Kijkt Suzanne Kunzeler weg bij huiselijk geweld? ‘Zij óók agressief!’

Zó, dat is een discutabele beslissing van BNNVARA-baas Suzanne Kunzeler. De vrouw die eigenhandig de carrière van Matthijs van Nieuwkerk heeft opgeblazen, kijkt wél weg in de zaak-Theo Maassen.

Theo Maassen en Suzanne Kunzeler © NPO, Michel Schnater

Niet een rapport, maar Suzanne Kunzeler heeft de tv-comeback van Matthijs van Nieuwkerk bij RTL opgeblazen. Terecht waarschijnlijk, maar wél op basis van hearsay. Niet onderzochte verklaringen waren voor de bazin van BNNVARA genoeg om de presentator frontaal aan te vallen, maar haar eigen Theo Maassen? Daar springt ze nu wél voor in de bres.

Hypocriete Suzanne

Theo werkt al twee jaar een een reisserie voor de omroep, Der Theo, en het leek er gisteren héél even op dat Suzanne rechtlijnig zou zijn en deze serie op zou schorten. Maar nee. Hoewel er in de zaak van Theo, die beschuldigd wordt van huiselijk geweld, wél serieus bewijs ligt – een chatgesprek van 125 duizend woorden – houdt ze hem in het zadel.

BNNVARA laat weten dat Der Theo gewoon doorgaat, namelijk vanaf 3 mei. Waar? Op het hoofdpodium: NPO 1. De omroep laat aan RTL Boulevard weten niet in te gaan op ‘geruchten over iemands privéleven’. Ah, kennelijk mag je van Suzanne wél je schoonmoeder uit het raam gooien – als het maar privé is – maar níet schreeuwen op de werkvloer.

‘Ligt bij de politie’

Johan Derksen, die lange tijd pal achter de cabaretier stond, lijkt te kantelen nu het bewijs tegen Theo bij de politie ligt. “Die mevrouw die gelekt heeft naar Privé, wat ik heel kwalijk vond, heeft nu haar spullen ingeleverd bij de politie, dus het is wel nu op het juiste adres. Ze wilde hem publicitair echt vernietigen en de politie heeft nog niks gezegd.”

Hij vervolgt in Vandaag Inside: “Maar die zullen wel dat afluisteren en als de politie het nodig vindt om daar een zaak van te maken, dan gaan ze Theo Maassen verhoren en dan wordt het een echte zaak. Dan moeten ze maar hopen dat z’n vrouw aangifte doen, want anders is het nog geen zaak. Die ex-vriendin is geen slachtoffer. Die is gewoon klikspaan.”

Groot risico

Wilfred Genee vindt het heel opvallend dat Suzanne ervoor kiest om Theo op de buis te houden, omdat hij – op basis van wat er nu ligt – een tikkende tijdbom lijkt. “Ik neem aan dat de VARA hele gesprekken gevoerd heeft met Theo Maassen, want anders zouden ze dat risico toch niet nemen, lijkt mij?”

Als de politie wél een zaak begint tegen Theo, dan is die mevrouw echt de sjaak, denkt Johan. “Als dit een echte zaak wordt, dan wordt het echt gênant en dan kun je die man op hetzelfde moment geen tv-show laten maken, lijkt me.”

‘Zélf agressief!’

Privé-baas Evert Santegoeds kijkt er niet van op dat Suzanne wegkijkt bij huiselijk geweld. Zij is zelf óók een agressieveling, stelt hij, maar kennelijk had ze met Matthijs wél een appeltje te schillen. “In de tussentijd hoor ik allerlei verhalen over mevrouw Kunzeler, dat zij zelf ook boter op haar hoofd zou hebben”, zegt hij in de podcast Strikt Privé.

Waarom dan? “Omdat ze zelf ook een aantekening in haar personeelsdossier heeft staan wegens agressief gedrag. In ieder geval, het zou voorgekomen zijn dat ze als zendermanager van NPO 3 regelmatig als een bezetene tekeerging, met stoelen smeet tijdens de vergadering en met collega’s tekeerging.”

Op het matje

Suzanne speelt gezien haar geheime, agressieve verleden een heel merkwaardige rol in dit verhaal, vindt Evert. “Ze is op een gegeven moment op het matje geroepen en toen is er een aantekening in haar personeelsdossier gekomen vanwege juist dat gedrag dat ze Matthijs verwijt.”

Waarom slachtoffert ze Matthijs dan wél en Theo niet? Het zou ook geld kunnen zijn, besluit hij. Er zijn al veel euro’s in Der Theo gaan zitten. “Ze zullen toch moeten verklaren waar die zes ton gebleven zijn. Dat is toch belastinggeld.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Suzanne Kunzeler gooit Matthijs voor de bus, spaart Theo. Meten met twee maten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen