dermate knuffelen dat zij nu overruled is door de grote bazin van de NPO.

Özcan Akyol, die programma’s maakt voor BnnVara, is in de kwestie-Matthijs van Nieuwkerk door Johan Derksen verweten te fungeren als buikspreekpop van Suzanne. En dat is óók het geval als het gaat om Theo Maassen, zegt klokkenluider Angela. Zij maakt zich boos over de uitspraken die Eus vorige week deed in Vandaag Inside.

Wat zei Eus?

Eus heeft laten weten dat hij achter het besluit van BnnVara staat om Theo te steunen. “BnnVara heeft Theo Maassen niet laten vallen. De VPRO wilde wel een excuus, geloof ik, maar hij zei: bekijk het maar, dat is mijn privéleven.”

Wilfred Genee: “Dan wordt er toch een beetje met twee maten gemeten?”

Nee, vindt Özcan. “Bij Theo Maassen is er eigenlijk helemaal niks. Dat gaat over beeldvorming vooral.”

Johan: “Bij beeldvorming moet je sterk zijn, er schijt aan hebben en er gewoon gaan zitten.”

Özcan: “Dat is wel wat BNNVARA nu doet, want die jongen is niet veroordeeld.”

Klap in gezicht

Angela vindt het ongelooflijk hoe Eus over Theo spreekt. “Heel apart dat Eus huiselijk geweld als ‘helemaal niks’ beschrijft. Hij bagatelliseert het misdrijf huiselijk geweld, net als BnnVara doet”, laat ze weten in een reactie. “Klap in het het gezicht van iedereen die met huiselijk geweld te maken heeft.”

De Nederlandse overheid moedigt mensen actief aan om signalen van huiselijk geweld serieus te nemen – het is immers een groot maatschappelijk probleem, maar Suzanne kijkt opzichtig weg. Angela geërgerd: “BnnVara neemt het standpunt in dat zolang er geen aanklacht is, er ook niets gebeurd is en het slechts om geruchten gaat.”

‘Hij staat voor niets’

Het is stuitend hoe Özcan hier in staat, vindt Angela. “Eus zegt ook nog ‘dat Theo geen excuses wilde maken bij de VPRO over zijn privéleven’, dat dat de reden was van zijn ontslag. Ik heb het idee dat Eus met de mond van zijn bazin Suzanne Kunzeler spreekt inzake Matthijs, Khalid Kasem en Theo. Hij staat voor niets en valt daardoor voor alles.”

Ze vervolgt: “Die Eus waait met alle winden mee. Net als dat bij Kasem de tapes als bewijs dienen, zijn er bij Theo de duizenden apps van zijn eigen vrouw die daarin uitvoerig bericht dat er wel zeker jarenlang huiselijk geweld heeft plaatsgevonden. (…) Het is een groot maatschappelijk probleem waarover open gesproken moet worden.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Özcan Akyol de buikspreekpop van BnnVara-baas Suzanne Kunzeler is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen