Özcan Akyol haalt uit naar Evert en Guido: ‘Het is gewoon bagger’

Özcan Akyol mag dan wel voor dezelfde zender freelancen als Evert Santegoeds en Guido den Aantrekker, maar dat betekent niet dat hij de twee roddelbobo’s spaart. “Baggerbladen!”

Evert Santegoeds, Özcan Akyol en Guido den Aantrekker © SBS 6

Privé-baas Evert Santegoeds en Story-baas Guido den Aantrekker krijgen flink wat drek over zich heen. Terwijl Jan Dijkgraaf, de biograaf van de Meilandjes, hen beschuldigt van het verkrachten van Maxime Meiland, roept Özcan Akyol nu dat hun tijdschriften ‘baggerbladen’ zijn en dat ze de opkomst van juicekanalen aan zichzelf te danken hebben.

Baggerbladen

Özcan denkt dat Evert en Guido – die alle drie regelmatig te zien zijn op SBS 6 – met hun vriendjespolitiek hebben gezorgd voor een revolutie in de showmedia: de nieuwe, onafhankelijkere juicekanalen blijken veel meedogenlozer én bevatten doorgaans meer primeurs.

De presentator van Sterren op het Doek legt uit in de VARAgids: “In de praktijk zagen we in de mediawereld dat traditionele baggerbladen als Weekend, Party, Privé en Story werden ingehaald door vloggers en populaire websites met een bovengemiddelde aandacht voor de strapatsen van bekende Nederlanders.”

In de reet

Evert en Guido maken niet alleen bagger, maar zitten er ook nog vuistdiep in bij sterren als Connie Witteman en Rachel Hazes, vervolgt Özcan. “De industrie kreeg een boost door deze nieuwe partijen, simpelweg omdat de gedateerde tijdschriften om het plat te beschrijven in de reet zaten van onze showbizzsterren – en dus beperkt berichten.”

Het ontstaan van juicekanalen als concurrenten is dus hun eigen schuld, zegt hij. “Er is nu een wetteloosheid ontstaan. Iedereen gooit alles maar op internet en zodoende bestaan er digitale tabloids in Nederland.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen