Johan Derksen krijgt rode kaart van Theo Maassen-ex: ‘Clownesk!’

Johan Derksen krijgt een rode kaart van de klokkenluider in de zaak-Theo Maassen. Volgens zijn ex-minnares Angela, die zijn huiselijk geweld openbaarde, gedraagt hij zich ‘clownesk’.

Theo Maassen en Johan Derksen © NPO, SBS

Het is opvallend dat Johan Derksen altijd in de bres springt voor mannen die zich misdragen, maar wel keihard uithaalt naar vrouwen die zich misdragen. Matthijs van Nieuwkerk is volgens hem een lieverdje, maar Dieuwke Wynia? Dat is een trut, een heks, een verschrikkelijk wijf. Hetzelfde geldt voor Suzanne Kunzeler en dus ook voor deze Angela.

Alle perken te buiten

Angela, de ex-minnares van Theo Maassen, vindt het afschuwelijk dat zijn vrouw Joyce geen aangifte zou durven te doen van huiselijk geweld en treedt daarom naar voren. Er is overtuigend bewijs van zijn vermeende misdragingen, want er is een chatgesprek van 125 duizend woorden waarin dit uitgebreid beschreven wordt door Joyce.

Het is schandalig dat Johan Derksen als belangrijke opiniemaker toch gewoon in de bres blijft springen voor Theo, zegt Angela in weekblad Privé. Ze vindt het kwalijk dat hij haar een NSB’er heeft genoemd. “Een ander woord daarvoor is fascist, wat weer staat voor alleenheerser en een verrader. Dat gaat echt alle perken te buiten.”

Clownekse Johan

Johan gaat te ver, vindt Angela. “Zijn standpunt begint clownesk te worden en voelt als een schop tegen het zere been van slachtoffers en omstanders van huiselijk geweld. Nota bene uit de mond van een man die als kind getuige was van geweld tussen zijn ouders. Dat is een situatie waarin ik mij als jong meisje ook bevond.”

Juist vanwege die achtergrond kan Angela niet zwijgen bij huiselijk geweld. En dat zou Johan volgens haar ook niet moeten doen. “De afgelopen weken waren loodzwaar, vermoeiend en stressvol voor me. De oude wond openhalen en ook weer in mijn eigen geschiedenis duiken heeft meer sporen achtergelaten dan ik had voorzien.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u de rode kaart voor Johan Derksen begrijpelijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen