Özcan Akyol bevestigt aan Wilfred Genee: ‘Ja, dit is het filmpje…’

Özcan Akyol bevestigt aan Wilfred Genee dat het Matthijs van Nieuwkerk-filmpje dat momenteel viral gaat inderdaad het filmpje is dat hij bedoelt. “Ik heb hem erover gesproken.”

Ozcan Akyol en Matthijs van Nieuwkerk © NPO

Het is bijna niet te geloven: het filmpje dat momenteel viral gaat van een ietwat geïrriteerde Matthijs van Nieuwkerk is inderdaad het filmpje waarom Özcan Akyol hem een mes in de rug heeft gestoken, bevestigt hij aan Wilfred Genee. Het wekt behoorlijk wat verbazing op omdat Matthijs zich helemaal niet buitenproportioneel of monsterlijk gedraagt op de beelden.

‘Wat is dit?!’

Wilfred zendt de beelden uit in de nieuwste Vandaag Inside, waarna de mannen aan tafel behoorlijk verbaasd reageren. “Dit vind ik helemaal niets bijzonders”, aldus Johan Derksen.

Tafelgast Jort Kelder vindt het ongekend. “Is dit de allergrootste misdaad die er in de Nederlandse televisiewereld de laatste honderd jaar gebeurd is? Wat is hier nou aan de hand?”

René van der Gijp: “Wat is dit? Maar dit is niet het filmpje. Eus heeft het toch uitgelegd aan ons?”

Eus bevestigt

Wilfred bevestigt namens Özcan dat dit wel degelijk het bewuste brulfilmpje is. “Nou, ik heb Eus vanochtend gesproken en ik begrijp het nu ook niet helemaal. In eerste instantie zei hij dus dat dit het filmpje zou zijn, later heeft hij weer aan de redactie en ook aan Boulevard verteld dat er ook wel weer meer is.”

René vertelt opeens een nieuwe versie van het verhaal: “Er zijn drie, vier mensen die bij DWDD werkten en die hebben op hun telefoon behoorlijk wat materiaal. Een werkt bij Op1, de anderen ook hier op dat Mediapark. Die hebben veel materiaal, maar ook appjes naar vrouwen. Alles hebben ze. Die vier willen maar een ding: dat hij nóóit meer op tv komt.”

Klootzakken

Voor Johan is dit ook nieuwe informatie. “Dat is wel een nobel streven van ze. Dat zijn klootzakken.”

René: “Dat kun je wel zeggen, maar aan de andere kant zijn ze ook wel heel erg vernederd, denk ik, en ze zijn ook wel heel erg, heel erg boos. (…) En deze mensen hebben het filmpje, ze houden het lekker voor zichzelf en op het moment dat Matthijs eventueel weer over zes of zeven maanden de terugkeer aankondigt, dan komt het weer.”

Johan: “Dat noemen ze chantage.”

‘Dat gaf hij toe’

René houdt een ander verhaal dan Özcan aan Wilfred houdt. René: “Het is allemaal materiaal van de afgelopen acht jaar dat opgenomen is bij repetities. Dit is het niet.”

Wilfred: “Even voor de duidelijkheid: ik heb vanochtend Eus gesproken en hij zei dat dit er wel een belangrijk onderdeel van was. Dat gaf hij wel toe.”

Jort: “Als dit het is, jongens, waar hebben we het over? Een geïrriteerde presentator.”

‘Word duidelijk!’

Johan begrijpt helemaal niets van Özcan. “Eus moet echt duidelijk worden.”

René: “Hij is toch duidelijk tegen mij geweest? Precies tegen mij zegt hij dit.”

Wilfred: “Ja, maar vanochtend zei hij tegen mij weer dat dit in principe het filmpje was en later zei hij dat er nog meer weer was.”

Jort: “Wat is dit nou voor een ongelooflijk grote misdaad die ik hier voorbij zie komen?”

Buiten de pot

Eus lijkt een beetje te hebben afgedaan bij Johan. “Wat een onzin man. Waar hebben we het over? Dat vind ik eigenlijk het vreemde in Eus zijn verhaal. Als ik met Jort bevriend ben en hij pist een keer buiten de pot, dan zal ik hem niet afvallen. Een vriend die op de grond ligt, die geef je geen schop. Daar blijf je achter staan.”

Wilfred: “Nou ja, ik begrijp een beetje dat zij in die periode er heel veel over gesproken hebben en toen heeft Matthijs klaarblijkelijk niet alles verteld. Dat maak ik er een beetje uit op. En daar is hij een beetje teleurgesteld over, dat hij later achter veel meer dingen kwam. Dat het daardoor slecht gevallen is.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Daalt Özcan Akyol in uw achtig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen