Na onterving: krijgen André jr. en Roxeanne níks na dood Rachel?

Het lijkt zo goed als zeker dat André Hazes jr. en Roxeanne Hazes zijn onterfd door hun moeder Rachel Hazes. Krijgen ze dan echt geen rooie cent als hun moeder kassiewijle gaat?

André Hazes jr., Roxeanne Hazes en Rachel Hazes © RTL, SBS, NPO

André Hazes jr. en Roxeanne Hazes liggen dermate in de clinch met hun beruchte moeder Rachel Hazes dat het echt zeer onwaarschijnlijk is dat beide kampen elkaar ooit nog in de armen sluiten. Vorige week werd tijdens een rechtszaak toevallig duidelijk dat Rachel haar zoon een tijdje heeft onterfd, dus ze is werkelijk tot alles in staat. Maar hoe zit het nu?

De pijp uit

Heeft Rachel haar beide kinderen onterfd nu ze met hen in de clinch ligt? Ze laat in de Story doorschemeren dat ze zowel André als Roxeanne uit haar testament heeft geschrapt. En zolang Rachel de nalatenschap van wijlen André Hazes beheert is dat natuurlijk geen goed nieuws voor de twee Hazes-telgen.

Houden ze dan echt niets over als Rachel de pijp uit gaat? Jawel, zegt de bekende advocaat Kim Beumer in gesprek met de Weekend. In principe zouden Roxeanne en André ieder de helft van de nalatenschap van hun moeder erven. “Maar op het moment dat zij de kinderen heeft onterfd, zijn zij geen erfgenaam meer.”

Kindsdeel

Wél kunnen ze nog aanspraak maken op de legitieme portie, aldus Kim. “Dat is het kindsdeel, de helft van je normale erfdeel. Normaal zouden zij recht hebben op de helft, maar bij onterven is dat de helft van de helft. Dat betekent: 25 procent per persoon én alleen een geldvordering op de nalatenschap.”

De zonnebank gaat dus niet naar André en Rox. “Bij een onterving krijgen ze geen goederen of bezittingen van Rachel.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Doet Rachel Hazes de concertserie Holland Zingt Hazes goed of kwaad?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen