Theo Maassen zit klem, transcript op straat: ‘En nóg een slachtoffer!’

Theo Maassen is wild aan het manoeuvreren in een doodlopend pr-straatje. Yvonne Coldeweijer gooit de gebroken-neus-appjes op straat én rept over nog een slachtoffer. “Bizar.”

Theo Maassen en Yvonne Coldeweijer © NPO, YouTube

Het verhaal dat Theo Maassen huiselijk geweld zou plegen verbaast Yvonne Coldeweijer helemaal niets. Zij weet via een spion al maanden dat er iets speelt rond de cabaretier en beloofde deze informant om haar ogen en oren open te houden voor meer slachtoffers. “Een andere spion dient zich vorige week aan”, schrijft ze vandaag op haar juicekanaal.

Nóg een slachtoffer

Het betreft nóg een slachtoffer van Theo, aldus Yvonne. “Denk hierbij aan een jonge meid, wier nieuwsgierigheid het een aantal jaren geleden won van de ratio en werd uitgenodigd bij Theo thuis, na lang aandringen van hemzelf. Theo heeft of had namelijk een extra appartement waar zijn vrouw niet woont.”

Er zijn die avond op seksueel gebied ‘heftige dingen’ gebeurd, schrijft de juicekoningin. Ze heeft het zelfs over geweld. “Gebeurtenissen waar het slachtoffer tot op de dag van vandaag nog erg last van heeft.”

Honderd procent

Gaat het hier om strafbare feiten? Yvonne: “Nu is niet mijn plek om Theo Maassen hier op mijn kanaal te beschuldigen van strafbare feiten, maar je zult begrijpen dat ik de spion voor de volle 100 procent geloof. Daar heb ik zo mijn redenen voor. Als je me kent en volgt, dan hoef ik je daarvan niet te overtuigen.”

Yvonne is he-le-maal klaar met Theo. “Dit verhaal heeft me erg kwaad maar diep van binnen ook erg verdrietig gemaakt. Je vraagt je af hoe iemand zo kan zijn.”

Onder druk gezet

Maar Johan Derksen zegt toch dat we die arme Theo gewoon met rust moeten laten? Dat de kous af is nu zijn vermeend mishandelde vrouw Joyce de boel opeens ontkent? Volgens Olcay Gulsen wordt Joyce onder druk gezet door Theo en daar sluit Yvonne zich bij aan. “Dat ze het zelf heeft verklaard, daar heb ik bewijs van.”

Yvonne gooit nu de letterlijke transcriptie online van de appgesprekken waarin Joyce aangeeft dat Theo haar een gebroken neus heeft geslagen. “Want als je liegt, hoef ik niet je toestemming. Ik laat me alleen leiden door de waarheid.”

Gebroken neus

Joyce schrijft inderdaad dat ze een gebroken neus heeft opgelopen: “Ook heb ik inmiddels een gebroken neus sinds vorige week en is hij gewelddadig geweest in al zijn relaties. (…) Theo gebruikte geen geweld out of the blue, dat klopt. Maar bijvoorbeeld wel als ik achter de computer zat te speuren en hij mij zei dat ik moest stoppen met zoeken.”

Ze vervolgt: “Dat maakte hem zo kwaad dat hij me dus, terwijl ik rustig op een stoel zat, heel hard op mijn neus timmerde. Maar meestal gebeurde het als ik heel kwaad was en wijzend met mijn vinger hem liet weten hoe ik over hem dacht en confronteerde met allerlei zaken. Ik ben fysiek geen partij voor Theo.”

Geen kant op

Yvonne leeft mee met Joyce. “Ondanks haar ontkenning in de media, geloof ik ieder woord van wat Joyce hier aan de minnares vertelt. En ik geloof ook dat je als vrouw soms geen kant op kan en dat je in tweestrijd leeft. Je man doet je pijn, maar je houdt ook van hem. Of misschien wel niet. Misschien ben je wel te bang om weg te gaan.”

Als Joyce geen aangifte durft te doen, dan maakt dat haar verhaal niet minder waar, aldus Yvonne. “Zonder aangifte, mag jouw verhaal ook gewoon bestaan. Ik vind het dapper. Ik wil hiermee juist het licht schijnen op slachtoffers die met hun verhaal in de schaduw leven. En dit zal ik ook blijven doen, voor zolang als het nodig is.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat het OM een onderzoek moet beginnen naar Theo Maassen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen