Paul de Leeuw kaffert regisseur uit, Wilfred Genee: ‘Niet normaal’

Paul de Leeuw heeft zich volgens het AD misdragen in een kinderziekenhuis door een regisseur uit te schelden. Dat gaat te ver, vindt Wilfred Genee. “Dat kan toch op een normale manier?”

Paul de Leeuw en Wilfred Genee © SBS

Je kunt je afvragen of er niet een soort drempel moet gelden voordat gedoetjes op de werkvloer in de media belanden. ‘Regisseur trekt zich terug na incident met Paul de Leeuw in kinderziekenhuis’, kopt het AD groot. In deze tijd denk je bij zo’n headline al snel aan Matthijs van Nieuwkerk-achtige taferelen, maar daar is hier geen sprake van.

‘Niet passend’

Paul had vorig jaar voor zijn programma Niet klein te krijgen (over tieners met kanker) opnames in het Prinses Máxima Centrum. Daar had hij een ‘hoogoplopend meningsverschil’ met een regisseur. “Ze voelde zich zo geïntimideerd dat ze op locatie niet meer verder wilde werken met de presentator en de klus in de montagekamer afmaakte”, aldus het AD.

BNNVARA bevestigt het voorval in een statement: “Paul de Leeuw en een van de regisseurs van het programma Niet klein te krijgen hadden tijdens een van de eerste draaidagen een verschil van inzicht over de werkwijze. Daarbij heeft Paul met stemverheffing zijn onvrede geuit richting de regisseur op een manier die niet passend is binnen een werksituatie.”

Excuses

Schreeuwen op de werkvloer kan anno 2024 natuurlijk echt niet meer en Paul is dan ook direct tot inkeer gekomen. “Paul heeft hiervoor die dag zijn excuses gemaakt richting de regisseur. Van de producent hebben we vernomen dat tijdens de verdere draaiperiode dit soort incidenten niet meer zijn voorgekomen.”

De vraag is: moet Pauls uitglijder na zijn excuses dan direct de headlines van het AD halen? In hetzelfde artikel legt de krant de link met de enorme schandalen bij de publieke omroep. “Het nieuws komt een week na het verschijnen van het rapport van de commissie-Van Rijn.”

Fellini

Johan Derksen vindt het overdreven, zegt hij in Vandaag Inside. “Regisseurs en regisseuses hebben nog wel eens de indruk dat ze Fellini zijn. Het is Paul de Leeuw z’n programma en er ontstond een meningsverschil over hoe iets moest gebeuren. Ik vind dat Paul de Leeuw – het is zijn programma – het laatste woord heeft, en niet een ingehuurde regisseuse.”

Collega Wilfred Genee vindt het wél een kwalijke zaak. “Dat ben ik wel met je eens, maar dat kan toch ook op een normale manier?”

De baas

Johan vindt dat we het niet moeten overdrijven en dat tegenwoordig ieder wissewasje tot groot nieuws wordt verheven.

Tafelgast Albert Verlinde: “Hij heeft ook z’n excuses aangeboden. Het is wel een beetje lullig dat iemand nu naar de krant toe stapt, naar het AD, van: ‘Ik heb ook een verhaal.’ Nu heeft iedereen een verhaal.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het goed dat het geschreeuw van Paul de Leeuw naar buiten komt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen