Chantal Janzen stimuleert vrouwen om meer parttime te werken

Chantal Janzen stimuleert de lezers van haar tijdschrift &C, voornamelijk vrouwen, om meer parttime te werken. “Dat doe ik zelf ook en dat is echt heel erg fijn. Ik word er blij van.”

Chantal Janzen © RTL

Het is een van de belangrijkste oorzaken van de krapte op onze arbeidsmarkt: vrouwen die direct na het afstuderen niet langer dan parttime willen werken. “Ik vind het ergens wel mooi, dat ‘status’ langzamerhand niet meer als het hoogste goed wordt beschouwd”, zegt Chantal Janzen daarover in haar nieuwste column in de &C.

Lekker parttime

Chantal is tegenwoordig tv-ster en dan maak je ook ontzettend weinig uren. Ze vindt dat heel fijn en baalt dat ze daar niet eerder mee begonnen is. “Eerlijk gezegd denk ik dat als ik het over zou mogen doen, ik iets minder had gewerkt tussen mijn 25e en 35e. Dan had ik vier dagen, of zelfs parttime, best een fijn plan gevonden.”

Ze vervolgt: “Dat doe ik nu ook, op ’n paar weken per jaar na, en dat is echt heel erg fijn. En aan terugkijken heb ik niet veel, ik ben ontzettend blij en dankbaar voor alles wat ik toen heb mogen doen en ervaren. Maar als je nu aan het begin staat: denk eens na over waar je blij van wordt. En doe dat niet één keer, maar ieder jaar.”

‘Geniet fulltime’

Vrouwen moeten volgens Chantal goed nadenken of ze wel fulltime willen werken. “Dat je iedere keer even goed nadenkt over of je nog gelukkig bent met wat je doet. En met de kant die je carrière opgaat. En of je wellicht iets zou willen en kunnen veranderen.”

Ze besluit: “Op die manier kom je er tenminste niet op je vijftigste achter dat je al die jaren liever iets anders had willen doen en kun je meer genieten van je leven. Dat is toch wat we allemaal het allerliefste willen doen: genieten. Fulltime.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Chantal Janzen stimuleert vrouwen om vaker parttime te werken. Goed initiatief?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen