Jan de Hoop vindt Matthijs-filmpje mild, Özcan Akyol houdt mond

Jan de Hoop vindt het filmpje dat momenteel viral gaat van een ‘niet zo gezellige’ Matthijs van Nieuwkerk absoluut niet schokkend. Bedoelt Özcan Akyol dit nou? Hij zwijgt…

Jan de Hoop © RTL

De Matthijs van Nieuwkerk-show De Wereld Draait Door was in 2015 het onderwerp van een documentaire. Die film is na alle commotie over de talkshow offline gehaald, maar een fragment eruit gaat momenteel viraal op de socials. We zien een flink geïrriteerde Matthijs, maar ook niet meer dan dat. Hij grijpt niemand bij de keel en sleurt niemand over tafel.

Is dit alles?

Is dit nou het brulfilmpje waarvoor Özcan Akyol zijn goede vriend een mes in de rug heeft gestoken? Is dit álles? Ja, stelt Yvonne Coldeweijer. Volgens haar bedoelt Eus écht dit filmpje, wist hij niet dat dit gewoon uit de docu komt en heeft hij het zwaar opgeblazen om een uitweg te zoeken uit zijn vriendschap met Matthijs.

Jan de Hoop, bekend van het RTL Ontbijtnieuws, begrijpt er weinig van. “Beetje spanning voor de uitzending. Hij is een beetje gespannen. Ik zie hier geen kwaad in”, schrijft hij op X.

‘Hoop van niet!’

RTL 5-ster Thijs Zeeman denkt dat Özcan wat uit te leggen heeft. “Zijn dit nou de ‘beruchte’ beelden waarop Özcan Akyol besloot z’n beste vriend voor de bus te gooien?! Mag toch hopen van niet? We zien vooral een gestresste Matthijs en inderdaad: het voelt opgefokt. Geen fijne sfeer waarin mensen beter worden. Maar lijkt me geen bewijs van tirannie…”

Telegraaf-presentator Wilson Boldewijn zou het zorgelijk vinden als Özcan dit filmpje bedoelt. “Dit is toch gewoon wat in die docu zit? Denk niet dat hij deze bedoelt.”

Thijs: “Ik hoop het niet inderdaad, want dit zijn toch geen verschrikkelijke beelden…”

VI-kijkers

Wat vinden de kijkers van Özcans programma Vandaag Inside? “Dus dit zijn de echte beelden? Wat een ophef om niks. Ik had een vloekende en tierende man verwacht. Dat je daar je vriendschap op het spel zet: BIZAR. En dat de mensen in dit gesprek dit grensoverschrijdend gedrag vinden, kom op zeg”, klinkt het op de VI-socials.

En ene Jan zegt: “Ik neem aan dat die Kneus Eus niet meer aanschuift, straks kom hij met filmpjes over jullie.”

Tjongejonge

Privé-baas Evert Santegoeds begrijpt niets van Eus. “Ik dacht: als dit het is, nou Eus, jongejonge, waar heb je het over gehad man? Als dit het is, dan zou ik zeggen dat Matthijs bijna van alle blaam is gezuiverd en wat een óngelooflijke aansteller die Eus dat hij dit zo heeft zitten opkloppen”, zegt hij in de podcast Strikt Privé.

En Özcan? Die zwijgt, zegt verslaggever Jordi Versteegden. “Ik zie hem ook élke keer online op WhatsApp, maar hij reageert niet op appjes, niet op belletjes, dus misschien: waar rook is, is vuur, dus we moeten een slag om de arm houden.”

‘Hij is laf!’

Evert sluit niet uit dat Matthijs straks weer verder kan, maar juist Özcan gecanceld wordt. “Als dit het filmpje is, dan zie ik het allemaal nog wel kantelen. Dan vind ik het voor Eus nog wel kwalijk aflopen, want hij heeft a) gezegd dat dit filmpje van hand tot hand ging, maar wekenlang heeft niemand het gezien, en nu kómt het boven water en dan is het dit. Ja, dat is bijzonder.”

Jordi: “En laf dat hij de telefoon niet opneemt.”

Fragment

De beelden die viral gaan:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen