Ook Angela de Jong en Volkskrant hekelen Meilandjes: ‘Alles is act’

De Meilandjes worden overspoeld met negatieve recensies: hun nieuwe praatshow Chateau Meiland VIPS valt niet in de smaak. “Alles is act”, roept Alex Mazereeuw in de Volkskrant.

Angela de Jong, Meilandjes en Alex Mazereeuw © RTL, William Rutten

Chateau Meiland VIPS is kijkcijfermatig een hit met gisterenavond 940 duizend kijkers voor de eerste aflevering, maar inhoudelijk kunnen Martien Meiland en zijn familie alleen maar op negatieve recensies rekenen. Ook Angela de Jong van het AD, die in tegenstelling tot andere recensenten bijvoorbeeld wél positief was over de Patty Brard-serie, is kritisch.

Sjeu eraf

Angela is zwaar Meiland-moe, laat ze blijken in haar column. “Hoe melk je een succesformat tot de laatste druppel uit, terwijl een blinde kan zien dat de sjeu er allang af is? (…) Het draait in deze spin-off helemaal niet om de gasten. Natuurlijk niet, duh. Het gaat puur en alleen om de familie Meiland zelf, zoals altijd.”

Je kunt aan alles merken dat de Meilandjes zich helemaal niet verdiept hebben in de gasten die langskomen, aldus Angela. “Uiteindelijk was het toch vooral de bedoeling dat de gasten vragen stelden. Aan de Meilandjes.”

Alles is act

Alex Mazereeuw, de tv-recensent van de Volkskrant, heeft ook met afschuw gekeken. “Kijk naar de familie Meiland en zie een familie die voorgoed lijkt aangetast door de jarenlange aanwezigheid van camera’s. Niets voelt nog oprecht of authentiek, alles is een act van hysterische opwinding, gespeelde oprechtheid en groteske tv-gekte.”

De eerste vernietigende recensie over dit programma kwam van Telegraaf-columnist Mark Koster, die er ook veel moeite mee heeft dat Caroline van der Plas te gast was. Daar sluit Alex zich bij aan: “Het onderscheid tussen serieus te nemen politicus en fulltime BN’er wordt zo wel steeds wat diffuser.”

Hysterisch geschreeuw

Je moet je als Caroline van der Plas afvragen of dit soort tv-optredens wel handig zijn, aldus Alex. “Iets meer distantie tussen formeren en pottenbakken met de Meilandjes lijkt me ook weer niet heel veel gevraagd.”

Parool-recensent Andre Nientied kijkt liever naar een BN’er-interviewprogramma als Boerderij Van Dorst. “Daar wordt door Raven van Dorst altijd een diepere laag aangeboord. Zo niet bij Chateau Meiland VIPS: daar verzandt elk onderwerp in dubbelzinnigheden en hysterisch geschreeuw.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u alles met de Meilandjes vooral een herhaling van zetten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen