Tim Hofman ernstig de klos? ‘Er gaat een beerput over hem open’

Tim Hofman neemt altijd iedereen de maat, maar hoe zuiver op de graat is hij zelf eigenlijk? Lars Duursma, de bekendste communicatie-expert van ons land, twijfelt daar ernstig aan.

Tim Hofman © Annemieke van der Togt

Lars Duursma, tevens handlanger van de beruchte VIP-vergruizer Victor Vlam, heeft een serieus conflict met Tim Hofman. Hij heeft de presentator aan het begin van de maand op de vingers getikt omdat hij een realitykandidaat ten onrechte heeft beschuldigd van aanranding. Daarna betrapte hij de tv-ster ook nog op het snel verwijderen van tweets.

Strijder Tim

Het vertrouwen in Tim is dan ook behoorlijk geschaad bij Lars. “Hij werpt zich altijd heel snel en vaak op als een strijder tegen onrecht. Maar ja, hij creëert zelf ook wel eens dat onrecht en dan doet hij vervolgens alsof zijn neus bloedt en dat hebben we hard gemaakt bij een deelnemer aan een realityprogramma”, zegt hij in de podcast De Communicado’s.

Er volgde een piepkleine rectificatie, of iets wat daar voor door moet gaan, maar de video met die beschuldiging laat Tim online staan. En die is al een half miljoen keer bekeken. Co-host Victor: “Sinds bekend is dat hij dus geen aanrander is, hè. Dat is even belangrijk om erbij te zeggen. Een half miljoen sinds bekend is dat hij geen aanrander is.”

Drie observaties

Lars deelt nu ‘drie observaties’ over Tim. “Eén: Tim Hofman wijst alleen naar anderen. Hij is voor mij een beetje het equivalent van wat vroeger Mark van Bommel was. Die was flink mensen neer aan het schoffelen als voetballer. Maar als dan iemand in de buurt van hem kwam, dan duikelt hij over het gras, van: kijk eens wat mij nu is overkomen hier.”

Hij vervolgt: “En dat vind ik eigenlijk ook bij Tim Hofman. Continu is hij bezig met de anderen. En hij zegt ook in zijn Twitter-draadje van: ‘Ja, maar de producent is fout, RTL is fout en zo.’ En dan denk ik: ja dat klopt, hebben wij ook gezegd, maar dat neemt niet jouw eigen verantwoordelijkheid weg om ook iets te doen.”

Halve Jezus

Victor deelt die kritiek van zijn gewaardeerde collega. “Wat vooral opmerkelijk is natuurlijk, is dat hij zelf zich ook wel profileert als een soort van halve Jezus. Iets meer verantwoordelijkheid nemen past daar dan ook wel bij.”

Lars: “Dat deed Jezus ook. Observatie twee: als je oude tweets heimelijk begint weg te halen, dan ben je af. En toen zag je ook dat de discussie op Twitter begon te veranderen. Van: Tim Hofman is nu gewoon iemand die eerst zegt dat hij niks fout heeft gedaan en vervolgens blijkt dat hij die ochtend zelf heimelijk tweets is gaan weghalen. Dat is niet zo handig.”

Meer dirt

En observatie drie? “De werkwijze van Tim Hofman werkt ook tegen Tim Hofman. Want wat ik regelmatig zie bij Tim Hofman is dat hij ergens aandacht aan besteedt en dan hoopt hij dat er naar aanleiding daarvan meer mensen gaan reageren. Dat deed hij bijvoorbeeld bij zijn programma over Gijs van Dijk. Dat was eigenlijk een halffabrikaat.”

Dat had hij alvast online gezet in de hoop op meer, aldus Lars. “Toen kwam aan het einde wel heel erg duidelijk de oproep van: ‘Kom met meer dirt, kom met meer dirt, dan kan ik in de toekomst ook nieuwe afleveringen hierover maken.'”

Beerput

En volgens Lars is er ook dirt over Tim te vinden. “Dat is een fenomeen dat kennelijk inderdaad zo werkt, want wij hebben kritiek geuit op Tim Hofman, en ineens beginnen van alle kanten mensen mij te benaderen van: ‘Goed dat je hier aandacht aan besteedt, maar wist je dit ook?'”

“Advocaten beginnen ons ook te benaderen van: ‘Hé, maar dit is een cliënt van ons overkomen.’ Er gaat een aardige beerput over, over de werkwijze van Tim Hofman. Als daar maar een fractie van klopt, dan is het niet fraai.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Tim Hofman helemaal zuiver op de graat is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen