Floor Bremer vreselijk afgekraakt: ‘Dit is een chagrijnige, boze juf!’

Floor Bremer is nog nooit zó erg afgekraakt in haar carrière. De RTL Nieuws-journaliste krijgt er volledig van langs van mediacriticus Victor Vlam. “Ze is een chagrijnige, boze juf!”

Floor Bremer © RTL

Waar mediacriticus Victor Vlam een groot fan is van Merel Ek, kotst hij op de politiek duider van het RTL Nieuws: de 48-jarige Floor Bremer. Zij is volgens hem ‘de slechtste politieke duider van Nederland’. “Wat mij betreft ooit in de geschiedenis. Er is niemand erger. Als zij in een talkshow zit, dan is dat voor mij echt al een heel groot zuchtmoment.”

‘Daar gaan we weer’

Victor wordt spuugmisselijk als hij Floor op televisie ziet. “Dat ik denk: ah, nee toch, daar gaan we weer. Ik heb me echt lang zitten afvragen waarom ze überhaupt bij talkshows zit, maar daar heb ik denk ik wel een antwoord op, namelijk dat het gewoon moet van RTL, want zij is natuurlijk van RTL Nieuws”, zegt hij in de podcast De Communicado’s.

Op geen enkel vlak blinkt Floor positief uit, meent hij. Ze houdt volgens Victor ook altijd een standaardverhaal. En chemie met de talkshowhosts? “Niemand ooit heeft chemie met haar gehad. Het is echt dat je denkt van: er is zelfs een tegenovergestelde van chemie. Merel Ek heeft bijvoorbeeld wél chemie met de anderen aan tafel bij Vandaag Inside.”

Boze juf

De presentatie van Floor is ook al verschrikkelijk, aldus Victor. “Ze is echt een soort van boze juf die je aan het toespreken is op een chagrijnige manier. Je hebt het gevoel dat je veel meer hebt moeten opletten. Ze is boos op jóu. En op die toon zit ze te vertellen over de politiek. Dan denk ik bij mezelf: het is helemaal geen fijne presentatie.”

Het is ‘dramatisch’, vindt hij. “Waarom altijd zo boos, Floor? Doe nou eens vriendelijk.”

Steeds minder vaak

Het zal een moetje zijn voor Ewart van der Horst, de producent van de late talkshows van RTL, om haar uit te nodigen, denkt Victor. “Die denkt van: als ik haar niet uitnodig, dan krijg ik een boos telefoontje van Peter van der Vorst, daar zit ik niet op te wachten, nou ja, we nodigen haar maar weer eens een keer uit.”

Hij besluit: “Maar je ziet wel dat ook daar het volgens mij met flinke tegenzin inmiddels is, want ze zit er steeds minder vaak. Ze komt al vier jaar lang in die talkshow, maar je ziet dat ze steeds meer mensen vragen. Je ziet er nu ook Elodie Verweij en Joost Vullings, zodat ze kunnen rouleren tussen die mensen en het steeds minder vaak Floor Bremer is.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen