Maxime Meiland opnieuw verkracht? ‘Klopt, door Story en Privé!’

Jan Dijkgraaf, de biograaf van de Meilandjes, vindt dat Maxime Meiland verkracht is door de roddelbladen van Evert Santegoeds en Guido den Aantrekker. “Dit is wel heel erg grof.”

Maxime Meiland © SBS

Maxime Meiland is gisteren voor de rechter verschenen omdat ze is aangeklaagd voor smaad door de man die zij in haar biografie beschuldigt van verkrachting. De realityster van SBS 6 kwam samen met haar familie opdagen bij de rechtbank en ook hun biograaf Jan Dijkgraaf was van de partij. En hij heeft zich voor de camera van Shownieuws wel héél fel uitgelaten.

Verkracht door pers?

Jan vindt namelijk dat de roddelbladen van Evert Santegoeds (Privé) en Guido den Aantrekker (Story) een walgelijke rol spelen in deze kwestie. Zij hebben een podium gegeven aan de man die de smaadzaak tegen Maxime heeft aangespannen. “Maxime is de afgelopen maanden door Story en Privé verkracht”, zegt de biograaf onomwonden.

De vermeende verkrachter van Maxime en zijn advocaat Peter Schouten hebben uitgebreid met deze bladen gesproken. “Ze hebben vanaf begin december een smerige mediacampagne gevoerd tegen Maxime Meiland”, zegt Jan in zijn podcast Bellen met Bassie. “Dan werd hij geïnterviewd door Story en Privé.”

Slutshaming

Het stoort Jan wat de teneur was van die verhalen in de bladen. “De kern van die verhalen was eigenlijk dat Maxime Meiland een slet is. Ja, slutshaming heet dat. Dat overkomt veel vrouwen die verkracht zijn. (…) En dan werd hij van achteren gefotografeerd, wat ook niet handig is als je herkenbaarheid wil voorkomen.”

Er is sprake van een ‘smeercampagne’ waar Privé en Story actief aan meewerken, aldus Jan. Hij stelt dat deze bladen ook niet aan wederhoor doen. “Je kunt ook denken: ik laat me hier niet voor gebruiken. (…) Het is ranzig wat ze doen. Zo’n Nick Dijkman, de verslaggever van Story, die had eerst een goede relatie met de Meilandjes en mij.”

Wraakactie

Jan stelt dat die goede relatie is geknapt en dat de Story nu wraak neemt. “Het ging fout door een paar verhalen en toen heeft Erica Meiland een mailtje gestuurd met: ‘Jij bent niet meer welkom bij ons.’ Dat is pr-technisch niet het slimste mailtje, maar dat is hoe de Meilandjes zijn: als je me naait in mijn ogen, dan kan je verder doodvallen.”

Hij vervolgt: “Dat vind ik ook wel een goede instelling. Maar sindsdien is Nick Dijkman dus gaan jagen op de Meilandjes. Dat heeft geleid tot een aantal Story-verhalen over meneer X en de verkrachting. (…) Maxime’s geluk is de afgelopen maanden ernstig verstoord door Peter Schouten en Privé en Story met name.”

‘Ik schrik ervan’

Shownieuws-ster Dyantha Brooks vindt de uitspraken van Jan heftig. “Jan Dijkgraaf heeft opvallende uitspraken. Een ongelukkige woordkeuze of gewoon dat je denkt: waar heb je het over?”

Collega Natacha Harlequin: “Dyantha, ik moet je eerlijk zeggen: ik schrok daar een beetje van, van die uitspraken van hem. Toen dacht ik wel even: zo. Ik persoonlijk vind het heel grof. Ook vrij ongepast. Er zitten ook veel mensen thuis te kijken die je onnodig raakt met dit soort uitspraken. Zelf let ik daar altijd op.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen