‘Tim Hofman zorgvuldig journalist? Nee, het is plat entertainment!’

Tim Hofman gaat vroeg of laat grandioos door de mand vallen als uitlekt wat zijn journalistieke werkwijze is, stelt Lars Duursma. “Zorgvuldig journalist? Nee, het is plat entertainment.”

Tim Hofman © YouTube

Lars Duursma, de bekendste communicatie-expert van ons land, heeft Tim Hofman in oktober op de vingers getikt omdat hij een realitykandidaat ten onrechte heeft beschuldigd van aanranding. Daarna betrapte hij Tim ook nog op het snel verwijderen van tweets in een poging om zijn geblunder onzichtbaar te maken. Wat hem wacht? Een beerput.

‘Dat mist bij Tim’

Het gaat echt niet goed aflopen met Tim, verwacht Lars. “Tim zet zichzelf graag neer als strijder tegen onrecht. Daar past wat mij betreft bij dat je, als je zelf onrecht aanricht, daar ook goed mee om moet gaan en dat mis ik bij hem”, vertelt hij in gesprek met Veronica Superguide.

De manier waarop Tim omgaat met zijn onterechte beschuldiging aan het adres van die realitykandidaat zegt alles, vindt de communicatie-expert. “Je zou denken dat, wanneer blijkt dat je iemand voor zo veel kijkers voor aanrander hebt uitgemaakt, je dan stevig rectificeert. Dat is, op een zinnetje in een NRC-interview na, niet gebeurd.”

‘Heel merkwaardig’

Het is Tim allemaal te doen om views, stelt Lars. “De ongewijzigde BOOS-aflevering werd, zelfs nadat Tim wist dat die niet klopte, nóg een half miljoen keer bekeken. Dat vond ik merkwaardig en heb ik in onze podcast benoemd. Sindsdien worden we veel benaderd door mensen die nare ervaringen met Hofman hebben gehad.”

En op een gegeven moment gaat één van die ervaringen in Tims gezicht ontploffen, verwacht hij. “Nu kun je nooit iedereen blij maken als je misstanden an de kaak probeert te stellen, maar we horen veel concrete voorbeelden van situaties waarin mensen onder valse voorwendselen voor de camera zijn gesleept.”

Plat entertainment

Wat voor valse voorwendselen? “Van een nep-DHL-bezorger tot harde leugens over het werkelijke doel van een afspraak. Je krijgt zo als kijker geen eerlijk beeld van wat er gebeurd is. Zeker als jouw uitspraken vervolgens misleidend worden gemonteerd.”

Hij besluit: “Het beeld dat we krijgen op basis van de mensen die ons benaderen, is er een van een presentator die zich voordoet als een zorgvuldig journalist maar in werkelijkheid meestal plat entertainment maakt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Tim Hofmans: zorgvuldig journalist of plat entertainment?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen