Matthijs van Nieuwkerk-filmpje op straat: ‘Huh, is dít het nou, Eus?!’

Er gaat plotseling een filmpje viral waarop een zwaar geïrriteerde Matthijs van Nieuwkerk te zien is. Het betreft een fragmentje uit de docu over DWDD. “Eus, lieverd, is dít nou het filmpje?!”

Matthijs van Nieuwkerk en Özcan Akyol © TikTok, NPO

Met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig: Özcan Akyol heeft het schandaal over Matthijs van Nieuwkerk een nieuwe dimensie gegeven. Hij roept de hele tijd op televisie dat er een filmpje circuleert waarop de presentator zich grúwelijk misdraagt. Een filmpje dat massaal rond zou gaan in Hilversum. Maar dat is helemaal niet zo…

Filmpje viral

Er gáát namelijk helemaal geen filmpje rond van een monsterlijke Matthijs. Tenminste: er is níemand anders die het gezien heeft. De presentator van Sterren op het Doek beweert dat het om een heftig fragment gaat dat is gesneuveld op de montagetafel van de DWDD-docu uit 2015. Een fragment waarom hij dus zijn vriendschap met Matthijs heeft verbroken.

Wél gaat er nu opeens een TikTok-filmpje viral van een ietwat onhebbelijke Matthijs (zie onderstaand). “Jongens, we zaten te wachten op een andere cartoon. Mag ik hem zien? Welke instart?!”, zegt hij hierin geïrriteerd. Met wangedrag heeft dit echter niets te maken; het ziet er hooguit ongezellig uit. “Eus, lieverd, is dit nou het filmpje? 😴💤🥱”, vraagt Yvonne Coldeweijer zich af.

‘Eus wist het niet’

We zien op dit filmpje geen monsterlijk gedrag en bovendien komt dit onschuldige fragment wél gewoon uit die DWDD-docu uit 2015. “Ik zal je vertellen wat hier is gebeurd. Heeft Eus gelogen over een rondgaand filmpje? Nee”, schrijft Yvonne op haar juicekanaal. “Dit is de video zoals Eus hem omschreef. Iemand heeft hem dit clipje gestuurd en gezegd dat heel medialand dit filmpje kent. 🤦‍♀️”

Özcan heeft dit gewoon ontzettend opgeklopt, aldus Yvonne. “Hij heeft gewoon niet geweten dat dit een clipje uit een documentaire was. Maar waarom heeft hij de inhoud van dit filmpje zo aangedikt aan tafel bij VI? Hij kreeg natuurlijk bakken vol kritiek dat hij zijn vriendje Matthijs maar bleef verdedigen. Maar Eus is een meeloper.”

Slap excuus

Of een backstabber, zoals Evert Santegoeds hem noemt. Yvonne: “Hij wilde liever met de meute mee. Heeft dit filmpje als slap excuus gebruikt om alsnog zijn vriend te laten vallen. Er is geen ander filmpje. Dit is het gewoon. En dit is de ware aard van Eus. Met zo’n vriend heb je geen vijanden meer nodig.”

Hij besluit: “Hij zal overigens ontkennen dat het om dit filmpje gaat en wil dit onderwerp sowieso uit de weg gaan, omdat hij zich schaamt dat hij dit zo heeft aangedikt om zijn vriend voor de bus te gooien. Hij had nooit gedacht dat hij zo door de mand zou vallen. Wat een afgang.”

TikTok

Het filmpje van Matthijs dat viral gaat:

@mediajuice1 Wat vind jij hiervan? #dwdd #dewerelddraaitdoor #matthijsvannieuwkerk #fy #fyp #foryou #foryoupage #juice ♬ origineel geluid – MediaJuice

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen